Patnos'ta Zahide Şahin Sağlık Ocağı'nın Temeli Atıldı

AK PARTİ 8.10.2024 20:10:03 0
Patnos

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, Zahide Şahin Sağlık Ocağı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Ağrı milletvekili Ruken Kilerci'nin babası Celal Şahin tarafından yaptırılan bu sağlık ocağı, ilçenin sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlayacak.

Temel atma törenine Ağrı milletvekili Ruken Kilerci, Ağrı Valisi Mustafa Koç, Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, Patnos Kaymakamı Hasan Taş, Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, çevre belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Taşkın: "Patnos'un Gelişimi İçin Fedakârlık Yapmaya Devam Ediyoruz"
Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, törende yaptığı konuşmada ilçenin gelişimine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Taşkın, Patnos’un eski günlerini özlemle andığını belirterek, belediye hizmetleriyle ilçenin geleceği için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

"2004 yılında göreve geldiğimde Patnos, çevrenin en büyük köyü durumundaydı. Ancak yaptığımız fedakârlıklarla ilçemizi gelişen bir şehir haline getirdik. Ne yazık ki 15 yıl boyunca Patnos, 50 yıl geriye götürüldü. Bu kaybı telafi etmek için gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

Kaymakam Hasan Taş: "7.500 Kişiye Hizmet Verecek"
Patnos Kaymakamı Hasan Taş, yeni yapılacak sağlık ocağının ilçeye kazandıracağı değerleri vurguladı. Taş, aile sağlık merkezlerinin bireylerin sağlık sistemine giriş kapısı olduğunu ve burada sunulacak hizmetlerin daha modern bir mekânda, daha kaliteli koşullarda sağlanacağını belirtti.

"Bu sağlık merkezi, 440 metrekare kapalı alana sahip olup, 5 hekim muayene odası, 2 acil müdahale odası, aşı ve bebek izleme odası gibi alanlarla yaklaşık 7.500 kişiye hizmet verecek. Bu önemli eseri ilçemize kazandıran hayırseverimiz Celal Şahin'e teşekkür ediyorum." dedi.

Milletvekili Kilerci: "Ailemiz İçin Büyük Bir Gurur"
Ağrı milletvekili Ruken Kilerci, temel atma töreninde yaptığı konuşmada büyük bir gurur ve mutluluk yaşadıklarını belirtti. Kilerci, babaannesi Zahide Şahin’in adını taşıyan aile sağlık merkezinin yalnızca bir yapı değil, aynı zamanda Şahin Ailesi'nin hatıralarını ve değerlerini gelecek kuşaklara aktaran bir vesile olduğunu ifade etti.

"Bu törenimiz yalnızca bir yapının inşası değil, aynı zamanda ailemizin derin hatıralarını ve değerlerini gelecek kuşaklara aktarmanın bir vesilesidir. Merhum dedem Kerem Şahin adını yaşatmak için yapılan okullarda eğitim gören genç nesillerin daha güzel ufuklara açılmasını ve ülkemize hayırlı bireyler olmasını ümit ediyoruz." dedi.

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Kilerci, dedesi Kerem Şahin'e rahmet dileyerek, ailelerinin Zahide Şahin Sağlık Ocağı ile Patnos’a değerli bir eser kazandıracağını vurguladı. Ayrıca sağlık merkezinde her detayın özenle düşünüldüğünü belirtti.

Sağlık Toplumun Temel İhtiyacıdır
Kilerci, sağlığın toplumun en temel ihtiyaçlarından biri olduğuna dikkat çekerek, açılışı yapılacak sağlık merkezinin modern koşullarda hizmet vereceğini söyledi. Zahide Şahin Sağlık Ocağı, bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaç duyduğu koruyucu sağlık hizmetlerini karşılayacak dedi.''

Vali Mustafa Koç: "Bu Gururu Sizlerle Paylaşıyorum"
Ağrı Valisi Mustafa Koç, törende yaptığı konuşmada Patnos’a olan sevgisini ve ilçeye hizmet etmenin kendisi için ne denli önemli olduğunu vurguladı. Vali Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Bu mutlu ve gurur verici güne şahit olmak için buradayım. Ağrı’ya üçüncü kez gelişim; ilk olarak Diyadin, sonra Eleşkirt kaymakamı olarak burada görev yaptım. Şimdi vali olarak tekrar buradayım ve iki evladımın doğduğu bu güzel memlekete hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Celal Şahin gibi hayırsever hemşerilerimizin yaptığı yatırımlar, ilçemiz ve ilimiz için büyük anlam taşıyor. Allah razı olsun." dedi.

Vali Koç, yapılacak sağlık merkezinin Ağrı halkına modern ve nitelikli sağlık hizmeti sunacağını belirterek, Zahide Şahin’e Allah’tan rahmet diledi ve bu eserin isminin yaşatılacağını ifade etti.

"Bu sağlık merkezi tamamlandığında vatandaşlarımız burada en iyi sağlık hizmetini alacaklar. Rabbim, Zahide annemizle beraber tüm geçmişlerimize rahmet eylesin." dedi.

Tören, kurban kesimi ve dualarla son buldu.

Ağrı,Patnos Belediyesi

TENZİLE ANA HASTA KONUKEVİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ

BAŞKAN GENÇ: BİRLİK VE SORUMLULUKLA YOLA DEVAM

KÂĞITHANE’DE “EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE” SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ

Osmangazi Belediyesi Meme Kanserine Dikkat Çekti

Başkan Doğan’dan meslek liseleri ve yatırım vurgusu!

İnegöl Belediyesi Personeline Prostat Kanseri Eğitimi Verildi

Patnos'ta Zahide Şahin Sağlık Ocağı'nın Temeli Atıldı

Büyükşehir’in orkestrası neşeyi bu kez Serdivan’a taşıdı

GAZİ YARI MARATONU İÇİN BAŞVURULAR 14 EKİM’DE BAŞLIYOR