Ortahisar Belediyesi, Küçük Dostlar Kliniği’nin kapılarını öğrencilere açtı

Ortahisar Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, kentteki çeşitli okullarda eğitim gören anaokulu ve ilkokul öğrencilerini Küçük Dostlar Kliniği’nde misafir etti.

Sosyal belediyecilik kapsamındaki faaliyetleri ile insanlara hizmetin de ötesinde kentteki canlıları da gözeten Ortahisar Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisini aşılıyor. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde; kentteki çeşitli okullarda eğitim gören anasınıfı ve kreş öğrencileri Küçük Dostlar Kliniği'nde, belediyenin misafiri oldu. Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikle, buradaki tedavi yöntemleri ve diğer işlemler konusunda bilgilendirilen çocuklar klinikteki hayvanları sevme olanağı buldu.

“ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILIYORUZ”
4 Ekim 2024 Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, hayvanların korunmasına, barındırılmasına ve beslenmelerine dikkat çekmek ve bu hususta duyarlılık oluşturmak adına gerçekleştirilen uygulama ile çocuklar hayvan sevgisi konusunda bilinçlendirildi. Ortahisar Belediyesi’ne ait küçük dostlar kliniğini ziyaret eden çocuklar buradaki kedi ve köpekleri severek keyifli dakikalar geçirdi. Söz konusu etkinlikle alakalı değerlendirmede bulunan Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Lütfi Aydın, “Bugün Küçük Dostlar Kliniğimizde küçük misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bugünün ayrı bir anlamı ve önemi var. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, çocuklarımıza burada gerçekleştirdiğimiz uygulamaları anlatıyoruz ve hayvan sevgisini aşılıyoruz.” dedi.

“ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Küçük Dostlar Kliniği’nde öğrencileriyle birlikte misafir olan Sihirli Annem Kreşi Müdürü Ünal Yiğit ise, “Dünyayı hayvanlar için daha adil bir yer yapmak adına öğrencilerimize şimdiden hayvan sevgisini aşılıyoruz. Ortahisar Belediyemiz de bu klinikte tamamen ücretsiz olarak sokak hayvanlarının tedavi süreçlerini üstleniyor. Bugün öğrencilerimizle kliniğimizdeki hayvanlarımız hakkında bilgi aldık ve onları sevdik. Bu imkanı bizlere tanıyan Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Kaya ve klinik çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK DOSTLAR KLİNİĞİNDE SOKAK HAYVANLARI ÜCRETSİZ TEDAVİ EDİLİYOR
Ortahisar Belediyesi’ne ait Küçük Dostlar Kliniği’nde; sokak hayvanlarının kısırlaştırması ve tedavisi, aşılama, küpeleme, sokak hayvanlarının popülasyonunu dengeleme, bu konularda sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği ve ortak çalışmalar tamamen ücretsiz olarak yapılıyor.Küçük Dostlar Kliniği'nde ayrıca sokak hayvanlarının sahiplendirilmelerini arttırmak için teşvik edici uygulamalar da yapılıyor.

Trabzon,Ortahisar Belediyesi

Nazilli Belediyesi'nden Yazırlı’daki yangın söndürme çalışmalarına destek

Başkan Büyükkılıç Ücretsiz Yaptı, Çocuklar Gönüllerince Dilsiz Dostlarla Vakit Geçirdi

Diyarbakır İtfaiyesinden 50 bin öğrenciye yangın eğitimi