Patili Dostlar Mamak’ta Güvende

CHP 3.07.2024 12:06:17 0
Patili Dostlar Mamak’ta Güvende

Sokak Hayvanlarına Mamak Şefkati

Mamak Belediyesi, Mamak’ın sokaklarında yaşayan can dostların da belediyesi olmayı sürdürüyor. Kutludüğün Mahallesi’nde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevinde misafir edilen can dostların yanı sıra sokakta yaşayan hasta, yaralı ve kaza geçirmiş patili dostlar için önemli çalışmalar yapan belediye, yeni projelerle hizmet kalitesini ve alanını artırmayı planlıyor.

Mamak Belediyesinin, sokak hayvanlarının korunması ve daha uygun koşullarda yaşamalarını sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalar meyvesini veriyor. Belediye, sokak hayvanlarının tedavi, kısırlaştırma ve bakımlarını gerçekleştirirken bir yandan da sahiplendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Sahiplendirme ve ziyaretçi sayısı artıyor

Can dostları sağlıklı ve konforlu bir şekilde misafir etmeyi sürdüren Mamak Belediyesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevinde; başıboş, hasta, yaralı olan sokak köpeklerinin toplanarak tedavi edilmesi, kısırlaştırma, sahiplendirme ve mama desteği gibi hizmetler sunuluyor. Kısırlaştırma yaptığı, tedavi ettiği ve aşı uyguladığı hayvan sayısı ile dağıttığı mama miktarını artıran ekipler, patili dostların Mamak’ta sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşaması için çalışıyor. Bin 200 hayvan kapasiteli merkezde, bakımevine gelen sokak köpeklerinin bilgisayar ortamında kayıtları alınıyor ardından patili dostlara iç ve dış parazitlere karşı ilaç uygulaması yapılıyor ve müşahede altına alınıyor. Bu süreçte hasta olan köpeklerin de tedavileri yapılıyor. Süre bitiminde ise köpekler kısırlaştırılıyor. Yaralı köpeklerin tedavisinde de Ankara Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışma gerçekleştiriliyor. Kuduz aşıları yapılan köpeklerin kulaklarına numaralı küpeler takılıyor. Sağlık kontrolleri ve gerekli tedavileri bittikten sonra can dostları misafir ederek korumaya alan merkeze gelen ziyaretçi sayısında Nisan Ayı’ndan itibaren artış yaşanırken yine Nisan Ayı’ndan itibaren normalin üzerinde artış yaşanarak, 21 sevimli dost sahiplendirildi.

Bakımları yapılıp yeni yuvalarına uğurlanıyorlar

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde yer alan can dostlar, titiz bir süreç sonunda sahiplendirilerek, yeni yuvalarına uğurlanıyor. İlk olarak hayvanların tüm bakımları ve aşıları yapılırken, hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşların, köpeğe bakabilecekleri bir alan olup olmadığına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Uygunluğu olan vatandaşlarla merkez arasında sahiplendirme formu oluşturulurken, daha sonrasında hayvan sahiplenen vatandaşlar İlçe Tarım Müdürlüğüne gönderilerek, hayvanın çiple beraber kayıt altına alınması sağlanıyor. Böylece sevimli dostlar yeni yuvalarına uğurlanıyor.

Mamak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmuyor

Mamak Belediyesi kırsal alanlarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için de ilçenin farklı noktalarına mama bırakıyor. Sokakta yaşayan hayvanlara ilgisiz kalmayan belediye ekipleri, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarında besleme çalışması yapıyor. Vatandaşlar, yaralı ve hasta sokak hayvanlarını 444 0 149 No’lu telefonu arayarak Çözüm Merkezi üzerinden veterinerlik birimine bildirebiliyor.
Ankara,Mamak Belediyesi

Başkan Türkel: “Dertlenmeye değil, çalışmaya geldim"

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN ÇEYREK FİNAL HEYECANI DEV EKRANDA

BAŞKAN BALABAN LGS TÜRKİYE BİRİNCİLERİNİ AĞIRLADI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZ OKULLARI BAŞLADI

BAŞKAN ÜNLÜCE VE YAVAŞ SİVRİHİSAR’DA

“EXPO İzmir” 2027 yılında yapılacak

YUNUSEMRE ÜRETİCİSİNİN YANINDA

BİLGİ EVLERİ VE ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ GEZİLERİ BAŞLADI

YALOVA VE TONAMİ’DE ÇEKİLEN FİLM TÜRK-JAPON DOSTLUĞUNU PEKİŞTİRECEK

30.1°