Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çay TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu

CHP 24.10.2024 21:21:16 0
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çay TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çay TV, Haber61 ve 61Saat ortak yayını ‘Gündem Özel’ adlı canlı yayın programına katıldı. Başkan Kaya, Çay TV Trabzon Temsilci Halil İleli’nin moderatörlüğünde ‘Gazeteciler Soruyor’ başlığıyla gerçekleştirilen canlı yayın programında; Erhan Esaspehlivan, Selahattin Özcan, Ahmet Çağlar Yıldırım, Zihni Ağırman, Asım Kemal Güner ve Atakan Kadıoğlu’nun sorularını yanıtladı.
Ortahisar Belediyesi Başkan adaylığı dönemindeki 41 proje vaadi ve bu projelerin gerçekleşme aşamalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, bugüne dek tamamlanan projeler hakkında bilgi verdi. Çalışmalarının yanı sıra gazetecilerin bölge ve ülke gündemine yönelik sorularına da cevap veren Başkan Kaya, dikkat çekici ifadeler kullandı.

“YOL ARKADAŞLIĞIMIZ EBEDİYETE KADAR SÜRECEKTİR”
Başkan Kaya, Belediye Başkan Vekili Murat Özçilingir’in başkan vekilliği görevinden istifasıyla ilgili soruya, “Trabzon’umuzun tanıtımına yönelik bazı programlar için Trabzon’dan bir heyetle Tiflis’e gittiğimizde istifa konusunu ben de basından öğrendim. Gitmeden önce Murat Başkan ile görüşmüştük ve iş yükünün çok fazla olduğu yönünde serzenişleri olmuştu. Belediyeye geldikten sonra da işlerinin çok aksadığını ifade etmişti. Temel gerekçe bu. Murat bey Trabzon’da çok sevilen saygın siyasetçilerdendir, benim siyasi yol arkadaşımdır ve yol arkadaşlığımız ebediyete kadar sürecektir. Kendisiyle bu konuda ilk fırsatta görüşeceğiz ve tekrar değerlendirme yapacağız” şeklinde cevap verdi.
    
“TOPLAM BORCUMUZ 1 MİLYAR 227 MİLYON 619 BİN LİRA”
Belediyenin gerçek borcuyla ilgili soru üzerine Başkan Kaya, önceki dönem Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in belediyenin borcunu ilk etapta 109 milyon lira olarak açıkladığını hatırlatarak şöyle konuştu:
“Sonrasında biz belediyeyi kazandığımızda ilk iş olarak borç tutarlarımızı sorduk. Mali İşler Müdürümüz bize bir tablo getirdi, rakamları topladık ve 857 milyon liralık bir rakamla karşılaştık. Bu borç da tamamen dilekçeyle kurumlardan isteyerek aldığımız tamamen resmi evraklara dayanan bir borç. Ardından bu borcu kamuoyuyla paylaştık çünkü şeffaf, hesap verebilir, halkçı bir anlayışla belediyecilik yapacağımızın sözünü vermiştik. Borcumuzu açıkladıktan sonra önceki dönem Belediye Başkanı, ‘Hayır borç 857 milyon değildir, 596 milyondur ve bunun üstünde bir borç çıkarsa ben ödeyeceğim’ diye bir taahhütte bulundu. Ben de iddiamın arkasında durdum ve bu borcun 857 milyondan eksik olması halinde bütün Trabzon halkından özür dileyeceğimi söyledim. Ki burada şöyle bir çelişki daha var: Cüneyit beyin soru önergesine ‘Borç 109 milyon liradır’ diyen başkan ardından çıkıp ‘Borç 596 milyon liradır’ demiştir. Bu tartışmalar yoğunlaşınca biz ‘bizim derdimiz tartışma değil doğrunun ortaya çıkmasıdır’ anlayışıyla bağımsız denetçilerin belediyemizin borcunu belirlemesi yönünde bir karar aldık. Bağımsız denetçiler gelsinler bizden gerekli belgeleri istesinler sonra da belediyenin borcunu kamuoyuna açıklasınlar dedik. Bu çağrımıza Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Hasan Kamil Velioğlu ve bir grup arkadaşı talip oldu ve bir çalışma yaptılar. Çalışmanın sonucunu görünce, ‘keşke ben haksız çıksaydım, borç keşke onların dediği gibi çıksaydı da ben de Trabzon halkından özür dileseydim’ dedim. Ama borç maalesef bizim açıkladığımızın da üstünde çıktı. Hasan Kamil Velioğlu bir siyasi partinin il başkanı olduğu için tarafsızlığından şüphe edenler olabilir ama buradaki bütün belgeleri arzu eden herkesle paylaşma taahhüdünde bulunuyorum. Belgeleri Ahmet Metin Genç ve onların mali birimlerinde çalışan bütün arkadaşlara verebiliriz.  Bu belgelere göre toplam borcumuz 1 milyar 227 milyon 619 bin 656 lira, toplam alacağımız da 435 milyon 390 bin liradır, ki bunun tahsil edilebilmesi çok güç. Mesela borçlulardan biri Değirmendere’de bir esnaf, yurtdışına gitmiş belediyemize 20 milyon lira borcu var ve biz yurt dışına tebliğde bulunamadığımız için parayı alamıyoruz. Bu hesaplara göre o alınması mümkün olmayan alacakları da hesaba kattığımız zaman net borcumuz; 792 milyon 228 bin lira. Ahmet Bey bir taahhütte bulunarak belirttiği rakamın üzerindeki borcu ödeyeceğini söylemişti. Bizim de bugün Ortahisar Belediyesi olarak Ortahisar halkı adına kendisine ‘arada 200 milyon fark var bunu ödemenizi rica ediyoruz’ deme hakkına sahibiz.”

“İLLER BANKASINDAN GELEN PARA PERSONEL MAAŞLARINA YETMİYOR”
Belediyenin kaynaklarının personel maaşlarını ödemeye ve ekonomiyi yönetmeye yetip yetmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Başkan Kaya, “Belediyemizi borçlarını sağlıklı bir şekilde ödeyebilen bir kurum haline getirmemiz lazım. Ekonomiyi yönetme konusunda başkan yardımcılarımızla sürekli stratejik toplantılar yapıyoruz. ‘Taahhüt ettiğimiz projeleri nasıl yerine getirebiliriz, çalışanlarımızın maaşını hak ettikleri biçimde nasıl ödeyebiliriz, bunun derdindeyiz. Çok ağır bir personel yükümüz var ve İller Bankası’ndan gelen para personel maaşını ödemeye yetmiyor. Birçok belediyede İller Bankası’ndan gelen para maaşı öder onun dışında da belediyenin gelirleriyle diğer hizmetler yapılır. Ama bizdeki gelir gider dengesi maalesef çok bozuk. Ama bu durumun üstesinden geleceğiz, Trabzon’a vadettiğimiz projeleri de bir bir hayata geçireceğiz. Ne söz vermişsek sonuna kadar arkasında olacağız. Trabzon’u şeffaf, hesap verebilir, halkçı bir belediyecilik anlayışıyla tanıştırıp bu anlayışı dalga dalga büyüteceğiz.”

