Okul kantinlerine yönelik denetim sürüyor

DİĞER 25.09.2024 15:56:41 0
Okul kantinlerine yönelik denetim sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri ve sağlıklı gıdaya uluşabilmeleri için okul kantinlerine yönelik denetime devam ediyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Denetim Ekipleri, okul kantinlerinde hijyen ve ürün denetimlerinde bulundu. Kantin işletmecileri satılmaması gereken ürünler hakkında bilgilendirilirken, uyulması gereken kurallar hatırlatıldı.

Öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarını amaçlanıyor

Denetimlerle, öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarını desteklemek ve gıda kaynaklı hastalıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Denetimlerde, eksiklikleri tespit edilen kantinlere gerekli düzeltmelerin yapılmaması durumunda yasal işlemler uygulanıyor.

Gıda Denetim Koordinasyonundan ilçelerde denetim

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Birimi ve ilçe belediyeleri tarafından oluşturulan Gıda Denetim Koordinasyonu da, öğrencilerin sağlıklı gıdaya erişimi için ilçelerdeki okullarda bulunan kantinlerde denetimleri sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve öğretim dönemi boyunca denetimlere devam edecek.

Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Büyükşehir, Beyaz Sinekle Mücadele Ediyor

Mardin’de Onlarca Kadının Katılımıyla Sağlık Eğitimi

Şanlıurfa'da Sağanak Yağış: Tüm Ekipler Sahada Yoğun Mesai Harcıyor