Moria Sanat tarafından kültürel mirasın kalbinde, Nevşehir Kalesi’nde yer alan Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlenen sanatla terapi etkinliği, Kapadokya’nın tarihi atmosferinde anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen resim terapisi çalışması, hem bireysel iyileşmeyi hem de toplumsal bağları güçlendirmeyi hedefleyen özel bir sanat deneyimi olarak katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Sanatın dönüştürücü gücüne inanan bir oluşumla Fatih Çankaya ve Gülsüm Duman öncülüğünde yürütülen bu etkinlik, Kapadokya’nın kültürel dokusunu hissederek ve bu mirası sanat yoluyla yaşatarak gerçekleştirildi.
Moria Sanat tarafından yapılan açıklamada “Bu anlamlı organizasyonun hayata geçmesinde verdikleri kıymetli destekleri için başta Nevşehir Belediyesi’ne, ardından kentsel dönüşüm anlayışını yalnızca fiziksel yenilemeyle sınırlamayıp, katmanlaşan tarihi yapıların kamusal işlevlerle yeniden canlandırılmasını hedefleyen bir vizyonla hareket eden Nevşehir Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne ve katkılarıyla yanımızda olan kıymetli sponsorlarımıza gönülden teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.
Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Emre Becerir etkinlik öncesi yaptığı konuşmada “Tarihi mekânların sanatla buluşmasını sağlayarak, geçmişle bugün arasında güçlü bir bağ kurmakta ve kültürel mirasın yaşayan birer kamusal alan haline gelmesine katkı sunmaktadır” dedi.
Moria Sanat tarafından sanatı yalnızca bir ifade biçimi değil, aynı zamanda bir iyileşme ve buluşma alanı olarak görüyoruz açıklaması yapılırken bu tür etkinliklerin Kapadokya’nın farklı tarihi ve doğal mekânlarında sürdürmeye devam edileceği bildirildi.