“BİNDİĞİM MAKAM ARACI HACİZLİYDİ”
Göreve başladıklarında makam araçlarının hacizli olduğunu hatırlatan Başkan Kaya, “Bindiğim makam arabası hacizliydi belediyeyi kazandığımızda. Hala o arabayı kullanıyorum. Diğer tahsisli araçta da haciz vardı. O hacizleri kaldırdık. Mazot aldığımız firma uzun zamandır ödeme alamadığını ve mazot vermeyeceğini söyledi. Böyle göreve başladık ama bu gün çok yol aldık.  İşleri sistematiğe başladık ve tıkır tıkır işleyen bir belediyeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” dedi.


“ARTIK STARTI VERİYORUZ”
Belediye binasını daha verimli kullanma anlamında yeni bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Kaya, “Yapılan hizmete teşekkür etmeyi bilen, doğru işleri alkışlayan bir insanım. Yapılan güzel işler var, yok değil. Fakat belediyemizin kurumsallığı anlamında çok eksikle karşılaştık. Çok güzel bir belediye binamız var. Saray gibi bir bina yapılmış. Yapanlara teşekkür ediyorum. Çok lükstü, çok ihtiyaçlı değildi, bu tartışılabilir ama sonuçta bir bina yapılmış. Fakat binanın kullanımı konusunda inanılmaz sıkıntılar var. Zaman zaman binayı dolaşıyorum. Düşünün çok güzel bir bina yapmışsınız ama vatandaşın en çok işlinin olduğu Emlak servisini, eksi 2’ye 3’e koymuşsunuz. Bu kadar güzel bir binada, vatandaşın teması olan, iş için geldiği belli birimleri birinci kata koymamışız mesela. Eleştiriyorum doğru bulmuyorum. Binayı daha ergonomik daha verimli kullanma konusunda bir çalışma başlattık. Arkadaşlarımız uzun zamandır değerlendirme yapıyor. Artık startı veriyoruz. Vatandaşın işli olacak birimler bellidir. Hızlıca işini, görüp çıkabileceği bir düzenleme yapıyoruz. Emlak vergisi ödeyecek vatandaş giriş katında vergisini ödeyecek eksi 2’ye 3’e inmesine gerek kalmayacak. Diğer birimleri de aynı bu planlamayla yeniden yerleştiriyoruz ve düzenliyoruz.” dedi.

“TRABZON’UN KALBİ ORTAHİSAR’DA ÖLÇÜLECEK VERİ YOKTU”
Başkan Ahmet Kaya, Trabzon’un kalbi Ortahisar’da göreve başladıklarında ölçecek veri olmadığını sözlerine ekleyerek, “Kurumsal kapasiteyi artırma diye bir deyim var. Devraldığımız bir belediyenin bütün verilerini ölçmek istedim. Ben bir mühendisim. Mühendisler verilerle konuşurlar. Verileri doğru ölçerseniz doğru yönetirsiniz.  Elde ölçecek veri yoktu. Trabzon’un kalbi Ortahisar ilçemizde ölçülecek veri maalesef yoktu. Kaç tane bina var? Kaç tane asansörlü, kaç tane doğalgazlı bina var? Bunların bütününün kayıt altında olması lazım. Kaç binadan emlak vergisi alıyoruz, bina cinsleri sınıfları ne? Kaç tane arsa, kaç metre kablo var? Hepsinin kayıt altında olması lazım. Ama bunlar yoktu. Bunlarla ilgili çalışma yapıyoruz. Akıllı kent uygulamaları var. Dijital belediyecilik diye, e-Belediyecilik diye bir kavram var. Bunlarla ilgili adımlar tutulmamış. Şuanda bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. O kadar faydalı sonuçlar ortaya çıkacağını öngörüyoruz ki. Mesela çöp konteynerleri konusu. Uygulaması var bunun. Çöp konteynerlerine küçük bir çip yerleştiriliyor. Bu konteynerin doluluğunu gösteriyor. Hangi noktadaki çöp konteyneri ne kadar dolu görebiliyorsunuz. Kamyona takılan bir monitörle gezeceği hatta hangi çöp konteyneri ne kadar dolu görebiliyor. Dolu olanları alıyor. Bu neyi getiriyor. Yakıt Tasarrufu, zaman tasarrufu, iş gücü tasarrufu ve aracınızın amortismanı. Bu benzeri inanılmaz faydalar var” dedi.

“16 BİN 423 BİNA KAYIT DIŞI”
Ortahisar’da kayıt dışı binaların fazlalığına dikkat çeken Başkan Ahmet Kaya, “Kayıt dışılığı önlüyor. Bir çalışma yaptırdık. Ortahisar ilçemizde 16 Bin 423 bina kayıt dışı. Bu binalardan biz emlak vergisi alamıyoruz. Yıllık 815 milyon gelir kaybı demek. Ayrıca vergide adaletsizlik demek. Bir vatandaş vergisini veriyor, diğeri vermiyor. Bu adaletli ve hakkaniyetli bir uygulama değil. Bütün bu verileri kayıt altına alıp doğru ölçen ve yöneten bir anlayışla, belediyemizin kapasitesini vatandaş menfaatine en güzel şekilde kullanabileceğimiz uygulamaları başlattık, yakın bir gelecekte, binadan içeri girince güler yüzle hangi birime gideceğini soran ve ona mihmandarlık yaparak gideceği yere kadar eşlik eden bir kurumsallıktan bahsediyorum. Belediyemizi içeri giderdiğinde hizmet alırken insanların mutlu olacağı, personelin ona hoş geldin dediği çay ikram ettiği bir kurum haline getireceğiz. Bu istikamette çalışmalarımızı yaptık.” şeklinde konuştu.


