Şanlıurfa-Diyarbakır Yolu Kabahaydar Kavşağına Sinyalizasyon Sistemi Kuruldu

DİĞER 14.10.2024 18:13:48 0
Şanlıurfa-Diyarbakır Yolu Kabahaydar Kavşağına Sinyalizasyon Sistemi Kuruldu

ile kapsamlı bir sinyalizasyon sistemi kuruldu. Bölgenin trafik yoğunluğu ve kavşakta meydana gelen kazalar dikkate alınarak yapılan bu uygulama, özellikle can ve mal kaybının önüne geçmeyi hedefliyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yol ağı içerisinde yer alan Kabahaydar kavşağı, hem şehirlerarası ulaşım açısından hem de çevre yerleşim yerlerine bağlantı sağlayan kritik bir nokta olarak biliniyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen sinyalizasyon çalışması, kavşakta trafik akışını düzenlemeye, sürücülere daha güvenli geçiş imkanı sunmaya yönelik önemli bir adım olarak hayata geçirildi.

Bu yeni sinyalizasyon sistemi, kavşakta trafik akışını dengeleyerek sürücülerin birbirine yol verme zorunluluğunu ortadan kaldıracak ve düzensiz trafik akışının neden olduğu kazaların önüne geçecek. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sistemin devreye girmesiyle birlikte bölgedeki trafik kazalarının önemli ölçüde azalacağını belirterek, şehir genelinde benzer tehlike arz eden diğer kavşaklarda da bu tür önleyici tedbirlerin alınmaya devam edeceğini vurguladı.

Vatandaşlar ve bölge sakinleri de yapılan bu çalışmayı olumlu karşıladı, sinyalizasyon sistemi sayesinde kavşakta güvenliğin artacağına dair memnuniyetlerini dile getirdiler. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, sürücülerin trafik kurallarına uyarak bu tür uygulamaların etkili olmasına katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa,Şanlıurfa Belediyesi

Mehmed Uzun’un anısına dengbêj dinletisi

Eş Başkan Bucak, Gökçe Bilgin söyleşisine katıldı, Antroposen sergisini gezdi

Büyükşehir Belediyesi 250 mahallede 4 bine yakın ahırı ilaçladı