Mersin Büyükşehir’in Kurs Merkezleri’nden Mezun Olan Öğrencilerden Başkan Seçer’e Ziyaret

CHP 14.09.2024 18:45:25 0
Mersin Büyükşehir’in Kurs Merkezleri’nden Mezun Olan Öğrencilerden Başkan Seçer’e Ziyaret

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nden mezun olarak başarılı okullara yerleşen öğrenciler Başkan Vahap Seçer’i ziyaret etti. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı göstererek, güzel liselere ve üniversite bölümlerine yerleşen öğrencileri ağırlayan Başkan Seçer, onlarla keyifli birer sohbet gerçekleştirdi.

Başkan Seçer: “Toplum iyi eğitimli jenerasyonlar yetiştirebilirse geleceğe güvenle bakar”

Büyükşehir’in Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nden başarı ile mezun olarak,  üniversite ve liseyi kazanan gençlere başarılar dileyen Başkan Vahap Seçer,  “Zihniniz açık olsun. Hayatta önemli olan mutlu olabilmek. Mutlu olabilmenin yollarından bir tanesi de iyi eğitim almak, sosyal olmak ve hayatın tadına varabilmek. Bu; işin bir yönü. İkinci yönü ise; toplum iyi jenerasyonlar, nesiller yetiştirebilirse geleceğine daha güvenle bakar. İyi eğitimli jenerasyon toplumu daha da zenginleştirir, mutlu kılar ve dünyada temsil ettiği ülkenin diğer ülkelerle rekabetini ve bu rekabetteki başarısını artırır” dedi.

“Bu başarının altında yoğun emek var”

Adaletli, eşit, refah ve mutlu bir toplum için devletin yurttaşlarına iyi bir eğitim imkânı sağlamak zorunda olduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Yarınlarda ülkeyi yönetecek olan sizlersiniz. Hukuk devletini tahkim edecek, demokrasiyi ve adaleti sağlayacak, topluma bir değer katacak olan sizlersiniz. Bu bir bayrak yarışı. Ben bugün Mersin’i yönetiyorum ama yarın Mersin’i yöneten içinizden biri çıkacak. Benden daha iyi, birikimli ve çağdaş dünyaya uygun bir yönetici olmak için iyi eğitim almak ve deneyimlenmek gerekiyor. Bunlar hep emekle oluyor. Emeğin olmadığı yerde olumlu hiçbir şey olmuyor. Bu başarının altında yatan yoğun bir emek ve çok büyük bir gayret. Onun için sizi kutluyorum” diye konuşarak, bundan sonraki yaşantılarında öğrencilere başarılar diledi.

“Daha çağdaş ve medeni bir toplum olmak için mücadelemizi devam ettireceğiz”

Öğrencilere emek veren ailelere ve öğretmenlere de müteşekkir olduklarını kaydeden Seçer, “Umut ediyorum ülkemizin geleceği bugünlerden çok daha güzel olsun. Bizim gayretimiz bu, şiarımız belli; ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ Atatürk’ün izinden yürüyüp, daha çağdaş ve medeni bir toplum olmak için mücadelemizi devam ettireceğiz. Mustafa Kemal Atatürk de ülkeyi sizin gibi gençlere emanet etti. Sizler, O’nun bizlere emanetisiniz ama ülke de size emanet. Umut ediyorum çok daha güzel günleri hep beraber yakalayacağız” ifadelerini kullandı.

Yıldırım: “Emekleriniz ve bize sağladığınız imkanlar için teşekkür ediyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım da, Başkan Seçer’e; “Öğrencilerimiz sizlerin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına açtığınız kurs merkezlerimizde başarılı oldular ve hem kent içinde hem de il dışında çok iyi okullar kazandılar. Bizler de bu başarılarımızı paylaşarak, emekleriniz ve bize sağladığınız imkanlar için teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükşehir’in ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ sunan hizmetlerine öğrencilerden tam not!

Önceki yıllarda kazandığı Diş Hekimliği Fakültesi’ni bırakarak hayali olan Tıp Fakültesi’ni kazanmak için Büyükşehir’in Kurs Merkezlerini tercih eden ve bu yıl Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Esra Dal, yüksek dershane fiyatlarına dikkat çekti. Dal, “Bu sene de dershane fiyatları aşırı atmış durumda. O sebeple açılan kurs merkezleri bize çok iyi geldi, gerçekten can suyu oldu. Hatta Tarsus’ta Öğretmenler Mahallesi Şubesi’nde yedek kontenjanlar bile durdu” dedi ve kontenjanların artırılması talebinde bulundu. Dal, “Hem eğitimi iyi hem öğretmenler çok ilgili. Müdürümüz bile bizimle çok ilgileniyor. Normal dershanelerde müdür işin parasına bakar çıkar ama bizim müdürümüz bile çok alakadar oluyor. O yüzden gerçekten çok memnunuz” diye belirtti.

