Ortahisar Belediyesi’nden kahverengi kokarca böceğiyle mücadeleye destek

Ortahisar Belediyesi’nden kahverengi kokarca böceğiyle mücadeleye destek

Ortahisar Belediyesi, son yıllarda Karadeniz Bölgesi’nde tarım ürünlerine ciddi zarar veren kahverengi kokarca böceğiyle mücadeleye destek oluyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, her yıl daha geniş bir coğrafyaya yayılarak tarımsal üretimde önemli ölçüde kayıplara neden olan ve ciddi tehdit oluşturan kahverengi kokarca böceğiyle etkin mücadele için çalışma başlattıklarını açıkladı.

“KIŞ DÖNEMİNDE EVLERDE İLAÇLAMA YAPILACAK”

300'den fazla bitkide zarara neden olan kahverengi kokarca zararlısına karşı etkin mücadele seferberliğinde Ortahisar Belediyesi olarak ilaçlama, bilinçlendirme ve feromonlu tuzak desteğinde bulunacaklarını ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Kahverengi kokarcanın kontrol altına alınması için biyoteknik, kimyasal, mekanik ve biyolojik yöntemlerle bölgemizde ciddi bir mücadele yürütülüyor. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak bu mücadeleye destek vermek amacıyla 87 mahallemizin muhtarı ile iletişime geçerek kış dönemi ve ilkbahar dönemi için ayrı ayrı çalışma yürüteceğiz. Kahverengi kokarca zararlısı kış uykusu için sonbahar aylarında kapalı alanlara giriyor, yani evlerimize. Evlerde mekanik mücadele dediğimiz, toplanıp imha edilmesi ve ilaçlama önem arz ediyor. Bunu halkımız kendi çabasıyla yapmak durumunda. Burada muhtarlarımız aracılığı ile bilinçlendirme ve ilaç desteği sağlayacağız. Bahçelerimiz için de feromonlu tuzaklar yerleştirilmesini sağlayıp cezbet-öldür tekniği uygulayacağız” dedi.

“KAHVERENGİ KOKARCA BÖCEĞİNE KARŞI VATANDAŞLAR BİLİNÇLENDİRİLECEK”
Kahverengi kokarca böceğiyle topyekün mücadelenin önemine işaret eden Başkan Kaya, “Hem kimyasal hem de biyolojik mücadele yapılması gerekiyor. Çok hızlı üreyen ve çok çabuk yayılan bir böcek türüyle mücadele ediyoruz. Eğer mücadele takvimi uygulanmazsa uzmanlar çabaların bir işe yaramadığını ifade ediyor. Trabzon Tarım İl Müdürlüğü, Ortahisar İlçe Tarım Müdürlüğü ve muhtarlarımızla koordineli yürüteceğimiz çalışmalarla Ortahisar Belediyesi olarak etkin mücadeleye büyük katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz, Ortahisar’ımızdaki 87 mahallemizin muhtarıyla iletişime geçerek böceğin en çok yayıldığı mahalleleri tespit edecek ve çalışmalarımızı ona göre yürüteceğiz. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz, mahallelerimizde vatandaşlarımızı kahverengi kokarca böceğiyle mücadele konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürütecek. Bu çalışmalar neticesinde de tarımsal üretimdeki kayıplarımızı en aza indirmeyi hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.


Trabzon,Ortahisar Belediyesi


Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Denizli Kitap Fuarı, 18 Ekim’de kapılarını açıyor

BAŞKANIMIZ, GÜMÜŞHANESPOR’UMUZA GÖNÜLDEN BAŞARILAR DİLEDİ

Kepez ragbide güç artırımı

Balıkesirliler "Susma Artık Yeter" dedi

Dinar Belediyesi Başkan Yardımcımız Serkan Utku ve DAK95 Arama Kurtarma ekipleri, Dinar Arama Kurtarma 1995 Derneği, Dinar Doğa Sporları Derneği, Belediyemize bağlı İtfaiye Müdürlüğü ve personelleri, Zabıta Müdürlüğü Temizlik ekipleri, ve Milli Parklar e

Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerince, 3-10 Ekim 2024 tarihleri Arasında 2 Milyon 912 Bin 029 Araç Denetlendi

Celâl Şengör Ankaralılarla buluştu

BELEDİYEDEN 11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ’NDE ANLAMLI ETKİNLİK

Atakum’da ‘Evde Destek’ son hız

Cahit Zarifoğlu Kültür Sanat Sezonu Görkemli Programla Başlayacak

YALOVA BELEDİYESİ, BOZULAN YOLLARI TEK TEK DÜZENLİYOR

Gri Koç Sınav Kazandıran Taktikleri Anlattı, Gençler İlgiyle Takip Etti

ŞEHİTKAMİL’DE DİYABETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Şanlıurfa-Diyarbakır Yolu Kabahaydar Kavşağına Sinyalizasyon Sistemi Kuruldu

BAŞKANIMIZ, GÜMÜŞHANESPOR İLE KOPUZLAR VAKFI VELİKÖYSPOR MÜSABAKASINI İZLEDİ

Karabük Belediyesinden Antepoğlu Sanayi Sitesinde Geniş Çaplı Temizlik

BAŞKAN YILMAZ,  ÇOCUKLARI BİR KEZ DAHA MUTLU ETTİ

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, ilçemizde faaliyetlerine yeni başlayan Özel Dinar Hedef Özel Öğretim Kursu’nu ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Başkan Akın’dan Şehir Tiyatrosu Müjdesi

Balıkesir’de Savunma Teknikleri Atölyesi dönemi başlıyor

TARSUS'TA ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BULUŞUYOR: "ORGANİK KEŞİFLER" BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Türkiye’nin en hızlıları Kepez’de buluştu

İKRAM ÇEŞMELERİMİZDEN YENİDEN ÇORBA AKMAYA BAŞLADI

Başkan Gülpınar: Gençleri Desteklemeye Devam Edeceğiz

MURAT MERİÇ VE METİN SOLMAZ´DAN "MESELEMİZ ANKARA" SÖYLEŞİSİ

BAŞKANIMIZ, HÜSEYİN ERGİN İLE OSMAN MİLET’İN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantıları Başladı

Gazete10’un ilk sayısı çıktı

Ortahisar Belediyesi’nden kahverengi kokarca böceğiyle mücadeleye destek

Yükleniyor