SELÇUKLU KÜLLİYESİNDE ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ

AK PARTİ 5.07.2024 19:45:12 0
SELÇUKLU KÜLLİYESİNDE ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ

SELÇUKLU KÜLLİYESİNDE ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ

 

BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHRİMİZİN KİMLİĞİNE VE GEÇMİŞİNE DERİN BİR SAYGIYLA YAKLAŞIYORUZ”

 

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın kültürel zenginliğini gelecek nesillere aktaracak, geçmişi bugünlere taşıyan bir eser olarak inşa edilen Selçuklu Külliyesi’nde çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi. Belediye Başkanı Dinçer, Selçuklu döneminden ilham alınarak tasarlanan projenin ana temasının şehrin kültürel dokusunu koruma ve yaşatma üzerine odaklandığını da vurguladı.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan ve yapımı son aşamaya gelen Selçuklu Külliyesi, Selçuklu motifleriyle modern mimariyi buluşturarak bir eser olarak hayata geçiyor. Külliye, özgün mimarisiyle dikkat çekerken kütüphanesi, taziye evi ve dinlenme evleriyle Aksaraylılara uzun yıllar hizmet sunacak.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Selçuklu Külliyesi projesine ilişkin yaptığı açıklamada “Bu projeyle şehrimizin kimliğine ve geçmişine derin bir saygıyla yaklaşıyoruz.

 

Selçuklu Külliyemiz, Selçuklu döneminin mimari estetik sanatının en güzel yansıması olacak. Proje tamamlandığında şehrimizin simgeleri arasında yerini alacak. Şehrimizin kimliğini ortaya çıkaracak. Bu eser, sadece mimari bir yapı değil aynı zamanda kültürel bir miras olacak. Hemşerilerimize de uzun yıllar hizmet verecek” dedi.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in vizyon projeleri arasında bulunan proje, şehrin tarihî ve kültürel zenginliklerini koruma ve gelecek kuşaklara aktarma vizyonuyla hayata geçiriliyor. Yeraltı oto parkının yer aldığı proje tamamlandığında Külliye işlevsellik kazanacak. İsteyen her vatandaş külliyeden faydalanabilecek.


Aksaray,Aksaray Belediyesi

Belediyemizden LGS´de Dereceye Giren Öğrencilere 10 Milyon TL´lik Ödül

Başkan Geçit’ten Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı Mesajı

Yeşilyurt Belediyesi Depremzede Aileler İçin Dev Ekran Kuruyor

SELÇUKLU’DA 2 BİN 843 ÖĞRENCİ FUTBOL BRANŞINDA EĞİTİM ALIYOR BAŞKAN PEKYATIRMACI,“FUTBOLDA ELDE ETTİĞİMİZ ŞAMPİYONLUKLARIN TEMELİ SPOR OKULLARIMIZDA ATILIYOR”

Belediyemizden Londra´ya Uzanan Yolculuk

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN İLÇEYE KAZANDIRDIĞI 270 PARK VE 3 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN VATANDAŞLARIN GÖZDESİ OLDU

Yeniceköy Futbol Sahası Yenilendi

TURİSTİN ŞİKAYETİ HAVADA KALMIYOR

Sakarya’da tarihin en büyük sanat yatırımına meclis onayı

36.3°