Altınordu Belediyesi’nden anında çözüm

OKUL ÇEVRELERİNDE OTOPARK SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Altınordu Belediyesi, kent genelinde otopark sorununu çözmek için uygulamaya koyduğu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Okulların açılmasıyla birlikte okul çevrelerindeki trafik yükünü ortadan kaldırmak isteyen Altınordu Belediyesi, Kayabaşı İlk ve Ortaokuluna da otopark alanı kazandırdı.

Altınordu Belediyesi, okul çevrelerinde can ve mal güvenliğini tehdit eden trafik yükünü hafifletmek amacıyla kent genelinde başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kayabaşı İlk ve Ortaokulu idarecileri ile vatandaşlar, bölgede araç park etmeye alanları olmaması nedeniyle büyük zorluk yaşadıklarını aktardı. Vatandaşların talebine duyarsız kalmayan Altınordu Belediyesi, okulun arka tarafında atıl olarak duran Milli Eğitim Müdürlüğüne ait alanın otopark olarak kullanıma açılması için çalışma başlattı. Yaklaşık 1 hafta süren temizlik ve düzleştirme çalışmalarının ardından 1,5 dönümlük alan okul idarecilerinin, öğretmenlerin, velilerin ve servislerin otopark alanına dönüştürüldü.

MUHTAR ÇAVAŞ: SORUNUMUZ ORTADAN KALDIRILDI

Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Ercan Çavaş, önemli bir sorunun ortadan kaldırıldığını belirterek, “Burası yıllardan beri ormanlık bir alandı. Domuz yatağı olarak hayvanların barınabileceği bir yerdi. Okulumuzun hemen yanı başında olması da herkes için tehlike arz ediyordu. Okullar açıldığı için de bölgemizde ciddi bir otopark sorunu da yaşanmaktaydı. Biz bu alanın otopark olarak hizmet vermesi için belediyemize müracaat ettik. Sağ olsun belediyemiz de bizlerin talebini kırmayarak, bu sorunumuzu ortadan kaldırdı. Bu zamana kadar bizden desteklerini esirgemeyen Altınordu Belediye Başkanım Ulaş Tepe’ye mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

MAHALLE SAKİNİ APAYDIN: ALLAH RAZI OLSUN

Mahalle sakinlerinden Olgun Apaydın ise, “Burası yıllardır atıl bir alan olarak bekliyordu. Burayı şu anda çok güzel bir hale getirdiler. Okul alanında araçların park edilebileceği bir yer yoktu. Bütün araçlar yoldaydı. Bundan iyisi olamaz. Başkanımız Ulaş Tepe'den Allah razı olsun. O olmasaydı bunlar olmazdı zaten. Buraya bir öncülük yapmak herkesin harcı değil” diye konuştu.

Ordu,Altınordu Belediyesi

ÜNYE OSB’DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

ODUNPAZARI BELEDİYESİ YIKIM KARARI İLE İLGİLİ YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINA YANIT VERDİ

Başkan Kocagöz: “Örnek belediyecilik yapacağız”