ÖĞRENCİLERLE YEŞİL ULAŞIMIN YOLCULUĞU

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ilkokul öğrencilerine yönelik “Kentim İçin Yeşil Ulaşımı Keşfediyorum” etkinliği düzenledi. Etkinlikte, öğrenciler Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan ESTRAM A.Ş.'yi ziyaret ederek tramvaylar, raylı sistemler ve toplu taşıma kuralları hakkında detaylı bilgilendirildi.

ESTRAM Hareket Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım gezisinde öğrenciler, bakım atölyesi, araç yıkama ünitesi ve tramvay depo sahasını yerinde görme fırsatı buldu. Ayrıca toplu taşıma kuralları uygulamalı olarak anlatılarak, güvenli ve sorumlu yolculuk yapmaları konusunda farkındalık kazanmaları sağlandı. Öğrenciler, vatman koltuğuna oturarak tramvay donanımlarını inceleme şansı bulurken, ESTRAM görevlileri tramvay içerisindeki sistemler hakkında ayrıntılı bilgiler sundu.

Türkiye Belediyeler Birliği, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yaptığı canlı yayına ESTRAM Hareket Merkezi'nde tanıtım gezisi yapan öğrencileri konuk aldı. Türkiye Belediyeler Birliği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklar için düzenlediği bu etkinliğin benzerinin bulunmadığını vurguladı. Öğrenciler canlı yayında etkinlik boyunca edindikleri bilgileri paylaştılar.

Etkinliğin sonunda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin sürdürülebilir kentsel hareketliliğin önemine dair kaleme aldığı bir mektup, öğrencilere ailelerine iletmeleri adına verildi. Bunun yanı sıra, öğrencilere küçük hediyeler de takdim edildi. Etkinliğe katılan öğrenciler ve öğretmenler, hem eğitici hem de keyifli bir gün geçirdiklerini belirterek, gösterilen ilgi ve bilgilendirme için yetkililere teşekkürlerini iletti.

Eskişehir,Eskişehir Belediyesi

Çöp Konteynerleri Saklama Üniteleri Yerleştirildi

HALK MERKEZLERİNE YOĞUN İLGİ

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Gaziler Günü Programına Katıldı

Bakanımız Göktaş: "Bugün yapacağımız atamalarla birlikte 50 bin 630 şehit ve gazi yakınlarımızın, gazilerimizin kamuda istihdamını sağladık"

‘Atakum’da hareket var, bisikletini al gel’

Büyükşehir Andırın’da Ana Arterlerin Asfaltını Bir Bir Yeniliyor

Bursa Gastronomi Festivalinin Şampiyonu “Gastro İnegöl”

Dünya Temizlik Günü

Başkan Zeyrek, Ahmet Nazif Zorlu’yu Konuk Etti

Eş Başkan Demir, Musa Anter’in 32. Yıldönümü Anma Programına Katıldı

Kızıltepe Diş Hastanesi Personellerine Yönelik Yangın Eğitimi

OKUYORUM KİTAP TOPLULUĞU, KİTAP KRİTİĞİ YAPTI

Belediyemiz Evlendiriyor

AKSARAY BELEDİYESİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ COŞKUYLA HİZMETE AÇILDI

Büyükşehir DESKİ su kaçaklarının tespiti için hassas dinleme yapıyor

Manisa’dan Kadına Şiddete “Dur” Çalışması

BÜYÜKŞEHİR YAYLALARIN YOL SORUNUNU ÇÖZÜYOR

Başkan Ahmet Akın, New York’ta bulunan Türkevi’ni ziyaret etti

2024 -2025 Kültür Sanat Eğitimleri başlıyor

BAŞKAN DURSUN MİRZA EDİNCİK'İN KURTULUŞ KUTLAMALARINA KATILDI

Merkezefendi’de Off-Road Tutkunları İçin Heyecan Dolu Etkinlik

Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun, Gaziler Günü Oratoryosuna katılım sağladı.

YUNUSEMRE’DEN 3 MAHALLEDE HUMMALI ÇALIŞMA

Alzheimer için “Alzheimer Gündüz Yaşam Evi”

Başkan Mutlu İlköğretim Haftası’nı Öğrencilerle Birlikte Kutladı

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELEYE DESTEK