Önceki yıllarda kazandığı Diş Hekimliği Fakültesi’ni bırakma serüveninden de bahseden Dal, “Kazandığım bölümü bırakmak konusunda endişelerim vardı. Çünkü çok küçük yaşlardan beri isteğim; beyin cerrah olmaktı. Dershaneye başvurduğumda biraz fikir almak istiyordum. Oradaki rehberlik öğretmenleri çok yardımcı oldular ve ‘Bırakabilirsin, sonuna kadar arkandayız, her türlü yardımı sağlarız’ dediler. Çok mutlu olmuştum” diyerek, öğretmenlerinin desteği sayesinde istediği okulu kazandığını belirtti.

Güngördü: “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamanız bizim için çok değerliydi”

Öğrencilerden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Azra Güngördü de, Mersin Büyükşehir’in eğitim alanında vermiş olduğu tüm hizmetler adına teşekkür ederek, “Özellikle bu zorlu YKS sürecinde gerçekten Mersinimiz için eğitimde fırsat eşitliği sağlamanız bizim için çok değerliydi” dedi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kazanan Hasan Arda Turan ise, MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nden aldığı destekler adına da teşekkürlerini iletti. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü’nü kazanan öğrencilerden İlknur Akkuş, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Aydıncık Şubesi’nin ilçede açılmadan önce orada başka hiçbir kurs merkezi alternatifi bulunmadığını ifade ederek, “Aydıncık’ta açılan şubenin Aydıncıklılılar için önemi; bence diğer ilçelerden çok daha fazla. Bunun için tekrar teşekkür etmek istiyorum size” dedi.

Yazar: “Merkezin ücretsiz olması dolayısıyla çok teşekkür ediyorum”

Bahçeşehir Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nü kazanan öğrencilerden Hümeyra Yazar da maddi anlamda Kurs Merkezleri’nin kendilerine büyük katkı sunduğundan söz ederek, “Merkezde özellikle sınav ücretinin ödenmesi, ücretsiz kitap verilmesi ve merkezin de ücretsiz olması çok önemliydi. Ben YKS’ye çalışırken de burs almak için iyi bir sıralama yapmak istiyordum. Bu yönden de hem verilen yardımlara hem de merkezin ücretsiz olmasına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan öğrencilerden Hasan Gillik de kardeşinin de Büyükşehir’in Kurs Merkezi’nin imkânları ile sayısalda Türkiye 66.’sı olduğunu ifade ederek, Başkan Seçer’e teşekkür etti.

75. Yıl Fen Lisesi’ne yerleşen öğrencilerden Kuzey Üçkan ise, LGS Merkezleri için teşekkür ederken, “Açtığınız Kadın ve Çocuk Bilim Atölyeleri var. Onun için de çok teşekkür etmek istiyorum. Çükü ben teknolojiye çok ilgiliyim. Bazı yerlerde sistem laboratuvarları paralı oluyordu ama sizin açtığınız yerlere giderek kendimi geliştirdim” diyerek teşekkür etti.

Seçer, sahile kazandıracakları 2. Okuma Salonu için Bakanlık’tan bekledikleri imzayı hatırlattı

Başkan Seçer de son olarak, öğrencilerden gelen okuma salonu hakkındaki yoğun taleplere cevap vererek, “Sahildeki okuma salonunu biliyorsunuzdur. Sayısını da her geçen gün artırıyoruz. Sahile bir tane daha yaptıracağız. 3 senedir atılmayan imzayı bekliyoruz Bakanlık’tan. Yorulmuş hükümet, artık böyle bir imza atmaya mecali yok, 3 senedir bir imzayı atamadı” dedi. Seçer öğrencilerden gelen soruları dinleyip, yanıtladıktan sonra, “Her şey sizin için. Başarılarınızın devamını diliyorum, yolunuz açık olsun” dedi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi

Gebeliği Önleyici Yöntemler Semineri

BAŞKAN KARA’DAN ESNAFA DESTEK

BALKAN HALK DANSLARI TOPLULUĞUMUZ ANTALYA’YI BÜYÜLEDİ

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MERHUM BAŞBAKAN ADNAN MENDERES ANISINA LOKMA HAYRI

Kadın temizlik görevlileri, Ortahisar’da fark yaratıyor

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı ile huzur molası

Yeni AVS'lerin Kurulum Yerleri Belli Oldu…

Merkezefendi'de Enstrüman Kurslarında Kayıtlar Başladı

Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi Yenilenerek Hizmete Açılıyor

26.3°