Ortahisar Belediyesi, muhtarlıkların ödeneklerini artırdı

CHP 2.07.2024 19:36:19 0
Ortahisar Belediyesi, muhtarlıkların ödeneklerini artırdı

Ortahisar Belediyesi tarafından mahalle muhtarlıklarının giderlerinde kullanılmak üzere yapılan yardımlarda artışa gidildi.

Ortahisar Belediye Meclisi’nin temmuz ayının ikinci toplantısı, Meclis Belediye 1. Başkanvekili Cüneyt Zorlu yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen mahalle muhtarlıklarının aylık ödeneklerinin artırılmasıyla ilgili madde görüşüldü.

EN YÜKSEK ÖDENEK 1250 TL OLDU

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Temel Çoban, mahalle muhtarlıklarının nüfus miktarına göre ödeneklerinin belirlenmesiyle ilgili maddeyi komisyonun oybirliğiyle kabul ettiğini belirterek şunları aktardı:

“İlçemizde görev yapan mahalle muhtarlarının muhtarlık binalarında kullanmakta oldukları doğalgaz, internet, elektrik ve sabit telefon faturalarının toplamda 500 TL’si belediye bütçemizden karşılanmaktadır. Muhtarlık binalarının ihtiyaçlarıyla ilgili ödenen tutar, nüfusu 100 ile 5 bin arasında olan mahalle muhtarlıkları için aylık 750 TL, nüfusu 5 bin ile 10 bin arasında olan mahalle muhtarlıkları için aylık 1000 TL, nüfusu 10 bin ve üzeri olan mahalle muhtarlıkları için de aylık 1250 TL olarak güncellenmesine, ödenecek aylık meblağları aşan kısmın ise muhtarlardan tahsil edilmesine oy birliğiyle karar verildi.”

Okunan komisyon raporundan sonra ilgili madde Meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Trabzon,Ortahisar Belediyesi

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Başkan Özer, Esenyurtlu LGS Türkiye Birincisini Konuk Etti

Nilüfer’de bisiklet kullanımı daha da artacak