“HİZMETTEN TASARRUF ETMİYORUZ”
Başkan Kaya, “CHP’nin iktidar partisinden devraldıkları belediyelerde tasarruf tedbirleriyle beraber belediyeleri çok rahat yönettiklerini görüyoruz. Siz ilk belediyeyi kazandığınızda ilk tedbirleriniz neler oldu, bugünkü ekonomik yapının sürdürülebilir olması bu tedbirlere önem vermenizden mi kaynaklanıyor?” sorusunu şu şekilde yanıtladı: 
“Biz kurumsal kapasitemizi artırmaya çalışırken bir taraftan da tasarrufa önem veriyoruz. Nerede tasarruf yapacaksın, hizmette tasarruf yapamazsınız çünkü belediye bir hizmet kurumu. Dolayısıyla giderlerde nasıl tasarruf yapabiliriz diyerek bir çalışma yaptık. Yakıtta ciddi tasarruf sağladık. Hizmet etmekten imtina etmedik, alabildiğine hizmet ettik. Ekiplerimiz bütün mahallelerde muhtarlarımızdan halkımızdan gelen talepleri bizim tespit ettiğimiz eksikler neyse, onları gece-gündüz çözme gayreti içindeyiz. Bu anlamda Fen İşleri Müdürümüze özellikle teşekkür ediyorum. Gelen talepleri öncelik sırasına koyarak hemen çözme gayreti içinde oluyoruz. Ortada şöyle bir gerçek var, kıt kaynaklar ama sınırsız talepler var. Dolayısıyla burada öncelik sıralaması yapmak zorundayız. Bizim Deliklitaş’ta Ortahisar Belediyesi’nin işlettiği bir taş ocağımız vardı, biz belediyeyi kazandığımızda o taş ocağı büyükşehir belediyesine devredildi, böyle de bir süreç yaşandı, bunun ayrıntısına girmek istemiyorum. Ağırlıklı olarak yakıt giderlerimiz o taş ocağında çalışan iş makinalarından kaynaklı olduğunu tespit ettik, şimdi oradaki o yükten kurtulmuş olduk. Biz oradaki haklarımızı muhafaza ederek taş ocağının devrine imza attık ama Ortahisar Belediyesi oradan ihtiyaç duyduğu malzemeyi alıyor ama yakıt yükleme patlatma gibi bütün işler büyükşehir belediyesinin uhdesinde. Burada ciddi bir yakıt tasarrufu sağlamış olduk.”

“GEÇMİŞE DÖNÜK SGK BORÇLARINDAN DOLAYI GELİRLERİMİZE EL KONMA RİSKİ VAR”
Geçmişe dönük SGK borçlarının tahsili amaçlı belediyenin gelirlerine el konulması ihtimaline karşı B planı hazırladıklarını belirten Başkan Kaya, “Bunun dışında araç takip sistemiz var, araçlarımızın hangi noktada olduğunu takip ediyoruz oradan da tasarruf sağladık. Ayrıca öncelik sıralaması yaparak ihtiyaç olmayan, çok elzem olmayan vatandaşın talebi olmayan işler konusunda da el frenini çektik. Kıt kaynaklarımızı en verimli nasıl kullanabiliriz odaklı çalışma yapıyoruz, dolayısıyla bu tasarrufu da verimliliği de getiriyor ve emin adımlarla geleceğimizi planlamamıza katkı veriyor. Bu istikamette çalıştığımız sürece de -ki sonuna kadar da öyle gideceğiz- hiçbir sıkıntı yaşamadan bu süreci yöneteceğimize inanıyoruz. Burada şöyle bir açmazımız var, daha doğrusu önümüzde risk olarak duran bir konu var. Biliyorsunuz bu tasarruf tedbirleri sonrasında özellikle geçmişe dönük bu SGK ve vergi borçlarını yapılandırmaya ilişkin hükümetin bir tasarrufu olabilir buna ilişkin tebliğler yapıldı bir takım tedbirler aldık ama bizi aşan tedbirler bizi aşan durumlar oluşabilir o durumda da B planı olarak bir çalışma yapıyoruz. Böyle bir riskle karşı karşıyayız. Geçmişe dönük bu SGK ve vergi borçları nedeniyle gelirlerimize el konulursa ne yapabiliriz konusunda da bir çalışma yapıyoruz. Umarım öyle bir riskle karşılaşmayız, karşılaşırsak da ona ilişkin planlarımız hazır.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KAYA, BUGÜNE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI
Programın ikinci bölümünde Belediye Başkanı Kaya, geride kalan süreçte yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Kaya özetle şunları söyledi:

“Biz göreve başlarken, arkadaşlarımızla temel yol haritamızı çizdiğimizde dedik ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli ve çok güzel bir sözü var; “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”
Bizim temel anlayışımız bu, görevimizi en iyi yapma anlayışıyla Trabzon’umuza ve Trabzon’da yaşayan vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Bu anlamda nitelikli bir kadro oluşturduk. Müdür yapımızda değişiklikler yaptık, her birine huzurunuzda teşekkür ediyorum, her bir müdürümüz çizdiğimiz bu misyon doğrultusunda görevlerini yapma gayretinde oldular, bundan sonra da aynı çizgide, aynı perspektifle Trabzonlu hemşerilerimize hizmet edeceklerinden hiç şüphem yok.”

“Aday olduğumuz dönemde vaat ettiğimiz ayakları yere basan, uygulanabilir projeler vardı” diyen Başkan Kaya, projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

MUHTARLIKLARA VERİLEN DESTEKLER 
Mevcut muhtarlık binalarımızın bakımını yapacağımızı, muhtarlık binası olmayan mahallelerimize muhtarlık binaları yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda Yeşilköy, Yenicuma, Çimenli ve Yalıncak mahallerimizde yeni muhtarlık binaları yaptık. Bunun dışında 7-8 mahallemizde de mevcut muhtarlık binalarının eksiklerini tamamladık. Hangi muhtarlık binamızın ne eksiği varsa, an be an takip ediyor ve çözme gayretinde oluyoruz.

YENİDOĞAN DESTEK PAKETİ UYGULAMASINI BAŞLATTIK
Evlilik destek paketi demiştik. Bu kapsamda yenidoğan bebeği olan ailelere içinde bir bebeğin ihtiyaç duyabileceği bütün malzemeleri barındıran çok güzel yenidoğan destek paketi hazırladık, Sosyal İşler Müdürlüğümüz evlere giderek ailelere bunları dağıtıyor. Trabzon’da bu hizmeti biz başlattık.

ÇAĞLAYAN ÖZBİRLİK ŞELALESİ PROJESİ 
Çağlayan Özbirbik mahallemizde bölgemizin en güzel şelalesi bulunuyor. Çok az kişinin bundan haberi vardı. Buraya ilişkin bir çalışma başlattık, izin başvurularını yaptık, sanıyorum yola ilişkin izinler onaylanmak üzere. Burayı çok güzel bir trekking alanı, yürüyüş yolu, sosyal donatılarla beraber Trabzonlu hemşerilerimizin ve şehrimize misafir gelen turistlerin gidip gezebileceği, Trabzon’a değer katacak olan bir yer olarak yakın bir gelecekte planlayacağız. Burası çok özel bir proje, çok özel bir yer olacak.

EMEKLİLERİMİZE YÖNELİK KÜLTÜR GEZİLERİ
Ömrünü ülkesine hizmete adamış emeklilerimiz en azından emekliliklerinde insan onuruna yakışın bir yaşam sürsünler istiyoruz. Geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerimize Ortahisar Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde bir nefes aldıralım dedik. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte otobüs ayarladık, emeklilerimizi Çanakkale’ye gönderdik. Çok güzel birkaç gün geçirdiler, döndüler bizlere teşekkür ettiler. Bu faaliyetlerimiz devam edecek.

ORTAHİSAR KENT MUTFAĞI 
Belediye personelimizin güler yüzle hizmet etmesini çok önemsiyorum, belediyeden içeri giren vatandaşımız burada bir yönetim değişikliği olduğunu, bir anlayış değişikliği olduğunu hissetmeli diye ifade etmiştim. Bunun yolu da personelin maaşını almasıdır, emeğinin karşılığını almasıdır. Ayrıca öğlende yemek yiyebilmesidir. Bunun için Ortahisar Mutfağımızı açtık, personelimize 70 lira karşılığında 4 çeşit yemek veriyoruz. Kent lokantamızın yemekleri de burada pişiyor.

