ODUNPAZARI BELEDİYESİ, SS YILDIZVADİ KOOPERATİFİ’NE AİT KAÇAK YAPILARIN YIKIMINA BAŞLIYOR

Odunpazarı Belediyesi, ilçede imara aykırı yapılaşmaya karşı yürüttüğü kararlı mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, Doğankaya Mahallesi'nde bulunan SS Yıldızvadi Gayrimenkul İşletme Kooperatifi’ne ait izinsiz yapılar için de yıkım kararı alındı. Eskişehir Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün belirttiği doğrultuda, Eskişehir İl Toprak Koruma Kurulu’nun aldığı karar gereği kaçak yapıların yıkımı yapılacak.

Belediye yetkilileri, 13844 ada 33 parselde yer alan bu yapılar için yasal sürecin tamamlandığını ve yapı sahiplerinin gerekli önlemleri almaması üzerine yıkım kararı alındığını belirtti. 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun 21. maddesi uyarınca alınan kararla, yıkım işlemi 17 Ekim 2024 Perşembe günü saat 10.00’da Odunpazarı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılacak.

Yıkım öncesinde, yapı sahiplerinden taşınmazlardaki eşyalarını ve malzemelerini tahliye etmeleri talep edildi. Eşyaların belirtilen süre içinde çıkarılmaması durumunda, ilgili eşyalar yasal yetkililerce yediemin depolarına kaldırılacak. Yıkım esnasında oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zarardan yapı sahipleri sorumlu tutulacak.

Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İzinsiz yapılaşmaya karşı yasal süreçlerimizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Tarım alanlarının korunması ve çevrenin tahrip edilmemesi adına kaçak yapılara müsaade etmeyeceğiz” denildi.

Eskişehir,Odunpazarı Belediyesi

SORUNSUZ ÜSTYAPI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’ı makamında ziyaret etti.

Tugay: Şehrimizin planlı gelişmesi için üzerimize düşeni yapacağız

ELİF DAĞDEVİREN İLK YÖNETMENLİK DENEMESİ “UMUT OYUNU” İLE ALTIN PORTAKAL’DA

ZABITA PERSONELİNE VERİLEN SEMİNERLER TAMAMLANDI

Başkan Akın’dan mesnetsiz ve iftira içerikli yayınlara sert tepki!

Yaşamını yitiren 103 can için 103 fidan

Büyükşehir ve Bursa Barosu'ndan kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı iş birliği

2. Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumu Keçiören’de düzenlendi

Selçuklu Belediyesi’nden arı üreticilerine destek YÜZDE 50 HİBELİ ARILI KOVAN DESTEĞİNİN 3.’SÜ BAŞLADI

-BOZÜYÜK’TE PARKLARDA REVİZE ÇALIŞMALARI

Büyükşehir’den İhale

Kayıp Rojin'in Başörtüsü Van Gölü Kıyısında Bulundu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ödemeler Dengesi Verilerini Değerlendirdi

Atatürk’ün Manisa’ya Gelişinin 99. Yıl Dönümü Kutlandı

Tayini Çıkan ilçemiz Nüfus Müdürüne Veda Yemeği

Büyükşehir’den sinek ve haşere ile mücadeleye dijital hamle

80 yaşındaki park gönüllüsü Bucalılara örnek oldu

SEYHANLI ERKEK VOLEYBOLCULARDA GALİBİYET SEVİNCİ

11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN

Kadın emeği YÖREX’te buluştu

MANAVGAT’TA TURİZMİN GELECEĞİ KONUŞULDU

"NARKOÇELİK-43" Operasyonlarında 1 Ton 392 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Haydi Çocuklar, “Kitaplar Ülkesi” Sizi Çağırıyor!

Büyükşehir Belediyesi'nden Kış Öncesi Yol Atağı

Büyükşehir’den kahverengi kokarcayla mücadeleye destek

KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’E DOĞRU ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATILDI

Kemer Oryantiring Festivali’ne doğru