‘O PARAYI BEN BİLE ALMIYORUM!’

CHP 7.05.2024 18:48:59 0
‘O PARAYI BEN BİLE ALMIYORUM!’

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, makamında basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında, kendisine bugüne kadar ziyaret gerçekleştiren tüm vatandaşlara teşekkür eden Başkan Balaban, her hafta Çarşamba günü vatandaşları makamında ağırlayacaklarını söyledi. 

HER ÇARŞAMBA VATANDAŞ GÜNÜ OLACAK 

Belediye Başkanı Balaban, “8 Mayıs 2024 tarihinden itibaren her Çarşamba halk günü olarak makamımda halkımız ile buluşmaya devam edeceğim. Her Çarşamba 09.00 – 12.00 ile 14.00 - 18.00 saatleri arasında makamımda halkımızı ağırlayacak, talep ve sıkıntılarını dinleyeceğim. Diğer günler ise halkımızın bize verdiği sorumluluğu yerine getirerek görevimi en iyi şekilde ifa etmeye çalışacağım. Sabah 09.00’dan itibaren işlerimiz, toplantılarımız bitene kadar zaman ve mesai mevhumu olmadan tüm başkan yardımcılarımız, danışmanlarımız ve özel kalem birimimiz, müdürlerimiz, tüm çalışanlarımız ile Yunusemre halkına hizmet etmeye, çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

‘YUNUSEMRE’Yİ BİRLİKTE PIRIL PIRIL YAPACAĞIZ’

Önümüzdeki günlerde çevreci gönüllülerle birlikte bir kampanya başlatacaklarını, bu kampanyaya kendisinin de katılacağını aktaran Başkan Semih Balaban, bunun duyurusunu da kısa sürede yapacaklarını belirterek, “Yunusemre Belediyesi olarak her Cumartesi belediye işçileri, gönüllülerimizle temizlik kampanyası başlatacağız. Öncelikle temizlikten başlayacağız. Bu şehri hep birlikte pırıl pırıl yapacağız. Kampanyayı kısa sürede duyuracağız” şeklinde konuştu. 

‘O PARAYI BEN BİLE ALMIYORUM!’

Başkan Balaban basın toplantısında, sosyal medyada attığı gönderilerle MAYEB ve YUNTAŞ yönetimine ilişkin kamuoyunu yanıltanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Açıklamasına, “İddia edilen 80 bin TL’yi ben dahi almıyorum” cümlesiyle başlayan Başkan Balaban sözlerine şöyle devam etti: “Tasarruf tedbirlerini hayatın her alanında uyguluyoruz. Personel alırken de bu tedbirlere riayet ediyoruz. Sosyal medyada MAYEB’in yönetim kurulu üyeliğini 7’den 15’e çıkarmamız eleştirilmiş. Biz ne yaptıysak savunduk, savunduğumuzu da yaptık. YUNTAŞ’ta da yönetim kurulu üyeliğini 7’den 17’ye çıkardık. Belediye başkanı olarak ben, ekibim ve kadrom olmadan hiçbir şeyi başaramam. Bu belediyede bin 397 gibi yüksek bir rakamda çalışanımız var. Bu çalışanlarımızın 324’ü memur… Sayıştay baş denetçisi olan bir üstadımız var. Bize fahri danışmanlık yapıyor. Dedi ki, ‘sana bir yol göstereyim, personel alımında da yarı yarıya tasarruf yaparsın. Bu da yönetim kurulu yetkisidir. Bunu istediğin sayıda yapabilirsin. Çalıştıracağın arkadaşları yönetim kuruluna al. Yönetimlerin alt birimleri oluyor. Araştırma, planlama, istişare, danışma, hukuk denetim kurulu gibi… Onlara ödeyeceğin tek şey huzur hakkı olur’ Huzur hakkı 27 bin TL brüt, 21 bin TL nettir. O arkadaşların hepsi de tek tek çalışıyor. O twett atan arkadaş yalan söyleyerek 18 bin TL ile 80 bin TL arasında maaş alacaklarını söylemiş. O arkadaşlarımız 21 TL gibi bir huzur hakkı ücretiyle işlerini yapacaklar. Halkı yanlış bilgilendirmek için paylaşımda bulunan arkadaşla ilgili de gerekli hukuki süreci başlatacağız.”

‘İMAR RANTINI KİŞİLER DEĞİL HALK PAYLAŞACAK’

İlçeye en iyi hizmeti yapabilmek için kendisinin oluşturacağı kemik bir kadroyla hareket edeceklerinin altını çizen Yunusemre Belediye Başkanı Balaban sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyemizde bin 397 kişi çalışıyor. Bunlardan yollarımızı ayıracaklarımız da olacaktır. Bin 400 kişilik kadroda yüzde 10 kadromuzu kuracağız. Bu kadroyu kurmadığımızda bu belediyeyi istediğimiz gibi yönetemeyiz. AK Parti’ye, partililere de son derece saygılıyım. Eleştirilerimi de AK Parti camiasına mal etmedim. AK Parti’yi direkt hedef almadım. Dedim ki burada bir yanlışlık var. Kendi ekibimizle, kadromuzla çalışmak durumundayız. Bunu da Haziran sonuna kadar adım adım gerçekleştireceğiz. Kimseyi kırmadan, saygıda kusur etmeden, incitmeden yapacağız. Yunusemre’nin imar rantını kişiler değil; belediye ve halk paylaşacak. Halkın yararına olmayan, satmamız gereken yerler varsa onları da satacağız. Bunu da kamuoyuyla paylaşacağım.”


Manisa,Yunusemre Belediyesi

GENÇLİK TİYATROSU YENİ OYUNU İLE TAM NOT ALDI

“Gençliğin bakış açısına ve projelerine öncelik vereceğiz”

SEYHAN'DAN ÖĞRENCİLERE, " SINAV KAYGISI" EĞİTİMİ

19 Mayıs Coşkusu Mersin Büyükşehir İle Zirveye Ulaştı

BAŞKAN ERDEM’DEN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Mersin Büyükşehir Mercek’te İşaret Dili Kursu Başlattı

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Tarsus Kültür Park Çocuk Sesleri İle Renkledi

Başkan Seçer, 19 Mayıs Kutlamasına Katıldı

26.3°