KENT LOKANTASI HİZMETİMİZDEN 43.500 VATANDAŞIMIZ FAYDALANDI
Meydanda Kent Lokantamızı açtık. Bugüne kadar 43 bin 500 vatandaşımız yemek yedi. İkinci şubemizin çalışmasını başlattık. Avni Aker’in karşısında bir alan kiraladık, ikinci kent lokantamızı vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda Kasım’ın 20 sine kadar açmış olacağız.

ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Kentsel dönüşüm Çağlayan Kentsel dönüşüm projesile ilgili maalesef milli emlaktan buraya ilişkin yazdığımız yazıya halen cevap verilmedi bunun üzüntüsünü yaşıyorum ama bir şekilde onu çözeceğiz ve çağlayan da 3-5 içerisinde kentsel dönüşüm konusunda ilk startımızı vermiş olacağız. Kentsel dönüşüm danışma ofisimizde personelimiz hak sahipleriyle görüşmelerini yapıyor. Birinci etabın başlangıcını projedeki birtakım değişikliler tamamlandığında hızlıca başlayacağız ve 2-3 yıllık bir süreçte Çağlayan’ı çok daha yaşanabilir bir yer haline getirmiş olacağız.

BALIKÇILARA DESTEK UYGULAMAMIZI BAŞLATTIK
Geçimini balıkçılıkla sağlayan esnaflarımıza, Faroz limanında sezon açılışında boya, astar vb. malzeme desteği verdik. Bu desteklerimiz artarak devam edecek.

CAMİLERİMİZİN TEMİZLİĞİ
Camilerimizin temizliği oluşturduğumuz ekipler belli periyotlarda camilerimizi temizliyor.

YARI AÇIK PAZAR YERİ
Üretimi çok önemsiyoruz, bu doğrultuda Kireçhane’deki pazarımızın bir benzerini ve biraz daha gelişmişini Akoluk’ta açtık, inanılmaz bir ilgi görüyor. Köylü kadınlar orada ürettikleri taze, organik ürünlerini uygun fiyatlarla satıyor. Dışarıdan gelen hiçbir ürünün oraya girişine izin vermiyoruz. Ayrıca yöresel yemekleri de bulabileceğiniz yöresel mutfağımızı da orada açtık.

KIRSALDA BERBER VE KUAFÖR HİZMETİ
Kırsal mahallelerimizde yaşlı engelli yatalak hastalarımız tıraş olma sıkıntısı yaşıyordu. Belediyemiz bünyesindeki berber arkadaşlarımızı tespit ettik, muhtarlarımızla yaptığımız planlamalarla bu arkadaşlarımızı kırsal mahallelerimize gönderiyoruz. Yaşlılarımızın saçını sakalını kesip hayır duasını alıyorlar. Kadınlardan da gelen talep üzerine bir kadın kuaförümüzle yaşlı kadınlarımıza bu hizmeti veriyoruz.

YOL BAKIM YAPIM VE ONARIM ÇALIŞMALARIMIZ
Yol yapım, bakım ve onarım rutin belediyecilik işleri olarak görülebilir ama bugüne kadar 15-20 yıldır çözüm bekleyen, vatandaşımızın mustarip olduğu konularda hızlıca çözümler ürettik.

VAAT ETTİĞİMİZ PROJELERİ YAPACAĞIZ
Vaat ettiğimiz diğer projelerimizi de yapacağız. 6 aylık bir süreçte bütün engelleme çabalarına rağmen projelerimizi hayata geçiriyoruz. İstiyoruz ki hep birlikte şehrimize, insanlarımıza hizmet edelim, herkes şu partizanlık anlayışını terk etsin.


Başkan Kaya, programda kendilerine yönelik yapılan ayrımcılık ve haksızlıklara da değindi.

ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KONUSUNDA BİZE AYRIMCILIK YAPILIYOR”
“Üzülerek bir noktayı da ifade etmem lazım, hizmet edebilmek için birçok parametre, avantajlar, dezavantajlar var. Fakat bizim burada yaşadığımız bir takım sıkıntılar var. Bunlara işaret etmeden geçersek eksik bırakmış oluruz. Özellikle yazdığımız yazılara cevap verilmeyişi önemli bir eksiklik ve sıkıntı. Çağlayan’da bir kentsel dönüşüm projesi başlatıyoruz. Orada ofisimizi açtık ama bunun ön adımlarında belli kurumlara yazılar yazdık. Orada 11 parselden oluşan Milli Emlak’a ait araziler var. Bunların tahsisine ilişkin bizden önceki belediye döneminde Bakanlık olur vermiş, yani Ortahisar Belediyesi’ne kentsel dönüşümde kullanılmak üzere devri uydundur, yazısı elimizde. Biz de bu yazıya istinaden bu devrin yapılması konusunda Milli Emlak’a  yazı yazdık. 27.06.2024’te yazdığımız ve Bakan oluru verilmiş bu yazımıza halen cevap verilmedi. 4 ayda, bir belediyenin yapmak istediği kıymetli bir projeye, ki Çağlayan’ı biliyorsunuz, oradaki yapı stoğunun ne kadar eskidiğini, ne kadar kullanılamaz durumda binaların olduğunu sizler de biliyorsunuz. Burayı bir an önce özelleştirelim, orada yeni binalar yapalım, vatandaş huzur içinde otursun, yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla, orayı Trabzon’un güzel bir mahallesi haline getirelim istiyoruz, fakat yazdığımız ve oluru Bakanlık tarafından verilmiş yazıya maalesef 4 aydır cevap verilmedi. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Bu bir ayrımcılıktır, bu bir haksızlıktır.”

