SECAP KAPANIŞ TOPLANTISI YAPILDI

SECAP KAPANIŞ TOPLANTISI YAPILDI

SECAP KAPANIŞ TOPLANTISI YAPILDI

Küçükçekmece Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Enerji A.Ş iş birliği ile hazırlanan ‘’Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) Kapanış Toplantısı’’ Küçükçekmece Belediye Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Başkan Kemal Çebi, ‘Yerel yönetimlerden bağımsız bir iklim değişikliği yönetişiminin söz konusu olamayacağını’ vurguladı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin ev sahipliği yaptığı programa; İstanbul Enerji A.Ş Genel Müdürü Dr. Yüksel Yalçın, Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Kurtarır, Küçükçekmece Belediyesi Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, ve muhtarlar katıldı. Program sonunda Belediye Başkanı Kemal Çebi, Yüksel Yalçın ve Erhan Kurtarır’a tablo ve kitap takdiminde bulundu.

Kemal Çebi: Amacımız gelecek nesillere yaşanabilir bir Küçükçekmece bırakmak

Gelecek nesillere çevre dostu ve yaşanabilir bir Küçükçekmece bırakmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Kemal Çebi, ‘’ Küresel Belediye Başkanları İklim ve Enerji Sözleşmesi’ne % 40 emisyon azaltım taahhüdünde bulunarak Nisan 2022’de imzacı olduk. Gelecek nesillere çevre dostu ve yaşanabilir bir Küçükçekmece bırakmak için Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) hazırladık ve Kasım 2023’de meclis onayına sunduk. Küçükçekmece’nin Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’na, belediyemizin ilgili bütün birimleri, bağlı kuruluşları, ilgili kamu birimleri, ilçe belediyeleri, ilgili STK’lar ve kıymetli akademisyenler ve paydaşlarımız büyük katkı sundular. Bugün burada iklim değişikliği ile mücadelemizde bizimle birlikte olan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu planın ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Yüksel Yalçın: Hedefimiz 2050 yılında karbon nötr bir Küçükçekmece

İstanbul Enerji A.Ş Genel Müdürü Dr. Yüksel Yalçın karbon nötr bir Küçükçekmece hedeflediklerini belirterek, ’2050 yılında karbon nötr bir dünya isteniyor. Yani karbon emisyonun olmadığı, tüm enerjinin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığı bir ortam hedefleniyor. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplam enerji tüketiminin %60’ından fazlasını yenilenebilir enerjiden sağlıyor. Hedefimiz 2030 yılında kendi enerjisini üretebilen bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaratmak. Bu şekilde tüm ilçelerimizin de enerji yol haritalarını, enerji tüketim ihtiyaçlarını hesaplayarak bu çalışmaları yürütmek. Küçükçekmece Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 2023 yılında Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı hazırlandı. Hedefimiz 2030’da %40 oranında karbon emisyonunu azaltmak, 2050 yılında da karbon nötr bir Küçükçekmece yaratmak’’ dedi.

Erhan Kurtarır: Yerel yönetimler ve merkezi yönetimler arasında eşgüdümü sağlamak zorundayız

Doç. Dr. Erhan Kurtarır ise yaptığı konuşmada, ‘’Enerji dönüşümü ve yeşil büyüme meselesinde ülke olarak 2050'de net sıfır hedefine yürürken yerel yönetimler ve merkezi yönetimler arasında eşgüdümü sağlamak zorundayız. Sivil toplum kuruluşları, halkın aktif katılımı, üniversiteler ve araştırma kurumlarının bu konudaki çalışmaları çok önemli. Bu sadece belediyeleri değil tüm kuruluşları ilgilendiren bir konu haline geldi’’ dedi.

Programa katılamayan Batı Balkanlar ve Türkiye’de Belediye Başkanları Sözleşmesi Projesi Türkiye Koordinatörü Daiva Matoniene ise gönderdiği videoda, ‘’Küçükçekmece Belediyesini Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı hazırlığında attığı bu büyük adım için kutluyorum. Bu çalışma Küçükçekmece Belediyesi’nin daha fazla yeşil alanlar sağlayabilmesi, sürdürülebilir hareketlilik ve binalar için yenilenebilir enerji sistemlerinin oluşturulabilmesi, daha yaşanabilir sağlıklı bir çevre için açık bir yol haritası, bir kılavuz. Tek başımıza bir su damlasıyız ancak birlikte bir okyanusa dönüşebiliriz. SECAP süresince çalışmalarından dolayı Küçükçekmece Belediyesi’nin ekibine ve özellikle güçlü liderliği için Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye çok teşekkür ederim’’ dedi. 


İstanbul,Küçükçekmece Belediyesi


Kum Zambakları Demre'de Çiçek Açtı

OKUL ÇEVRELERİNDE OTOPARK SORUNUNA EL ATILIYOR

Başkan Gülpınar: Ahilik Kardeşliktir, Ticaretin Ahlakla Yoğrulmasıdır

Denizli Defterdarlığı Menkul Mal Satış İlanı

Polis Özel Harekat’tan Gerçeği Aratmayan Tatbikat

KUDUZLA MÜCADELE İÇİN YABAN HAYATI SAHALARINA HAVADAN AŞILI YEMLER BIRAKILIYOR

Esenyurt’ta Demokrasi Dersi

BAŞKAN GÜREL, İTFAİYE PERSONELİNİ ZİYARET ETTİ

MERAM BEYHEKİM AĞIZ VE DİŞ HASTANESİ’NDE SONA GELİNDİ

Ortahisar Belediyesi, sel ve heyelan yaşanan ilçelerde canla başla çalışmalarını sürdürüyor

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ

HBB’DEN SU SÜMBÜLÜ İLE KARARLI MÜCADELE

BAŞKANIMIZ, ARAKLI İLÇESİNİ ZİYARET EDEREK İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN TAVLI HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ

-BOZÜYÜK BELEDİYESİ İTFAİYESİ’NDEN İTFAİYE HAFTASI’NDA ÖNEMLİ ETKİNLİK

Minik Öğrencilere Patili Dostlardan Unutulmaz Gösteriler

Başkan Gülpınar Başarılı Öğrencileri Kutladı

VATANDAŞLARIMIZLA HIZLI VE ETKİLİ BİR İLETİŞİM SÜRECİ İÇERİSİNDEYİZ

ALANYA’NIN YÜKSEK KESİMLERİNDE ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Büyükşehir’in 2’nci Gastronomi Günleri’ne Sayılı Günler Kaldı

Afyonkarahisar Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’na Ziyaret Gerçekleştirildi.

KOCA ÇINARLARA ALZHEİMER ANLATILDI

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, "ŞEHRİN KALBİNE YEŞİL BİR DOKUNUŞLA YENİ YÜZE KAVUŞTURUYORUZ"

KEMK Başkanı Özdemir’den Başkan Vekili Akın’a ziyaret

BTT, vatandaşları sahte hesaplara karşı uyardı

BAŞKANIMIZ, VALİMİZ SAYIN AYDIN BARUŞ’U KARŞILAMA TÖRENİNE KATILDI

Keçiören, Ankara Kültür Yolu etkinliğine ev sahipliği yaptı

YUNUSEMRE’DE PSİKOLOG HİZMETİ BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLERİ GELECEĞİN MESLEKLERİ İLE TANIŞTIRIYOR

KONYA BÜYÜKŞEHİR, BEYŞEHİR İÇME SUYU ARITMA TESİSİ’Nİ SON TEKNOLOJİYE UYGUN HALE GETİRDİ

Yükleniyor