OSM’de renkli buluşma: Minik öğrenciler için sanat atölyesi başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin Ofis Sanat Merkezi’nde çocukların sanatla bütünleşeceği ve yeteneklerini keşfedeceği Sanat Atölyesi programının ilk buluşmasında minikler, birbirinden güzel eserler ortaya koydu ve renkli görüntüler ortaya çıktı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, çocuklara yönelik gerçekleştirdiği sanat ve bilgi dolu programlara bir yenisini ekledi.

Ofis Sanat Merkezi (OSM) şehirde sanatın, kültürün ve yeni yeteneklerin keşfi için merkez oldu.

İlk misafirler
Büyükşehir’in minikleri sanatla, kültürle ve bilgiyle buluşturduğu “Sanat Atölyesi” programlarının ilki renkli görüntülere sahne oldu. Sakarya İlkokulu’ndan 56 öğrenci, OSM’de resim yaptı, sergiyi gezdi.

Minik sanatçılar OSM’de fotoğrafların, tabloların sergilendiği ve kültürel etkinliklerin yapıldığı alanda sanat dolu bir gün geçirdi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin de bizzat programa katılarak miniklerin heyecanına ortak oldu.

Eğlence, bilgi ve sanat bir arada
Alanı dolaşan, sanat dostlarının her gün gelip gördüğü eserleri inceleyen minikler, OSM’yle ilgili izlenimlerini beyaz kâğıda döktü.

Sergi alanında, sanatla bütünleşen ve ilham alan minikler “workshop atölyesinde” harikalar ortaya çıkardı. Kahkahayla, bilgiyle ve sanat ruhuyla geçen etkinlik hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Sanatın tohumları ekiliyor
Yapılan açıklamada, “Öğrencilerin sanatsal becerilerini geliştirdiği, özgüvenleri yükselttiği ve sanatsal mekanlarla daha derin bağlar kurmalarına kapı açan atölye birbirinden eğlenceli ve öğretici workshoplar ile devam edecek. Maksimum 50 kişilik okul gruplarına yönelik etkinliklere başvurular, öğretmenleri tarafından Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan randevu alınarak yapılacaktır. Sakarya’da sanatın tohumları OSM’de ekilecek” denildi.

Büyükşehir, yeniden sanatın merkezine dönüşen OSM’de çocuklarla birlikte “Sanat Atölyesi” derslerine devam edecek.

Sakarya,Sakarya Belediyesi

BAŞKAN GENÇ EMEKLİLERİ TARİHE YOLCULUĞA UĞURLADI

Osmangazi’de Doğudan Batıya Caz Yolculuğu

Meslek Fabrikası dijital ortamda da istihdamı artırıyor