“ÇÖP KONUSUNDA YAZILAN CEZA İLE HİZMETİMİZ ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR”
Başkan Kaya açıklamalarının devamında Trabzon’da yaşanan sel ve heyelanlar sonrası meydana gelen çöp krizini değerlendirdi: “Bunun dışında geçenlerde Trabzon kamuoyunu da meşgul eden çöp kriziyle ilgili hiç hak etmediğimiz, çok haksız bir cezayla karşılaştık. Biliyorsunuz bir sel felaketi oldu, çöplerin taşınmasında kullanılan köprü hasar aldı, TIR’lar köprüden geçemedi, bize dediler ki sizin araçlarınız çöpü oraya taşıyabilir mi,  görevimiz olmamasına rağmen olsun dedik, çünkü bizim görevimiz çöpü toplamak, topladığımız çöpü Deliklitaş’taki aktarma istasyonuna götürmek oradan da TRABRİKAB’ın, büyükşehrin uhdesinde çöplerin yakma tesisine gönderilmesi. Fakat öyle bir tabloyla karşılaştık ki araçlarımızı yardımcı olmak düşüncesiyle Araklı’ya gönderdik, oradaki vatandaşlarımız, geçmişten bugün vermiş oldukları mücadelenin sonucu olarak, çöp arabalarının geçişine izin vermediler. Ki haklılar bunu açık yüreklilikle söylüyorum. O vatandaşların ilk günde bu günde yanındayım, çünkü yaşadıkları o güzel yerler maalesef kokudan durulmaz halde. Vatandaşlar doğal olarak buna tepki gösteriyor. Birlik olarak, TRABRİKAB olarak bizim görevimiz oradaki tesisin koku salmadan oradaki yaşam kalitesini düşürmeden faaliyetini devam ettirmesi olması gerekirken yıllardır oradaki çöp kokusuna bir çözüm bulunamadı. Vatandaş da bundan muzdarip olduğu için araçlarımızın önünü kesti ve 11 saat araçların ve personelin geçişine izin vermedi. Biz de dedik ki araçlarımız buradan geçemiyorsa, topladığımız bu çöpleri bir yere dökmemiz lazım dedik. Ne yapalım dedik, belediyeyi bilen, geçmişte çalışan arkadaşlara sorduk dediler ki sayın başkanım öncesinde de bu tür sıkıntılar yaşandı, buzlanma oldu, kar yağdı, çöp arabaları Araklıya gidip çöpü dökemedi. O dönemde Deliklitaş’taki katı atık aktarma istasyonunun oradaki alana geçici olarak döküldü, sonra da araçlar gidip şehrin çöpünü toplayabildi. Ben de böyle bir çaresizlikle karşı karşıya bırakıldım ne yapabilirdim. İki şık vardı; bir; ya şehrin çöpünü toplamayacaktım, iki; topladığım çöpleri geçici olarak bir yere döküp arabaları boşaltıp tekrar çöp toplamaya başlamak olacaktı. Ben ikinci yolu tercih ettim çöpü toplamamak olmazdı. Araçlarıma dedim ki benden önceki belediye başkanı arkadaş da bu tür afet durumlarında belli alanlara çöpü döküyormuş, oraya dökün araçları boşaltın ve gidin şehrin çöpünü toplayın bunu yaptık. Bu kadar iyi niyetli bu kadar çözüme katkı verme niyetli bir düşünce. Bunu sadece biz yapmadık. Trabzon’un 18 belediyesinin birçoğu, AK Partili belediye başkanı birkaç arkadaş bana, isim vermek istemiyorum, bana samimiyetle başkanım ben de aynı şeyi yaptım, çöpü bir yere dökmek zorunda kaldım, dedi.  Ama bize 2 milyon 598 bin lira ceza yazıldı. Bu ceza bize yazılmadı Trabzon’a yazıldı, Ahmet Kaya olarak bu cezayı ben cebimden ödemeyeceğim. Sonuçta Trabzon’a hizmet için kullanılan paradan ödeyeceğim. Bu Trabzon’a yapılmış bir haksızlıktır. Kime anlatmışsak konuyu bilen herkes haklısınız, bu büyük bir haksızlıktır yanlış yapılmıştır dedi. Tabii burada temel amaç şu; biz hizmet edemeyelim, biz maaş ödeyemeyelim, biz kent lokantası açmayalım, biz kreş açmayalım. Tamamen arzu edilen bu! Belli zeminlerde oturulup, “A bakın bunlar bu ay da maaş ödeyemediler, ikinci kent lokantasını açıyorlar bunun sıkıntısını yaşayan insanlar var. Bununla ilgili bilgiler bize geliyor. Gerçekten şehrim adına üzülüyorum. Gönül istiyor ki doğru işleri hep birlikte yapalım, hep birlikte teşekkür edelim, yanlışı hep birlikte eleştirelim, sonuçta bu şehir, bu şehrin insanları, bu ülke kazansın. Bu ayrımcılığı, bu partizanlığı kaldırıp atalım. Ne çektiysek, ne çekiyorsak bu partizanlık anlayışından çekiyoruz. Senin partin, benim partim, senin adamın benim adamım! Hepimiz bu devletin bu milletin adamıyız hepimiz bu cennet vatanda huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hepimiz, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o güzel sözünde ifade ettiği gibi, vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır anlayışıyla hizmet edersek hiçbir sıkıntımız kalmaz. Hepimizin temel önceliği bu olmalı. Biz yol haritamızı bu şekilde çizdik, bu istikametten asla sapmayacağız. Sonuna kadar bu anlayışla şehrimize ülkemize ve vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”


TRABZON’DA ESKİ ALANLARDA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMALI
Trabzon’un birçok yerinde kentsel dönüşüm ihtiyacı var. Kentin yapı stoğu çok eski olduğu hepimizin malumu, bunu bir planlama dahilinde yapmak istiyoruz. Çağlayan ile sınırlı bir kentsel dönüşüm değil de şehrin birçok alanında bu kentsel dönüşümün yapılması lazım. Buradan Yenimahalle’ye kadar uzanan, öbür taraftar Değirmendere Kalkınma mahallesine, oradan Boztepe’ye kadar uzanan alanda yapı stoğumuz çok eski.   Şehirde bir konut ihtiyacı var ama bu konut talebini karşılamak için hep yeni yerleşim alanları masaya getiriliyor. Şehri güneye doğru açalım orada tarım alanları niteliğindeki arazileri imara açıp oralarda konut üretelim düşüncesi var. Ben buna katılmıyorum arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede Trabzon’un temel ihtiyacının bu eskiyen yapı stoklarının değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Eskiyen, tek katlı kötü görünümlü binalardan Trabzonumuzu kurtarıp oralarda yeşil alanları sosyal donatıları olan yaşam alanları olan projeler üretip kent merkezideki bu değerli arazileri değerlendirdikten sonra eğer ihtiyacı karşılamıyorsa tarım arazisi niteliğindeki arazilere doğru bu işi büyütebiliriz düşüncesindeyiz.


“HEM YAPIYORUZ HEM YAPILMASINA VESİLE OLUYORUZ”
Başkan Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in attığı bazı adımlarla kendisini zora sokmaya mı çalıştığını soran gazetecinin sorusuna karşılık şunları söyledi: “Büyükşehir belediye başkanımız milletvekilliği dönemimde de benim dostum arkadaşımdı ve bugün de öyle. Ben göreve geldiğimde kendisine farklı siyasi partilerden olsak da derdimizin ortak olduğunu derdimizin Trabzon olduğunu söyledim. Benim çok sevdiğim bir kavram vardır. Rekaberlik; rekabet ve birlikteliği işaret eden bir kavramdır. Bunu da şöyle değerlendirdim; farklı siyasi partilerden olduğumuz için rekabet etmemiz doğal ama birlikteliğin gücünden de faydalanmamız lazım. İlk günden bugüne de o hassasiyetle hareket ettim. Evet biz rekabet ediyoruz ama bu rekabet şehrim menfaatine olan gelişmelerle şehre yansıyor. Mesela biz ilk olarak çıkıp emeklilerimizin 1 buçuk liraya çay içebileceği mekanlar açacağımızı söyledik bu konuda da yer arayışımız devam ediyor. Bu söylemimizin ardından çayı 3 liraya indirdiler. Öbür taraftan halk ekmek konusunda da aynı süreci yaşadık. Yani biz hem yapıyoruz hem de yapılmasına vesile oluyoruz.”

