Sektör ve fahiş fiyat denetimlerinde bu yıl 327,4 milyon lira ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat ve sektör bazlı denetimler kapsamında bu yıl 1274 gerçek ve tüzel kişiye 327 milyon 376 bin 495 lira idari para cezası verdi.

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğümüz tarafından fiyat istikrarının sağlanması, fahiş fiyatın engellenerek adaletli bir iç piyasa tesisi sağlanması amacıyla sektör bazlı denetimlerin yanında fahiş fiyat denetimleri de 81 ilimizde yoğun bir şekilde devam etmektedir.

-2024 Yılında Fahiş Fiyat Kapsamında 197.610.314,50 TL İdari Para Cezası Uygulandı

Denetimlerimiz kapsamında fahiş fiyat denetimlerinde 2023 yılında 15.080 gerçek ve tüzel kişi denetlenmiş olup, aykırılık tespit edilen 646 gerçek ve tüzel kişiye 135.104.257,00 TL idari cezası kesilmişti. 2024 yılının başından 15 Eylül tarihine kadar ise fahiş fiyat denetimleri kapsamında 45.318 gerçek ve tüzel kişi denetlenmiş aykırı fillerde bulunan 691 gerçek ve tüzel kişiye 197.610.314,50 TL idari para cezası uygulanmıştır.

-Otomotiv, Emlak Ve Kuyum Sektörüne Yönelik 2024 Yılında Yapılan Denetimler Kapsamında Toplamda 129.766.181,00 TL İdari Para Cezası Uygulandı

Sektör bazlı yapılan denetimlerimiz kapsamında:

-2024 yılında otomotiv sektöründe 202 firma denetlenmiş aykırı fiil ve eylemlerin yanında stokçuluk uygulayan  68 firmaya toplamda 75.013.928,00 TL idari para uygulanmıştır.

-Emlak sektörüne yönelik denetimlerimiz kapsamında 2024 yılı 15 Eylül tarihi itibarıyla 538 gerçek ve tüzel kişi denetlenmiş, aykırılık tespit edilen 392 gerçek ve tüzel kişiye 30.152.253,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

-Kuyum sektörüne yapılan denetimler kapsamında 2024 yılında 310 gerçek ve tüzel kişi denetlenmiş olup, 123 gerçek ve tüzel kişiye aykırı fillerinden dolayı 24.600.000,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Denetimlerin yanında 24 Temmuz 2024 tarihinde yapılan 2024/3 sayılı HFDK ( Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ) Toplantısında ise 46 hal içi tüccar ve 2 tavukçuluk firmasına toplamda 30.074.880,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ticaret Bakanlığı olarak 2024 yılında 15 Eylül tarihine kadar sektör bazlı denetimler ve fahiş fiyat denetimleri toplamında 46.368 gerçek ve tüzel kişi denetlenerek aykırı eylem ve fillerle birlikte, stokçuluk girişimlerinde bulunan 1.274 gerçek ve tüzel kişiye 327.376.495,50 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ticaret Bakanlığı olarak iç piyasamızda ticari etiğe aykırı davranışlarda bulunarak haksız kazanç sağlanmasını engellemek, adaletli bir iç piyasa işleyişi tesisi sağlamak için çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Ankara,Ticaret Bakanlığı

YOMRA MERKEZ ORTAOKULU ANASINIFI ÖĞRENCİLERİNDEN BAŞKANIMIZA ZİYARET

Büyükşehir, Göksun’da Ulaşım Konforu İçin Sahada

Zeydan Karalar’dan Öğrenciye Ulaşımda Büyük Destek

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 60. IFLA DÜNYA KONGRESİ’NDE

Başkan Özaşkın'dan Şuhut Belediye Hisarspor'un Yeni Yönetimine Tebrik Mesajı

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN TEMİZLİK

HBB’DEN GAZİLER GÜNÜ’NE ÖZEL ZİYARETLER

Avrupa Hareketlilik Haftası Başlıyor

Belediyemiz Engel Atlama Teşvik Müsabakalarına Ev Sahiplği Yaptı

BAŞKAN PEKYATIRMACI ESNAF ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BASKETBOL TAKIMI, GÜCÜNE GÜÇ KATTI

Başkan Muhittin Özaşkın'dan Akyuva Köyü'ndeki Yangın Mağdurlarına Ziyaret

BAŞKAN ÜNLÜCE GAZİLERİ ANKARA’YA UĞURLADI

BAŞKAN TAVLI, “GAZİLERİMİZİN CESARETİ BİZLERE YOL GÖSTERİCİDİR”

19 Eylül Gaziler Günü’nün 103. yıl dönümü.

Büyükşehir’den Şehre Yeşil Dokunuşlar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar Engelli Koordinasyon Merkezini Ziyaret Etti

BAŞKAN ATAÇ MAHMUDİYE'NİN KURTULUŞ GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Dünya Temizlik Günü’nde SELÇUKLU BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİYLE BİRLİKTE ANLAMLI ETKİNLİK

KARAKÖPRÜ'DE SOSYAL MARKET İLE YÜZLER GÜLÜYOR

İnegöl’de Hedef 42 Bin Ton Ceviz

19 Eylül Gaziler Günü İlçemizde Düzenlenen Resmi Törenle Kutlandı.

“Gaziler vatanı için canlarını ortaya koyan kahramanlarımızdır”

Kaymakam İzzet Cem Eser ve Başkan Muhittin Özaşkın Cumhuriyet İlkokulu'nda İlköğretim Haftası Programına Katıldı

Atakum Belediyesi’nden ‘Güne Sporla Başla’ etkinliği

SASKİ’de hayat kurtaran ‘heimlich’ manevrası eğitimi