MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA TÜRK DİLİNE HİZMET ÖDÜLÜ

Güncel 27.09.2024 18:23:49 0
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA TÜRK DİLİNE HİZMET ÖDÜLÜ

Türk Dil Kurumu tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Türk Dili Kurultayı'nın açılış töreni, Dil Bayramı'nın 92. yıl dönümü olan 26 Eylül 2024 Perşembe günü Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

Millî Eğitim Bakanlığı, açılış töreninde, her yıl 26 Eylül'de kutlanan Dil Bayramı çerçevesinde Türk Dil Kurumu tarafından verilen "2024 Yılı Türk Diline Hizmet Ödülü"ne layık görüldü.

 

Millî Eğitim Bakanlığı adına ödülü alan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, Türk Dil Kurumu camiası ile Bilim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

 

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve beraberindeki tüm becerilerle Türkçenin öğretimi konusunda Bakanlıkça yapılan faaliyetlerin önemine değinen Demirli, "Bakanlığımız son yıllarda özellikle Türkçenin dünyada ve Türkiye'de öğretimine ilişkin ciddi çalışmalar yapmaya başladı. Bu çalışmaların meyveleri de çok kısa sürede inşallah, hep birlikte izleyeceğimiz bir seyir içine girmiş bulunuyor. Türkçe öğretimi çalışmaları, Türkçenin ana dil olarak öğretimi, yabancı dil olarak öğretimi ile iki dillilere ve Türk soylulara öğretimi şeklinde yürütülmektedir." ifadelerini kullandı.

 

Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs, Türk Dil Kurumu Başkanı Osman Mert, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve uluslararası davetli katıldı.


Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı

ŞEKER PANCARI ALIM FİYATI BELLİ OLDU

Türkiye fuar alanları büyüklüğünde Avrupa'da 6, dünyada 10'uncu ülke

IPARD II PROGRAMI KAPSAMINDA VERİLEN HİBE TUTARI 21,3 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI

"NARKOÇELİK-40" Operasyonlarında 3 Ton 972 Kilogram Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

ADALET BAKANI TUNÇ, KEMER ADALET SARAYI'NIN TEMEL ATMA TÖRENİNDE KONUŞTU

BAKAN YUSUF TEKİN, ALMANYA VE NİKARAGUA BÜYÜKELÇİLERİNİ KABUL ETTİ

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜLERİNİN DÜZENLEDİĞİ "TÜRK ÇEYİZ GELENEĞİ", DÜNYAYA TANITILDI

BAKAN TEKİN, SAKARYA'DA ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

SONBAHAR ŞAP AŞILAMA KAMPANYASI BAŞLADI

30.6°