Oyun Yazma Programı’nda ön seçkiye giren oyunlar belli oldu

CHP 22.09.2024 11:54:01 0
Oyun Yazma Programı’nda ön seçkiye giren oyunlar belli oldu

Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun, tiyatro dünyasına nitelikli yeni eserler kazandırma amacıyla düzenlediği Oyun Yazma Programı'nda, ön seçkiye kabul edilen 4 taslak metin belirlendi. Taslaklar, düzenlenecek atölyeler sonrasında son halini alacak.

Nilüfer Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun, oyun yazarlığını teşvik etmek ve yerli tiyatro repertuvarına nitelikli eserler kazandırmak amacıyla düzenlediği Oyun Yazma Programı’na bu yıl da büyük ilgi oldu. 

Nisan ayında başlayan programa toplam 55 başvuru yapıldı. Prof. Dr. Tülin Sağlam, Doç. Dr. Süreyya Karacabey, Dr. Öğr. Üyesi Banu Çakmak Duman ve Kazım Güçlü’nün yer aldığı jüri, başvurular arasından yenilikçi ve heyecan verici fikirler barındıran dört taslak metini seçti.

Değerlendirme sonucunda ön Seçkiye kabul edilen eserler ve yazarları şunlar oldu: Bugün Bugün’le Fulden Aytaç, Düşmüşler Evi’yle Meltem Uzunkaya, Galeyan’la Salihcan Sezer ve Godot 2.0’la Kadir Samet Karaman.

Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun Oyun Yazma Programı 2024 Ön Seçkisi’ne kabul edilen taslak metinlerin oyuna dönüşeceği yazınsal yaratıcılık atölyesi 27 Eylül’de başlayacak. Atölyeler, 20 Şubat 2025’e kadar devam edecek ve bu sürecin sonunda ana seçkiye girecek oyunlar belirlenecek.


Bursa,Nilüfer Belediyesi

PEDALLAR MUDANYA İÇİN DÖNDÜ

ODUNPAZARI SPOR ATÖLYELERİ BAŞLIYOR

KARTAL BELEDİYESİ'NİN VELİLERE YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

Oyun Yazma Programı’nda ön seçkiye giren oyunlar belli oldu

MANAVGAT’TA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Antalya’da Aronya hasadı başladı

Uluslararası Tiyatro Festivali kortejle başlayacak

Saadetdere Termal Kür ve Tedavi Merkezi Duyurusu

Mamak Belediyesi Çocukların Eğitimi İçin Güvenli Ortam Yaratıyor

22.1°