RİZE-ARTVİN HAVALİMANI'NA 2 YENİ FREKANS

Güncel 27.10.2024 04:06:01 0
RİZE-ARTVİN HAVALİMANI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Etkinliği kapsamında Bahreyn ve Ürdün ile yeni bir Mutabakat Zaptı imzalandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, “Rize-Artvin-Bahreyn ve Rize-Artvin-Amman hatlarında haftalık 7 frekans sefer düzenleme yetkisi her iki ülkenin taşıyıcılarına tanındı.” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19-24 Ekim 2024 tarihlerinde Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleştirilen Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Etkinliği kapsamında Bahreyn ve Ürdün ile yeni bir Mutabakat Zaptı imzalandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, “Bahreyn ve Ürdün ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde, Rize-Artvin-Bahreyn ve Rize-Artvin-Amman hatlarında haftalık 7 frekans sefer düzenleme yetkisi her iki ülkenin taşıyıcılarına tanındı.” ifadelerini kullandı.

 

“Rize, Yeni Hatlarla Birlikte Turizmde Önemli Bir İvme Kazanacak”

 

Bakan Uraloğlu, imzalanan Mutabakat Zaptı sayesinde Bahreyn ve Ürdün ile Rize arasında hava yolu ulaşımının başlatılmasını teminen gerekli hukuki ve ticari zeminin sağlandığını kaydetti. Uraloğlu, bu tür anlaşmaların Türkiye’nin uluslararası havacılık alanındaki rolünü pekiştirdiğini vurgulayarak “Bu uçuşlarla birlikte, bölgenin doğal güzellikleri ve kültürel mirası, turistler için de daha erişilebilir hale gelecek. Özellikle doğa turizmi, yayla turizmi ve kültürel gezilerle öne çıkan Rize, yeni hatlarla birlikte turizmde önemli bir ivme kazanacak. Yerel ekonomiyi canlandıracak, ticari faaliyetleri destekleyecek ve bölgenin tanıtımını uluslararası boyutta güçlendirecek. Böylece, Rize’nin turistik ve ekonomik potansiyelinin en verimli şekilde değerlendirilmesi sağlanacak.” dedi.


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

149 MİLYON LİRALIK TARIMSAL DESTEKLEME ÖDEMESİ BUGÜN HESAPLARA AKTARILIYOR

AŞIK ŞENLİK TÜNELİ VE ÇILDIR-AKTAŞ BAĞLANTI YOLU YARIN AÇILIYOR

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş: “Ekim ayına yönelik toplam 1 milyar 63 milyon TL tutarındaki SED ödemesini hesaplara yatırdık”

Kırmızı Kategoride Aranan PKK/KCK Terör Örgütü Mensubu Ramazan Aktaş “GÜRZ-19” Operasyonunda Çıkan Çatışmada Etkisiz Hale Getirildi

BAKAN TUNÇ: TERÖRLE MÜCADELEDEKİ KARARLILIĞIMIZ HİÇBİR ZAMAN SEKTEYE UĞRAMAYACAK

3 İlde FETÖ’ye Yönelik Düzenlenen “KISKAÇ-29" Operasyonlarında 15 Şüpheli Yakalandı

Jandarma Arama Kurtarma Timlerimiz, 2400 rakımlı Rize Huser Yaylasında Görev Başında

TÜRK BOĞAZLARINDAN 20 YILDA 2 MİLYONA YAKIN GEMİ GEÇTİ…

Yapay Zekalı Radarla Hız Tespiti Başladı: 2 Saatte 1500 Araç Sorgusu Yapabiliyor

19°