PEAK Deprem Tatbikatı, Gerçeğini Aratmadı

AK PARTİ 28.06.2024 19:40:59 0
PEAK Deprem Tatbikatı, Gerçeğini Aratmadı

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK) Ekibi gerçeğini aratmayan bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta senaryo gereği 7 şiddetinde yıkılan binada kurtarma çalışması yapıldı. Ekibin envanterine yeni kattığı termal dedektör ile arama faaliyeti yapıldı.

Pendik Belediyesi Arama ve Kurtarma (PEAK) Ekibi, senaryo gereği 7 şiddetinde gerçekleştiği varsayılan bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. PEAK, gerçeği aratmayan bir deprem tatbikatında olası afetlere karşı hazırlıklı olmak için eğitimlerine devam etti. Tatbikatta ekibin envanterine yeni kattığı termal dedektör, ilk sınavını başarıyla verdi. 41 personelin katıldığı tatbikatta kurtarma çalışmaları canlandırıldı.

Yeni termal dedektör tatbikatta ilk kez kullanıldı

Pendik Belediyesi Arama ve Kurtarma (PEAK) Ekibi envanterine yeni katılan termal dedektörün açık ya da kapalı alanlarda ve her türlü hava şartlarında arama yapabilmesi sayesinde arama ve kurtarma alanında ekibin etkili ve hızlı çalışmasına katkı sunmuştur. Tatbikat esnasında ilk kez kullanılan dedektör ilk sınavını başarıyla gerçekleştirdi.

Pendik’te kontrollü yıkılmış bir binada gerçekleştirilen tatbikatta ekipler, deprem alarmı ile binada yaralı arama çalışmalarına başladı. Sonrasında eğitimli köpekler eşliğinde bina enkazında arama faaliyeti gerçekleştirildi. Senaryo gereği binada bulunan bir yaralı dışarı taşınarak ilk yardım alanına getirildi. Ekipler yine ilk müdahaleyi burada yaptıktan sonra yaralı, ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı. Tatbikatta Pendik Belediyesi Arama ve Kurtarma (PEAK) Ekibi, kontrollü bir şekilde olaya müdahale etti. Tatbikat başarılı bir şekilde sonlandırıldı.


İstanbul,Pendik Belediyesi

BİLGEHANELERDEN LGS TERCİH DÖNEMİNDE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ

BAŞKAN GENÇ, ANKARA’DA TRABZON İÇİN İSTİŞARELERDE BULUNACAK

Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere 2 Milyon 479 Bin Tl'lik Hizmet

Büyükşehir'in Yaz Bilim Kampı İçin Kayıtlar Başladı

Büyükşehir'den RHG Enertürk Enerji Stadyumu'na Çim Serimi Çalışması

“ESİLA TÜFEKÇİ” MAHALLELER ARASI ÇOCUKLAR FUTBOL TURNUVASI’’ TAMAMLANDI

ROOTSTRİNGE / ATATÜRKÇÜYÜZ S#KİM ERDOĞANI!!!

ROOTSTRİNGE / BU ŞEHRİ SİZE YEDİRMEYİZ

Meram Sohbetlerinin Bu Haftaki Konuğu Prof. Dr. Ahmet Çaycı, GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MERAM’I ANLATTI

34°