Nevşehir Belediyesi Ahmet Faik Çakıllı Özel İnsanlar Eğitim Merkezi Törenle Açıldı

Nevşehir Belediyesi Ahmet Faik Çakıllı Özel İnsanlar Eğitim Merkezi Törenle Açıldı

Nevşehir Belediyesi Ahmet Faik Çakıllı Özel İnsanlar Eğitim Merkezi Törenle Açıldı

Nevşehirli hayırsever iş insanı Ahmet Faik Çakıllı tarafından yaptırılan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, “Biz milletimizin, fakirimizin, fukaranın, kimsesizin yanındayız. Kimsesiz biri bu şehirde olmayacak. Kimsesizlerin kimsesi Nevşehir Belediyesidir. Bundan herkes emin olsun.” dedi.

Nevşehir Belediyesi’nin mevcut Özel İnsanlar Eğitim Merkezi yanında bulunan ve hayırsever iş insanı Ahmet Faik Çakıllı tarafından yaptırılan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nin yapımı tamamlandı. Merkezin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve eşi Melek Arı’nın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve hayırsever iş insanı Ahmet Faik Çakıllı’nın kızı Aylin Ayer, oğulları Murat ve Mustafa Çakıllı ile birlikte özel insanlar ve aileleri katıldı.

Burada konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Ahmet Faik Çakıllı ve ailesine teşekkür etti. Ahmet Faik Çakıllı’nın isminin verildiği bu yeni merkez sayesinde burada eğitim alan öğrenci sayısının iki katına çıkarak 100’e ulaşacağını ifade eden Arı,  okulda özel insanlara yönelik okuma-yazma, beden eğitimi, el sanatları eğitimleri ile birlikte psikolojik rehberlik hizmetinin verileceğini söyledi.

Arı, “Özel insanlarımızın hayatını kolaylaştıracak, hayatlarını kolaylaştıracak, keyifli zaman geçirmelerine fırsat verecek bir yerin açılışını yapma şerefine nail olduğum için gerçekten çok mutluyum. Bu şehirde her şey çok kıymetli, her bir ferdimiz kıymetli.  Ancak benim 2019 yılından itibaren söylediğim, üzerinde durduğum bir konu var. Özel insanlarımızın çekmiş olduğu sıkıntılara karşı biz belediye olarak, toplum olarak ne yapabiliriz.? Bunu ilk geldiğimde söylemiştim ve bugün sözümüzün birinci aşamasını yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluğu bize yaşatan hayırsever ailemize de teşekkür ediyorum. Bu merkez bizim var olan merkezimiz ile birlikte tam bir kompleks haline geldi. Bu komplekste özel insanlarımız her türlü kültürel ve sportif faaliyetleri yapabilecek. En sıkıntılı ailelerimiz, en zor durumda olan ailelerimiz evlerinde özel insanları barındıran ailelerimiz. Gerçekten düğünü, cenazesi, tatili, pazarı gezmesi yok.Bu merkez günlük olarak onları bir nebze olsun rahatlatacak. Ama biz onları daha da rahatlatacak yeni bir merkez daha yapacağız. Orada da özel insanlarımızı bir haftalıkta olsa yatılı olarak misafir edeceğiz ve ailelerini bir nebze olsun rahatlatacağız. Evlerindeki sevgiyi, şefkati yakinen hissedebilecekler. Aile merhametinden, sevgisinden asla farklı olmayacak. Biz milletimizin, fakirimizin, fukaranın, kimsesizin yanındayız. Kimsesiz biri bu şehirde olmayacak. Kimsesizlerin kimsesi Nevşehir Belediyesidir. Bundan herkes emin olsun. “ diye konuştu.

Arı, konuşmasının ardından Ahmet Faik Çakıllı’nın kızı Aylin Ayer, oğulları Murat ve Mustafa Çakıllı’ya çiçek ve plaket vererek birlikte açılış kurdelesini kesti.

Açılışa katılanlar daha sonra hep birlikte merkezi gezdi.


Nevşehir,Nevşehir Belediyesi


“Dünyaya örnek olacağız”

Belediye Başkanı Arı Çalışma Alanlarında İncelemelerde Bulundu

BAŞKAN BALABAN ATATÜRK MAHALLESİ SAKİNLERİYLE BULUŞTU

Sahne Maraş, Yeni Yetenekleri Bekliyor!

İZMİT BELEDİYESİNDEN 2. YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI

Peynirdere’nin İçmesuyu Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Ünlü Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan Kayseri Övgüsü

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları başladı

BAŞKAN ŞAHİN, DEPREMZEDE SENEM ECE'YE SAHİP ÇIKTI

Dünya Kız Çocukları Günü’nde rengarenk atölye

Denizli Defterdarlığı Menkul Mal Satış İlanı

Ödüllü yazar Neslihan Önderoğlu Nilüfer’de okurlarıyla buluştu

Misyon, Vizyon ve Temel Değerler

Başkan Şahin Somalı Madencileri Ziyaret Etti

Dirençli Bir Kemeraltı İçin Denetim İş Birliği Yolda

Büyükşehir KAYMEK’in Birbirinden Özel Kursları Büyük İlgi Görüyor

Birecik Kaymakamlığı Yıkım İhalesi İle İlgili Duyuru

ODUNPAZARI’NDAN KARBON VE SU AYAK İZİ HESAPLAMA NOKTASI

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİBER ÜRETİCİSİNE DESTEK: ÇİFTÇİLER NEFES ALDI

VASKİ Saray’a 11 bin metre içme suyu hattı çekti

ADALET BAKANI TUNÇ, İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİNİN AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

İPEKYOLU’NDA PERSONELLERE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Ab Karma İstişare Komitesi Üyeleri Kayaşehir'i Gezdi

Bursaspor Yönetimi’nden Başkan Şadi Özdemir’e ziyaret

Büyükşehir, Kadınları Önceleyen Projelere İmza Atmayı Sürdürüyor

MÜZE MERAM ŞEHRİN İLGİ ODAĞI OLDU

Mersin Büyükşehir ‘Dünya Kız Çocukları Günü’nü Kutladı

Başkan’dan öğrencilere sıcak çorba

ŞEHİTKÂMİL’E 2 YENİ PARK

Kayseri Gastronomi Günleri’ne Vatandaşlardan “Mükemmel” Yorumu

Yükleniyor