“SEYİR TERASIMIZI GEZEN VATANDAŞLARIMIZ HAYIR İŞLEMİŞ OLUYOR”
Ekonomik olarak zorda iken 2’nci kent lokantasını açma hazırlığını nasıl yaptığı ve sponsor desteği alıp almadığı sorulan Başkan Kaya, Boztepe Seyir Terası’ndan elde edilen geliri Kent Lokantası giderlerinde kullanarak süreci yönettiklerini belirtti. Başkan Kaya, “Boztepe Seyir Terasımıza 30 lira gibi cüzi bir ücret koyduk. Yabancılarımız için bu rakamı 60 lira olarak belirledik ve emeklilerimize de 30 lira üzerinden yüzde 20 indirim uyguluyoruz. Oradan elde ettiğimiz gelirle de kent mutfağımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Oradan aldığımız parayla Trabzon’da yoksul geçinemeyen gıdaya ulaşamayan insanlarımıza hizmet etmiş oluyoruz. Orayı gezen insanlarımız da bir yönüyle hayır işlemiş oluyor. Bu iki güzelliği bir araya getiriyoruz.” diye konuştu.


“YIL 2024 TRABZON’DA HALA 1 METRE DEMİRYOLU YOK”
Trabzon’da hafif raylı sistem vaadine ilişkin sorunun ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Kaya, projenin gerçekleşme ihtimalini değerlendirdi ve çok umutlu olmadığını söyledi. Başkan Kaya, “Trabzon’da hafif raylı sistem ve demiryolunun başladığı yönünde birçok haber yayınlandı birçok söz verildi ama yıl 2024 Trabzon’da hala 1 metre demiryolu yok. Yani Trabzon’da bunları görmüş bir kent olarak aynı duruma düşmek istemiyoruz. Umut ediyorum Ahmet Bey bu projeyi gerçekleştirebilir ve biz de gerçekleştirmesi adına meclis üyeleri olarak Trabzon vatandaşları olarak elimizden gelen gayreti göstererek bu güzel hizmeti Trabzon’umuza kazandırabiliriz.” diye konuştu. Başkan Kaya 41 proje vaadi arasında yer alan Büyük Postane ve Maraş Caddesi girişi arasındaki nostalji treni vaadini anlattı ve bu projenin gerçekleşmesinin büyükşehir belediyesinin iznine bağlı olduğunu kaydetti. Ayrıca Trabzon’un büyükşehir belediyesine geçişi sırasında alan tahsisleri konusunda haksızlık yapıldığı değerlendirmesinde bulunan Başkan Kaya, Ortahisar’ın merkezindeki en önemli alanların büyükşehir belediyesinin kontrolünde olduğu bilgisini paylaştı ve bu alanların yeniden düzenlenmesi için Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyit Zorlu’nun Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mustafa Yaylalı ile görüştüğünü belirtti.

“TRABZONSPOR BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ”
Trabzonspor’la alakalı sorunun ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Kaya, Trabzonspor’un yeni Teknik Direktörü Şenol Güneş’in takımda öze dönüşü başlattığı değerlendirmesinde bulundu. Başkan Kaya, Trabzonsporla alakalı düşüncelerini şu sözlerle aktardı: “Trabzonspor bizim olmazsa olmazımız aynı zamanda şehrin de en önemli moral değeri. Takımda birçok transfer yapıldı ama gidişat kötüydü. Keşke daha doğru tespitlerle daha isabetli transferler yapılsaydı. Açıkçası takım kaosa doğru gidiyordu ama sağ olsun Şenol Güneş hocamız sorumluluk alarak bir öze dönüş başlattı. Trabzon bir futbolcu tarlası ve Şenol Güneş hocamız bu anlamda inisiyatif aldı başladığı günden bu güne de maç kaybetmedik. Ek olarak Trabzonspor’umuza desteklerimiz de sürüyor, sponsorlar aracılığıyla takımımızın forma kampanyası dahilinde personelimizin sayısı kadar forma alıp personelimize hediye ettik. İhtiyaç duyulan her anda da takımımızın yanında olmaya hazırız.”

“VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYECEK ŞEKİLDE ÇÖZECEĞİZ”
Başkan Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin su faturasına ekleyerek vatandaştan tahsil ettiği katı atık bedellerinin artık toplanmaya devam etmeyeceğini açıklaması üzerine; Ortahisar Belediyesi’nin dava süreci başlatması ve mahkeme tarafından haklı görülmesi yönündeki soruyu da yanıtladı. Başkan Kaya, “Yasalara göre de katı atık toplama bedeli büyükşehir belediyesinin su faturaları üzerinden alınır. Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğin 22. maddesi açıkça bunu tarif ediyor. İlçe belediyelerinin bu parayı toplama şansı yok. Ayrıca bizim büyükşehirden alacağımız olan 37 milyon lira borçları var biz bunu istedik Ahmet Bey de ‘ben artık bu parayı toplamayacağım’ dedi. Bu belediyemizin ayda 3 buçuk milyon kaybı olması anlamına geliyor. Bu sadece bizim değil 18 ilçe belediyesinin de bu gelirden mahrum kalması anlamına geliyor. Bize bazı AK Partili arkadaşlar da ‘inşallah mahkemeyi kazanırsınız’ dedi. Çünkü sergilenen tutum doğru değil. Sonuç olarak mahkemeyi biz kazandık ve bu paraların büyükşehir tarafından toplanmaya devam edilmesi gerekiyor. İki aydır bu para toplanmıyor ve biz bu sürecin doğru yönetilmesi ve vatandaşın zarar görmemesi adına inisiyatif alıp öneri geliştireceğiz. Vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde bu konuyu çözeceğiz.”

“AYNI AİLEDEN 27 ÇALIŞANIN OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”
Başkan Ahmet Kaya, Belediye personelleri arasında torpille, siyasi bağlantılarla işe giren ve bu bağlantıları dolayısıyla verilen görevleri yapmayanlar olduğuna vurgu yaparak, “Gerçekler ortada. Bir yasa çıktı. O yasa ile belediyemizde 15.09.2023 tarihinde 318 kişi memur yapıldı. Hakkıyla memur olanlar var, ama ortada kocaman soru işaretleri de var. Akrabalık bağı olanlar var. Aynı aileden 27 çalışanın olduğunu tespit ettik. İktidar partisine mensup bütün siyasilerin akrabalarının, yakınlarının belediyemizde olduğunu tespit ettik. Fakat onlar bizim personelimiz: Görevini layıkıyla yapan kimseyle, partisiyle işimiz yok. Tek derdimiz işini iyi yapması düşüncesidir. Haksızlıklar var mı? Var. Torpille, akrabası sayesinde, siyasi gücü sayesinde işe giren, bu gücü sayesinde çalışmayan kişiler var. Bu arkadaşlara da gerekli uyarıları yaptı. Derdimiz kurumdan maaş alan herkesin işini yapıyor olması. Geçmişe bir sünger çektik. İyi niyetimizle, samimiyetimizle, kimseyi işinden, ekmeğinden etmem gayreti içinde bu meseleyi çözmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar da sorunsuz götürdük. Ama verdiğimiz görevleri yapmayan, benim arkamda şu siyasi güç var, şu bağlantı var deyip görevini yapmayanlara ilişkin bir tutum alacağız. İzliyoruz, gözlüyoruz, kimseye haksızlık yapmamak için biraz sabırlı davranıyoruz.” dedi.


“225 PARSEL ARSA SATILMIŞ”
Başkan Ahmet Kaya, kendileri göreve gelmeden önce 225 parsel arsanın satıldığını tespit ettiklerini belirterek, “225 Parsel bizden önceki dönemle satılmış mal varlığı var. Bizim dönemimizde de birkaç parsel satışı oldu. O satışlar bir mecburiyet sonucu yapılan satışlar oldu. İhaleye çıktık, elde edilen gelir tamimiyle belediyemizin borçlarını ödemekte kullanıldı. Kasamıza giren çok ufak tefek paralardır. Onun dışında satışı yapılan yerlerden gelen para EVRA Şirketine 50 Küsur Milyon borç vardı. Satılan araziden gelen 30 Milyon TL’yi geçmiş borçlarımıza dönük oraya verdik. Başka bir araziyi de borç için kullandık. Hepsini borçlar için kullandık. Geçmişte 225 Parselin satışının yapıldığını tespit ettik.” dedi.


 “CAHİT ERDEM’İN CHPLİLİĞİ TARTIŞMAYA KAPALIDIR”
Başkan Ahmet Kaya, Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem ile ilgili sorulan soru üzerine “Cahit Bey CHP Beşikdüzü belediye başkanıdır. Dolayısıyla orada hizmet etme gayreti içindedir. Geçtiğimiz günlerde hayvan hakları ile ilgili bir sıkıntı yaşandı. Cahit Bey’in CHP’liliği, tartışmaya kapalıdır. Kendisi partilimizdir ve o bilinçle de görevi yapma gayreti içindedir.” dedi.


“BELEDİYEDEN ASLAN PAYI ALMIŞ”
Hakkında gerçekliği olmayan iddialarda bulunan bir yerel gazeteciyle alakalı soruyu cevaplandıran Başkan Ahmet Kaya, “Bir hastalıklı ruh, her gün beni ve belediyemi haber yapıyorsa, burada bir şey var. Benim kimseyle bir husumetim bir düşmanlığım yok. Ama ısrarla her gün bir şey bulup, belediyemizi, bizi, toplumun önüne atma gayreti varsa bunun arkasında bu var. Dediğiniz yönde bir tespit yaptık. Seçildiğimiz dönemde nereye ne paralar harcanmış bir bakalım dedik. Bizi her gün hedef yapan o gazetecinin ki gazeteciyle onu aynı cümlede anmak da gazetecilere hakarettir diye değerlendiriyorum. Belediyeden aslan payı aldığını gördük. Rakamlar yalan söylemez.  Trabzon’un saygın, Artvin’den Samsun’a kadar yayın yapan, gazete deyince ilk akla gelen kuruluşu bir birim almışsa o arkadaşın 15 birim aldığını, kitap adı altında, gazete kupürlerini, ilgili ilgisiz birçok şeyi kitap adı altında getirip çok yüksek paralara, sadece buraya değil, Büyükşehir belediyesine vermeye çalıştığını, buraya verdiğini, Trabzonlunun parası ile alınan, kitap olmayan, envanterimize koymaya layık görmediğimiz o yayınların da çöpe gittiğini, geri dönüşüme gönderildiğini üzülerek takip ettik. Bende bir TL bu kurumdan o şahsa ödeme yapılmayacak dedim. Onun bedelini ödüyorum, sonuna kadar da ödeyeceğim. Ben doğru olanı yapmaya çalışıyorum. Trabzonlu bize güvendi, burayı bize emanet etti, bende o emanete en güzel şekilde sahip çıkmak adına, hak etmeyen kimseye bu kurumun bir kuruşunu ödemeyeceğim. O kararlılıktayım. İstediği gibi yazsın, konuşsun, Trabzon bizi de onu da biliyor. Hatta geçmiş dönemde AKP’de milletvekilliği yapmış, saydığım sevdiğim bir abim; “ çok doğru yoldasın, tebrik ediyorum” dedi. “AK Partili biri kolay kolay tebrik etmez, hayırdır dedim.” “Bir şeytan var, her gün sana saldırıyor ve yazıyorsa, çok doğru yoldasın” dedi” şeklinde konuştu.


“GÜRCİSTAN’IN POTANSİYELİ TRABZON’UMUZA YANSIYACAK”
Tiflis ile Trabzon arasında başlatılan Uçak seferleri ve Tiflis’e yapılan ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Kaya, “Sayın Hülya Ulusoy’a ve kızları Ahsen Hanım’a çok teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyonla bizleri, büyükşehir belediye personelini, Vali Bey’i ve Valilik personelini, Trabzon İl Sağlık Müdürümüzü, Tabip Odası Başkanımızı, Gümrük Müdürümüzü ve SGK il Müdürümüzü, birçok kurum müdürünü ve Trabzon Bürokrasisini orada güzel bir şekilde ağırladılar, sağ olsunlar ve çok değerli görüşmeler yaptık. Gürcistan Hükümeti Dışişleri Bakanı, Turizm Bakanını, Sağlık Bakanını, konsoloslukları ziyaret ettik. Meramımızı, muradımızı anlattık. 3 gün boyunca çok dolu dolu ve verimli görüşmeler yaptık. Trabzon’u ve Trabzon’un potansiyelini, anlattık. Sahip olduğumuz konaklama imkanlarından sağlık tesislerimizin kapasitesine kadar, ulaşım olanaklarının kolaylaştığına kadar her şeyi anlattık. Tiflis’le seyahat konusunda sıkıntılar yaşanıyordu. Orada ciddi bir potansiyel var, Trabzon’umuz bu potansiyelden nasıl yararlanır düşüncesiyle Ulusoy ailesi elini taşın altına koydu. Uçak seferlerini başlattılar. Şuanda haftanın iki günü buradan Tiflis’e ve Tiflis’ten buraya, 40-45 dakikalık bir uçuş mesafesiyle gidip gelinebiliyor. Bu çok kıymetli. Orada sağlık imkanları bizdeki kadar gelişmiş değil. Hastane hizmetleri bizim kadar yayın ve gelişmiş değil. Orada bu hizmetlerden yararlanmak isteyen, gerek Azerbaycan’a gerek Ermenistan’a yada İstanbul’a Ankara’ya giden, Sağlık Turizminden faydalanmak isteyen insanları Trabzon’umuza nasıl getirebiliriz? Trabzon’daki sağlık tesislerimizi onlarla nasıl buluşturabiliriz? Yada Trabzon turizmine nasıl katkı yapabiliriz arayışıydı bu. Bütün heyetimizle birlikte çok güzel ziyaretler yaptı, görüşmeler gerçekleştirdik. Geri dönüşün olumlu olacağı kanaatindeyim. Bir takım sıkıntılar var fakat bunlar aşılamayacak sıkıntılar değil. Zamanla bu sıkıntılar aşılacak ve Gürcistan’ın bu potansiyeli Trabzon’umuza yansıyacak. Hem sağlık kuruluşlarımız, hem otellerimiz, hem tesislerimiz hem de şehrimiz yararlanacak düşüncesindeyiz. Ben yapılan işi değerli buluyorum. Büyükşehir’e de hakkını teslim etmek lazım. Sayın Ahmet Metin Genç’te burada inisiyatif alıp, uçakların doluluk garantisi konusunda destek vermiştir. Özel hastane sahipleri, Ulusoy ailesi, böyle bir bütüncül bakışla hep birlikte bu meseleye sahip çıktık. Bizlerde elimizden geldiğince bu sürecin bir paydaşı olarak misafirlerin Trabzon’a gelmesi, burada iyi ağırlanması, iyi hizmet alması konusunda üzerimize düşen sorumluluğu sonuna kadar yerine getireceğiz.” dedi.


