Şeffaf, denetlenebilir işletme ve iştirakler, güçlü belediye

Bolu Belediyesi işletme ve iştirakleri hakkında meclis ve kamuoyu bilgilendirildi

Bolu Belediyesi’nin 2 Ekim tarihli Belediye Meclis Toplantısı’nda sunum yapan İşletme ve İştirakler Müdürü Türk, Bolululara birçok alanda hizmet sunan işletme ve iştiraklerinin şeffaf, denetlenebilir bir kimliğe kavuştuğunu duyurdu. Türk ayrıca, belediye işletme ve iştiraklerin 400 kişiye de iş imkanı sağladığını söyledi.

5,5 yıllık Tanju Özcan döneminde şeffaf ve denetlenebilir bir kurumsal yapıya dönüşen Bolu Belediyesi’nde, işletme ve iştiraklerle ilgili belediye meclis üyeleri ve Bolu kamuoyu bilgilendirildi.

Konuya ilişkin Bolu Belediye Meclisi Ekim Ayı 1. Birleşimi’nde brifing yapan Bolu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Selçuk Türk, Müdürlüğün, belediyenin hissesi olduğu şirket ve iştiraklerin ekonomik ve verimlilik esaslarına göre idaresi, planlanması, programlanması ve işletilmesini sağlamak üzere, belediye ile kuruluşlar arasında etkin haberleşme, bilgi alışverişi, borç – alacak ilişkisi, personel ve benzeri konularda raporlama faaliyetlerinin yürütülmesi ve koordine edilmesi gibi görev ve sorumlulukları olduğunu belirtti.  Türk, Bolu Belediyesi işletme ve iştiraklerinin kuruluş amacının “personel istihdam etmek”, “en yüksek kaliteli hizmeti, en ucuz şekilde vatandaşımıza götürmek” ve  “sektörel piyasadaki marjinal fiyat artışların önüne geçebilmek” olduğunu anımsattı.

400 kişiye ekmek kapısı oldu

Güçlü, şeffaf ve denetlenebilir bir yapıya kavuşan Bolu Belediyesi işletme ve iştiraklerinin Bolu istihdama önemli katkılar sağladığını da belirten Türk “Son 4-5 yılda kurulan şirketlerimiz sayesinde ilimizde 400’e yakın vatandaşımıza iş imkanı sağlanması ve şirketlerimizin maaş politikası karşısındaki yıllık yükünün çok büyük rakamlara ulaşmasıdır. Sanayii kökenli birisi olarak ifade edecek olursam, kısa zamanda bu kadar istihdam ve sürdürülebilirliğini sağlayacak bir yapının kurulması ve sektörde ayakta kalması hiç kolay değildir. Bu nedenle Bolu’ya kazandırdığı bu büyük yatırımlardan dolayı başta Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’a ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İşte o işletme ve iştirakler

Bolu Belediyesi işletme ve iştirakleri farklı sektörlerde hizmet veriyor. Belediye bünyesinde işletme ve iştirak şirketi olarak, Bolu’yu Seviyorum Personel A.Ş., Bolu Bel San. Tic. A.Ş. , Boltur A.Ş, Halk Ekmek Ltd. Şti. ve Boltartek Ltd. Şti. bulunuyor.

Bu şirketlerden Bolu’yu Seviyorum Personel A.Ş; personel şirketi olarak hizmet veriyor.

Bolu Bel San. Tic. A.Ş.; Hazır Beton Tesisi; Beton Boru Tesisi, Taş Üretim Tesisi gibi modern üretim tesislerini bünyesinde barındırıyor. İlbank Kalite Belgesi’ne sahip şirket, Türkiye’nin sayılı şirketlerinden biri olarak, 18 bin metrekare büyüklüğündeki bölgenin en güçlü ve en büyük üretim tesisinde hizmet veriyor.

Boltur A.Ş, belediye sosyal tesislerini bünyesinde barındırıyor. Bolu’nun 6 noktasında hizmet veren sosyal tesislerde, Bolululara uygun fiyatla kaliteli hizmet sunuyor.

Halk Ekmek Ltd. Şti. Bolu halkına uygun fiyatlı ekmek tedarik imkanı sağlıyor. Bolulular şehrin 20 farklı noktasındaki halk ekmek satış noktalarından, kaliteli ekmeği uygun fiyatla satın alabiliyorlar.

Boltartek Ltd. Şti. ise tarımsal faaliyetleri desteklemek ve üretime katkı sunmak amacıyla kuruldu. Şirket, Bolu’daki tarımsal faaliyetlere ve üretime destek vermesi ile göze çarpıyor.

Bolu,Bolu Belediyesi

Başkanımız Şahinbey Millet Kütüphanesi?nde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

ODUNPAZARI BELEDİYESİ TEKSTİL ÜRETİM VE TASARIM MERKEZİ AÇILDI

ANTALYA VE İZMİR’DEN GELEN GENÇLER ESKİŞEHİR’İ GEZDİLER

4 Ekim Cuma İç Anadolu Gecesi

İlçemize Yeni Atanan İlçe Emniyet Müdürü Vekilimiz Başkomiser Tolga Pazar’ı Makamında Ziyaret Edildi.

NARİN’İN İSMİ TARSUS’TA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ

BAŞKANIMIZ, ANKARA’DA BAŞTA İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZ OLMAK ÜZERE BİRÇOK KURUMA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİK

MARSU, Su Sayaçlarının Değişimini Sürdürüyor

Türk Kadınlar Birliği, Ortahisar Belediyesi ev sahipliğinde sergi açtı

Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belediyemize kazıcı ve yükleyici hibe edildi.

Başkan Zeyrek, Kent Konseyi Başkanı Bayraktar’ı Konuk Etti

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ANNE ADAYLARINA DESTEK; GEBELİK OKULU SEMİNERLERİ BAŞLADI

BAŞKAN TAVLI’DAN MİLLETVEKİLİ ÖZER’E TEŞEKKÜR

3. KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLIYOR