MURAT MERİÇ VE METİN SOLMAZ´DAN "MESELEMİZ ANKARA" SÖYLEŞİSİ

CHP 14.10.2024 16:23:34 0
MURAT MERİÇ VE METİN SOLMAZ´DAN

MURAT MERİÇ VE METİN SOLMAZ’DAN “MESELEMİZ ANKARA” SÖYLEŞİSİ

1.Uluslararası KentFest Tiyatro Festivali Etimesgut kapsamında 11- 26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalin üçüncü gününde müzik yazarı ve eleştirmen Murat Meriç ile Türk Yazar ve Girişimci Metin Solmaz, “Meselemiz Ankara” söyleşisini gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını yapan Metin Solmaz; “Pazar günün bu kıymetli saatini bizlere ayırdığınız için teşekkür ediyoruz öncelikle. Umarım değer! Biz aslında Ankara eğlence tarihi üzerine konuşalım diye konuyu daraltalım dedik ama sonra aramızda konuşurken bu Ankara mevzularına daha genel girmezsek beceremeyiz konuşmayı! Bugün Murat ile birlikte Ankara’nın eğlence kültürünü ve eski ile yeni arasındaki değişimleri konuşacağız. Ankara’yı konuşacağız!

“Ankara’da Umut Verici Bir Gelişme Oldu!”

Bence bu seçim, her şeyden önce umut verici oldu. Ankara uzun yıllardır Türkiye’nin en kötü yönetilen şehri. İstanbul’uda büyük oranda sağcılar yönetti ama Ankara’yı Melih Gökçek yönetti. Yani bu o kadar istisnai bir şey ki! Ankara aslında rüştünü de ispat etti. Erdal Beşikçioğlu gibi birisinin gelmesi umut verici oldu. Son seçimler sınırların gevşemesi açısından faydalı olacaktır diye düşünüyorum.  Bu konuda sen ne düşünüyorsun Murat?” diyerek sözü Murat Meriç’e bıraktı. 

“Değişimin Başladığını Düşünüyorum”

Murat Meriç; “Sonuçta Ankara Türkiye’nin başkenti!Yüzyıldır yaşayan bir şehir. Bizim zamanımızda güzeldi Ankara! 1988’de geldim ve 25 yıl burada kaldım. Metin sahiden Ankara’ lıdır. O burada doğup büyüdü. Melih Gökçek ile birlikte çok şey değişti. Melih Gökçek zamanı ben Eryaman’da yaşıyordum. Bu değişimi biz burada çok görmedik aslında. 1920’lerden bugüne uzanan bir zaman diliminden bahsedeceğiz. Melih Gökçek her şeyin üzerinden panzer gibi geçti. Bir anda etraf dinazorlarla, saat kuleleriyle doldu. Saçma sapan bir şeyler oldu. Hayvanat bahçesini kaldırdı yerine başka bir şey koydu. Aslında saçma sapan bir aks yaşandı! Ufak ufak değişimin başladığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Murat Meriç ve Metin Solmaz’ın sunumuyla gerçekleştirilen “Meselemiz Ankara” başlıklı söyleşi ortalama üç saate yakın sürdü. Ankara eğlence tarihi üzerine yapılan konuşmalara salondaki davetlilerinde katılım sağlamasıyla keyifli ve verimli bir söyleşi gerçekleştirildi.

 


Ankara,Etimesgut Belediyesi

Türkiye’nin en hızlıları Kepez’de buluştu

İKRAM ÇEŞMELERİMİZDEN YENİDEN ÇORBA AKMAYA BAŞLADI

MURAT MERİÇ VE METİN SOLMAZ´DAN "MESELEMİZ ANKARA" SÖYLEŞİSİ

Gazete10’un ilk sayısı çıktı

Ortahisar Belediyesi’nden kahverengi kokarca böceğiyle mücadeleye destek

ÇEVRE BİLİNCİ TOROSLAR’DA YEŞERİYOR

“ESKİŞEHİR’E ÇOK YAKIŞTINIZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 24. Sanat Sezonu’nu ‘Kuş Öpücüğü’ ile Açtı

ODUNPAZARI’NA 4 BİN 460 M2’LİK YENİ ORMAN

21.4°