“KAFKASLARA AÇILMAMIZ ŞEHİR EKONOMİSİNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK”
Trabzon’un üretim gücünün Gürcistan’da hayata geçirilmesi ile şehir ekonomisine ciddi katkı sağlanacağına vurgu yapan Başkan Kaya, “TTSO Başkanı Erkut Bey’de beraberimizdeki insanlardan biriydi. Erkut Bey özellikle bizim Organize Sanayi Bölgelerinin üretim kapasitesini ve potansiyelini oraya taşıma düşüncesinin olduğunu ifade etti. 4 Tane organize sanayi bölgemiz var. Teknolojiden çelik imalatına kadar her türlü üretim yapılıyor. Dolayısıyla bu üretim gücümüzü orada pazarlama olanağı da bulmuş olduk. O insanların buraya gelmesi, hem sağlık turizminden hem şehrin 4 organize sanayi bölgesinde üretilen ürünlerinden hem de turizm amaçlı gezilerinden faydalanma düşüncesini aktardık. Oradan buraya gelen insanlar bunu ararken, bizim insanlarımızın da zaman zaman oraya gidip, iş yapma arayışında olmaları, üretim yapma gücümüzü oralarda hayata geçirme arayışları da çok değerli, çünkü çok bakir yerler. Bizim üretim gücümüz, teknolojimiz, bilgi-birikimimiz orada yok. Bizim Kafkaslara, o coğrafyaya açılmamız hem şehir ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacak hem de orada daha çok insanımızın çalışabilme olanağını kazanmış olacak. O anlamda değerli bir çalışmaydı. Ben sonuçlarının iyi olacağını düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.


“BELEDİYE BAŞKANLIĞI MİLLETVEKİLLİĞİ İLE KIYASLANAMAZ”
Başkan Ahmet Kaya, Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı arasındaki farklarla ilgili sorulan bir soru üzerine “Görevinizi, ülkenizi, insanlarınızı seviyorsanız zor diye bir şey yok. Hem Milletvekilliği hem belediye başkanlığı çok fedakarlık isteyen, her alanda hakkıyla yaparsanız çok fedakarlık isteyen çok onurlu, çok değerli işler. Ben ayırt etmiyorum ama iş yoğunluğu anlamında sorarsanız belediye başkanlığı milletvekilliği ile kıyaslanmaz. Çok daha meşakkatli, çok çok daha fedakarlık isteyen, birde milletvekilliğinde rica makamısınız. Muhalefet milletvekilleri rica makamıdır, iktidardan rica edersiniz, kurumlardan belediyelerden rica edersiniz. Belediye başkanıysanız icra edersiniz. Ben icra etmeyi, üretmeyi seven bir adamım. Üretimi çok seven bir adamım. Geçmişte şantiye tecrübem vardır. Şantiyelerde çalıştım. Sabah erkenden gider üretim sürecini takip ederim. Bu beni çok mutlu eder. Belediyeciliğin böyle bir yanı var. Bir proje yapıyorsunuz, onu adım adım duvar gibi örüyorsunuz, o çok mutluluk verici bir şey. Ben böyle şeylerden haz alan, mutluluk duyan bir insanım. Dolayısıyla yorgunluk yapılan güzel işlerle unutulup gidiyor. İnşallah Trabzon’umuzu bugün olduğu noktadan daha ileriye taşımış olacağız. Daha yaşanabilir, daha temiz, daha mutlu insanların şehri haline getireceğiz Ortahisar’ımızı. Ben iyi bir gözlemciyimdir. Sokaktaki insanların yüzüne baktığımda arkadaşlarımla hep şunu paylaştım. Bu şehirde yüzü gülen insan yok. Bu hepimizin dikkat etmesi ve düzeltmesi gereken bir mesele. Şehirde yüzü gülen insan yoksa siyasiler olarak hepimiz bundan gerekli vazifeyi çıkarıp, bu kenti yüzü gülen insanların kenti haline getirebilirize odaklanmamız lazım. O doğrultuda çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

 “BÜTÜN MOTİVASYONUM ORTAHİSAR HALKININ BANA VERDİĞİ ONURLU GÖREVİ SONUNA KADAR LAYIKIYLA YAPMA GAYRETİ”
2028 yılındaki seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği yada başka bir görev düşüncesi olup olmadığı ile ilgili sorulan soruya cevap veren Başkan Kaya, “bütün motivasyonum Ortahisar halkının bana verdiği onurlu görevi sonuna kadar layıkıyla yapma gayreti. Bu 5 yılımı dolu dolu ona ayıracağım. Sonrasına Trabzonlu hemşehrilerimiz karar verecek. Ben öyle çok hırsları olan bir adam değilim. Ama Görevini en iyi yapma gayreti içinde olan bir adamım. Bu samimiyetle meseleye bakıyorum.” dedi.


Trabzon,Ortahisar Belediyesi

EMEKLİLERİN SOSYAL HAYATINA DOKUNUYORUZ

YALOVA BELEDİYESİ'NDEN HASTANEYE KESİNTİSİZ ULAŞIM

KUMDA ŞAMPİYON GÜMÜLDÜRSPOR

KARTAL BELEDİYESİ 2024-2025 KIŞ SPOR OKULU BAŞLADI

Emine-Ali Yeter Çok Amaçlı Eğitim Merkezi Açıldı

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ile bir araya geldi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çay TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu

“Çocuklar Depoda” buluşuyor

Başkan Lal Denizli İstanbul Turizm Fuarı’nda konuştu: Çeşme’yi deniz-kum-güneş olarak görüyorlar

19.3°