Oyuncu Mert Fırat Kültür Sanat Çalışmalarını Esenyurt’ta Yürütecek

CHP 23.05.2024 19:20:46 0
Oyuncu Mert Fırat Kültür Sanat Çalışmalarını Esenyurt’ta Yürütecek

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’i makamında ziyaret eden Oyuncu Mert Fırat, Esenyurt’ta hem sanat alanında hem de sosyal alanda birçok çalışma yürüteceklerini belirterek, “Belediyemizle iş birliği içinde yapacağımız sosyal projeler ve kültür-sanat çalışmalarıyla sosyal etkiyi daha da ileri taşıma derdindeyiz. Bu noktada çok istekliyiz. Bize fırsat verdiği için başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi, İhtiyaç Haritası ve İnogar kurucusu Oyuncu Mert Fırat ile İnogar Kooperatifi yöneticileri Mehmet Sarıca ve Şeyhmus Yılmaz Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’i makamında ziyaret etti. Esenyurt Belediyesi ile İnogar arasında “Gençler İçin Adil Gelecek Projesi” ve 3 yıldır yürütülen iş birliğiyle ilgili görüşmelerin yapıldığı ziyarette Başkan Özer, oyuncu Mert Fırat’tan Esenyurt’taki kültür-sanat faaliyetlerine destek vermesini ve tiyatro oyunlarını burada sahnelemesini istedi. Esenyurt’ta gerek sosyal projelerde gerekse kültür-sanat alanında her türlü katkıyı sunacaklarını belirten Mert Fırat, katkılarından dolayı Başkan Özer’e teşekkür etti. Başkan Özer, görüşme sonunda Mert Fırat ve İnogar yöneticilerine kendi kitaplarından hediye etti.

 “Sanatın İyileştirici Gücünü Kullanan Nadir Sanatçılardan”

Sanatçı Mert Fırat ile Esenyurt’ta kültür-sanat alanında çalışmalar yapacaklarını söyleyen Başkan Özer, “Bugün, belediyemizde ülkemizin yetiştirdiği, toplumsal sorunlara duyarlılığı olan sanatçımız Mert Fırat'ı ağırladık. Sevgili Fırat, sanatın iyileştirici gücünü toplum için kullanan nadir sanatçılardan biri. Böyle sanatçıların toplumda çoğalması gerekiyor. Sosyal projelerle ilgili çeşitli organizasyonlar kurmuş, toplum ve dezavantajlı gruplar yararına çalışan örnek bir sanatçımız. Ben bu çabalarından dolayı kendisini yürekten kutluyorum. Ayrıca Esenyurt'umuza duyduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisiyle yaptığı çalışmaları Esenyurt'umuza aktarma konusunda uzlaştık. Zaten hem yurt içinde hem yurt dışında hem de afet bölgelerinde çok güçlü bir ekipleri var. Aslında Esenyurt bu anlamda tam bir laboratuvar. Biz de belediye olarak bu iş birliğine hazır olduğumuzu, kültür-sanat konusunda katkılarını beklediğimizi söyledik. O da bu çerçevede bunları yapabileceğini nezaketle kabul etti. Kendisine ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Esenyurt’u Kültür Sanatın Başkenti Haline Getireceğiz”

Esenyurt’u bir kültür ve sanat şehri haline getireceklerini belirten Başkan Özer, “Bizim çeşitli hedeflerimiz var. Bunlardan iki tanesi doğrudan Mert Bey'in çalıştığı sosyal belediyecilik alanıyla ilgili. Biz Esenyurt'u sosyal belediyeciliğin kalbi haline getirmek istiyoruz. Diğeri de kültür sanatla ilgili. Esenyurt'u kültür-sanatın başkenti haline getirmek istiyoruz. Sayın Fırat'ın ilgi alanı sanat ama aynı zamanda Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kurmuş olduğu gönüllü ekipleriyle beraber sosyal işler yapması da örnek teşkil ediyor. Bu çabaların Esenyurt'a aktarılması için biz her türlü katkıyı vereceğiz”

“Ahmet Başkan Bizim İçin İlham Ve Vizyon Kaynağı”

Esenyurt Belediyesi ile sanat ve sosyal alanda birçok çalışma yürüteceklerini ifade eden Sanatçı Mert Fırat şöyle konuştu: “Öncelikle Başkanıma ve tüm ekibine bize zaman ayırdıkları için çok çok teşekkür ediyorum. Zaten kendisi ilham aldığımız çok değerli bir kalkınma projesinin de başkanı. Hepimiz için böyle bir ilham kaynağı, vizyon kaynağı. Dolayısıyla böyle karşılıklı bir iş birliği içinde çalışmaları yürütüyoruz. Bundan sonra hem sanat alanında hem sosyal alanda birçok çalışma yürüteceğiz. Biz çok heyecanlıyız. Tiyatro kooperatifi, ihtiyaç haritası, İnogar gibi yapılarla bu çalışmaları Esenyurt'ta aktarmak, birlikte uzun bir yol yürümek istiyoruz. Çünkü bu gerçekten emeğe, isteğe ve sevgiye dayalı bir iş. Bir arada olmaktan gurur duyacağımız bir ekiple planlamalar yapacağız ve birlikte harekete geçeceğiz. Başkanımızın da ifade ettiği gibi Esenyurt aslında Türkiye'nin bir özeti. Burayı anlamak, burayı kavramak, buradan birçok problemi çözmek mümkün. Halihazırda kat edilmiş yollar var. Belediyenin ve Başkanın vizyonu çok önemli ve değerli. Dolayısıyla bu vizyon ışığında birlikte sunabildiğimiz katkılarla var olan problemleri çözmek ve kültür-sanatla sosyal etkiyi daha da ileri taşıma derdindeyiz. Bunun için de vakit ayırmak, emek harcamak gerekiyor. Biz o noktada çok istekliyiz. Bize fırsat verdiği için, alan açtığı için hem Başkanımıza hem de tüm ekibine çok çok teşekkür ediyoruz.”

 


İstanbul,Esenyurt Belediyesi

Macar Günü Etkinlikleri Göz Doldurdu

Hande Yener Tekirdağ’ı salladı

KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI MESUT KOCAGÖZ’ÜN KURBAN BAYRAMI MESAJI

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

ALANYA PROTOKOLÜ MİSAFİRLERİ KARŞILADI

ÇERKEZKÖY’DE BAYRAMLAŞMA YAPILDI

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN BİLGEHAN ERDEM, GÖRELE BELEDİYE BAŞKANI SN. HASBİ DEDE’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

BAŞKANIMIZ METİN GÜRBÜZ CANKURTARAN EKİP AMİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Esenyurt Bayrama Hazır

30.8°