Mersin’in Güzellikleri Çocukların Resimlerinde Hayat Buldu

CHP 21.09.2024 21:50:32 0
Mersin’in Güzellikleri Çocukların Resimlerinde Hayat Buldu

Bugünün küçüğü yarının büyüğü çocukların kültür, sanat ve sporla büyümesi için birbirinden zengin etkinlik ve atölyeler düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocukları sanatla buluşturmaya devam ediyor. Çocukların çok yönlü gelişimlerine destek olmak ve yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak amacıyla Büyükşehir Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde, ‘Çocukların Gözünden Mersin’ resim atölyesi etkinliği düzenlendi.

Çocuklar deniz manzarası eşliğinde kendi zihin haritalarında kent ile özdeşleşmiş tarihi, turistik, yemek ve içecek gibi sembollerle Mersin’i resmettiler. Yaratıcılıklarını ortaya koymayı amaçlayan etkinlik bitiminde çocuklar, yapmış oldukları resimleri büyük bir tuvalde birleştirip sergilediler.

Dursun: “Vizyonumuz ve misyonumuz, çocuklarımızın gelişimine destek olmak”

Kadın ve çocuklara yapılan desteklerin bir toplumun geleceğini şekillendirdiğini ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ederek dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aile ve Çocuk Şube Müdür Vekili Nazlı Cemre Dursun, “Çocuklar, bilim ve sanat alanında ufuklarını ne kadar çok açarsa bizim geleceğimiz de o kadar çok olumlu etkilenecek. Bizim için kadın ve çocuk konusu oldukça önemli.  Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara ve kadınlara ulaşmak istiyoruz. Çünkü onlara yaptığımız ekonomik ve sosyal katkılar, psiko-sosyal ve psiko- motor gelişimleri için çok önemli” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklar için etkinlik ve atölye yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Dursun, “Vizyonumuz ve misyonumuz, çocuklarımızın gelişimine destek olmak. Çünkü biz onlar için varız” diye konuştu.

Haraççı: “Sanatla büyüyen çocuklar, daha sağlıklı birey oluyorlar”

Etkinliğe katılan ve çok keyifli olduğunu söyleyen annelerden Derya Haraççı, çocukların da oldukça mutlu olduğunu söyleyerek, Etkinlik ve Sanat Merkezi’nin çocuklar için oldukça güvenli bir merkez olduğunu kaydetti. Haraççı, “Onların doğru şeyi yaptığını bilmek bize huzur veriyor. Sanatla büyüyen çocuklar hem daha sağlıklı birey oluyorlar, hem de toplum kurallarına çok daha kolay uyum sağlayabiliyorlar. Bu durumun, okuldaki başarılarını da büyük ölçüde etkilediğine inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı bu konuda tartışılmaz. Bizler sahile oturmaya geldiğimizde, burada etkinlik olmasa bile görevli arkadaşlar kızıma hemen bir boyama kalemi, boyama kağıdı veriyorlar. Taş boyama, boncuk, bileklik takı yapma gibi etkinlikleri de var” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, çocukların hayatına oldukça fazla değinen hizmetleri olduğunu da söyleyen Haraççı, “Bence Başkanımızın en iyi başardığı şeylerden biri de, çocuklarımızın sağlıklı bireyler olması için elinden geleni yapması. Biz çok memnunuz” dedi.

Aksoy: “Bu etkinlikler, çocukların ruhsal ve bedensel gelişimine çok faydalı”

Etkinliğe ikiz çocukları ile katılan Özlem Aksoy, Büyükşehir’in düzenlediği etkinliklere severek geldiğini belirterek, “Etkinlik bizim için harikaydı. Çünkü ikiz çocuklarımdan Doğa’nın resme karşı bir ilgisi var. Etkinliği duyar duymaz hemen rezervasyon yaptırdık. Müzik ve ambiyans çok güzeldi. Öğretmenlerimizin çocuklara yaklaşımları da çok güzeldi” ifadelerini kullandı. Bu tür etkinliklerin, çocuklara hem ruhsal hem de bedensel anlamda çok fayda sağladığını sözlerine ekleyen Aksoy, “Çünkü hepsi bir arada yapılıyor. Bizlere de bir umut ışığı oluyor. Buradaki müziğin ritmi, eve gittiğimizde ruh halimizi de değiştirecektir. Etkinlikten çok memnun kaldık” şeklinde konuştu.

Çocuklar, deniz manzarası karşısında Mersin’i resmettiler

Etkinliğe katılan çocuklardan Buse Eren, “Mersin’e özgü tantuni, lahmacun, palmiye ağaçları ve deniz çizdim. Çünkü bunların hepsi bana Mersin’i anlatıyor. En çok hem resim yapmayı sevdim. Arkadaşlarımla resim yapmaktan çok keyif aldım” dedi.

Duru Haraççı, özgürce resim yaptığını ve bundan dolayı da çok mutlu olduğunu söylerken, Derin Su Yıldırım duygularını, “Mersin benim için deniz demek. Etkinliği çok sevdim. En çok öğretmenimi sevdim. İstediğim gibi resim yaptım” diyerek dile getirdi.

Bade Albayram ise, “Etkinliği çok sevdim ve çok mutlu oldum. Ormanda oynayan çocuklar çizdim. Arkadaşlarımla iç içe olmak bana keyif verdi. Güzel bir gündü” ifadelerini kullandı.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi

“Demir Lady” yine zirvede

İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversitelilerin barınma ücretlerine zam yapmadı

Öğrencilerimizi Karşılamaya Başladık

BAŞKAN ÜNLÜCE’DEN HAREKETE DAVET!

Başkan Bozbey, “Tarımın planlanmasına önderlik yapacağız”

Büyükşehir Gençlik Meclisine başvurular başladı

Mersin’in Güzellikleri Çocukların Resimlerinde Hayat Buldu

GAZİLERİMİZ ONURUNA VEFA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

22.1°