SEYRANTEPE İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİME AÇILDI

AK PARTİ 14.09.2024 15:39:22 0
SEYRANTEPE İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİME AÇILDI

Kâğıthane'nin Seyrantepe Mahallesi'nde yer alan ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından yapımı tamamlanan Seyrantepe İlkokulu ve Ortaokulu açıldı.

1.500 öğrenci kapasiteli olan Seyrantepe İlkokulu ve Ortaokulu’nda 42 derslik ilk ve ortaokul sınıfı 5 derslik ‘de anasınıfı bulunuyor. Ayrıca okulun içerisinde müzik, resim atölyeleri, fen laboratuvarı, destek eğitim sınıfı, kütüphane, konferans salonu ve spor salonları yer alıyor. Bu sınıflar ile çocukların hem zihinsel hem de bedensel gelişimleri desteklenmiş oluyor.

Okul Çevresi Güvenli ve Modern Hale Getirildi

Kâğıthane Belediyesi tarafından, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula ulaşabilmesi amacıyla okul çevresinde kapsamlı bir yenileme çalışması gerçekleştirildi. Seyrantepe Mahallesi’nde yer alan Murat Sokak ve Efendi Sokak'ta yapılan bu çalışmalar sonucunda 780 m² mineralli plak taş kaplama döşendi ve 400 ton asfalt serildi. Böylece, sokaklar modern ve dayanıklı bir yapıya kavuşturuldu.

Yapılan yenileme çalışmalarında ayrıca, çevrenin yeşil alan ihtiyacını karşılamak ve mahalleye estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla 14 adet çınar ağacı, 6 adet ıhlamur ağacı ve 145 adet iğde çalısı dikildi. 10 adet dekoratif aydınlatma direği dikilerek hem güvenlik arttırıldı hem de sokakların akşam saatlerinde de estetik bir görünüme sahip olması sağlandı.

Efendi Sokak’ın 110 metre ve Murat Sokak’ın 170 metre olmak üzere toplamda 280 metre yol uzunluğu yenilendi. Bu çalışmalar sayesinde, öğrencilerin okula giderken kullandıkları yollar hem güvenli hem de modern bir hale getirildi.

Açılış Törenine Katılan Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; “Okulun yapımında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, Valiliğimize ve değerli ilçe protokolümüze teşekkür ediyoruz. Seyrantepe İlkokulu ve Ortaokulu, çağdaş eğitim anlayışı ve modern donanımlarıyla öğrencilerimize en iyi şekilde hizmet verecek. Biz de Kâğıthane Belediyesi olarak, okul çevresini tamamen yenileyerek, çocuklarımızın daha güvenli, yeşil ve aydınlık bir ortamda eğitim almasını sağladık" diye konuştu.


İstanbul,Kağıthane Belediyesi

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BATTALGAZİ’DE GENİŞ ÇAPLI ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Osmangazi Belediyesi Gençlik Orkestrası ve Korosu Kuruyor

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Büyükşehir Kocaali Sosyal Tesisleri sezonun gözdesi oldu

Başkan Büyükkılıç’tan Yangın Çıkan Fabrikada İnceleme

Sakarya’nın dev adamları parkeye çıkıyor: 9 haftalık fikstür belli oldu

29. yılında SAGÜSAD sergisi OSM’de açılıyor

Eğitimciler Büyükşehirle Sakarya’nın güzelliklerini keşfetti

Başkan Görgel, Kahramanmaraşspor’u Zorlu Müsabakada Yalnız Bırakmadı

26.3°