Osmangazi’de 650 Yıllık Ahilik Geleneği Yaşatıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa Dostluk Gezeği programı ile 650 yıllık ahilik geleneğini yaşatıldı.

650 yıl önce dönemin ahilerinin bir ahinin evinde toplanarak meşk etmesiyle başlayan asırlık Gezek Gecesi geleneği, Ördekli Kültür Merkezi’nde saz ve söz üstatlarının eserleriyle tekrar yaşatıldı. ‘Saz Başlayınca Söz Biter-Geleneksel Gezek Gecesi’nde Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserleri hep bir ağızdan seslendirildi. Bursa Dostluk Gezeği Musiki Derneği sazende ve hanende ustalarının eserleriyle renk kattığı gecede, müzik severler keyifli vakit geçirdi.

Serhande Ali Piliçer yönetimde gerçekleştirilen Bursa Dostluk Gezeği programı, gezek duası ve hicaz makamında meydan faslıyla başladı. Gecenin ikinci bölümü solo olarak seslendirilen şarkılar ile devam etti. Solo bölümde, ölüm yıl dönümü olması dolayısıyla Sanat Güneşi Zeki Müren’in eserleri seslendirildi. Programa katılan müzik severler böyle güzel bir gecede bir araya gelmelerini sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.

Konserin sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yılmaz,  Serhande Ali Piliçer’e çiçek takdim etti.

Osmangazi Belediyesi

Bursa,Osmangazi Belediyesi

3. Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’nda Sporcular Mersin’in Antik Tarihi ve Eşsiz Doğasında Koştu

9’uncu Kitap Fuarı’nda Büyükşehir standına yoğun ilgi

Yabancı öğretmen ve öğrenciler su arıtma süreçlerine tanıklık etti

SOSYAL İNOVASYON AJANSI’NDAN CREATHON’24: “KONYA SAAT KULESİ” YARIŞMASI

GAZİANTEP VE LUDWIGSHAFEN KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNİN 10. YILI GASTROANTEP FESTİVALİ’NDE KUTLANDI

Anne Destek Programı

20 Milyon TL’lik Yolu İnceleyen Başkan Büyükkılıç: “İnsanlara Hizmet Etmeyi Seviyoruz”

YETİŞKİN PİLATES KURSLARINA KAYITLAR BAŞLIYOR

YUNUSEMRE’DEN İBADETHANELERE BAKIM ÇALIŞMASI

KAHTA BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ETKİNLİĞİNE YOĞUN İLGİ

Başkan Geçit, Turgut Özal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğrencilerini Ağırladı

Gökan Zeybek, “Zeydan Karalar’ı klonlayıp, pek çok şehre götürmek gerek.”

Öksüz: “Dil ve konuşma bozukluklarına zamanında müdahale edilmeli”

Adrenalin tutkunları Bursa’da sahne aldı

KAHVERENGİ KOKARCA İLE KIŞLAK MÜCADELESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Başkan Görgel: “Şehrimizin Ürünlerinin Verimlilik ve Pazar Payını Artıracağız”