Mersin Büyükşehir’in Güçlü Sanat Kadrosundan Başkan Seçer’e Ziyaret

CHP 19.09.2024 12:50:35 0
Mersin Büyükşehir’in Güçlü Sanat Kadrosundan Başkan Seçer’e Ziyaret

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları ve teknik ekip, Yeni Sanat Sezonu öncesinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Başkan Seçer, 11 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda oynanacak ‘Kuş Öpücüğü’ isimli oyunun prömiyerine de tüm Mersinlileri davet ederek, kendisinin de vatandaşlarla birlikte oyunu izleyeceğini belirtti.

Geçtiğimiz sezon 180 temsil ile toplam 42 bin seyirciye ulaşan Şehir Tiyatrosu, 24. Yıl Sanat Sezonu’nu  ‘Eleştiri Kültürü’ Ana Teması ile Ekim ayında açıyor. Şehir Tiyatrosu yeni sezonda 7’si yeni oyun olmak üzere toplam 12 eserle seyircisiyle buluşacak.

Başkan Seçer: “Geçtiğimiz dönem önemli atılımlar, çalışmalar yapıldı ve başarılı sonuçlar alındı”

Ziyarette konuşan Başkan Seçer, Şehir Tiyatrosu oyuncularına ve teknik kadrosuna verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederek, “Geçtiğimiz beş yıl Mersin’e çok emeğiniz oldu. Sadece sanat alanında değil, beş yıl Türkiye'de pandemiden depreme kadar krizlerin yaşandığı dönemdi. Her dönemde sanatçı kimliğinizi bir tarafa koydunuz, gerçekten bir yurttaş kimliğiyle, sorumlu insan kimliğiyle de belediyemizin çalışmalarına katkı sundunuz. Öncelikle bu hassasiyetinizden ve insani tavrınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu son derece önemli. Bana göre sanatçılığın da önüne geçen bir durum. Elbette sanatçı olmak çok güçtür. Birçok alanda çalışabilirsiniz ama sanatçı olmak çok farklı bir şeydir. Fakat insanlığın erdemine ulaşmak da bir daha zordur” dedi.

Geçtiğimiz sanat sezonunun dolu dolu geçtiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Geçen dönem aslında açıkçası beklediğimin çok üzerinde atılımlar, çalışmalar yapıldı ve başarılı sonuçlar alındı. 2019’da göreve geldiğimiz o günlerde Mersin Şehir Tiyatrosu’nun hatta Kültür ve Sosyal İşler Dairemizin yapısını gözümün önüne getirdiğimde şimdiki durumu ve konumuyla gerçekten çok büyük bir fark var. Bu derece çok büyük bir fark olduğunu sadece ben değil, toplum da görüyor. İnsanlar da bana bu konuda değerlendirmelerini bu şekilde yapıyorlar. Bu da beni son derece mutlu ediyor” diye konuştu.

“Ben istiyorum ki kültür ve sanat her yerde kendini göstersin”

Başkan Seçer, Şehir Tiyatrosu ekibinin şartlarının daha da iyi olması için çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayını yeniden düzenledik. O da bitti, şu anda faaliyette. 11 Ekim’deki prömiyeri de orada yapacağız. Diğer belediyelerimize ait sahnelerimizi de kullanacağız. Tarsus’ta çok büyük zorluk yaşıyoruz. Bu dönem Tarsus’ta mutlaka bir kültür merkezi yapmak istiyoruz. Anamur’da kültür merkezinin temelini zaten atacağız. Onun projesi de, yeri de belli. Ben istiyorum ki kültür ve sanat her yerde kendini göstersin. Sadece erişebilecek yurttaşların olduğu merkezde değil, neticede bizim de derdimiz her alanda fırsat eşitliği ise yurttaşımın kültür sanat gibi etkinliklere de eşit ulaşma hakkı olsun. Bu Anamur’da yaşayanın da Gülnar’da yaşayanın da Mut’ta yaşayanın da Tarsus’ta yaşayanın da hakkı” ifadelerine yer verdi.

Kültür ve sanata yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyleyerek konuşmasına devam eden Başkan Seçer, “Bir taraftan kendi belediyemizin görev alanları içindeki işleri yaparken, başta kültür ve sanat gibi aslında belediye başkanın vizyonuna bağlı alanlarda da kendimizi göstereceğiz. Her belediye başkanın bir dünya görüşü, bir ideolojisi vardır. Bu doğrultuda kentleri şekillendirir. Ben seküler, Atatürkçü, sosyal demokrat kimliği olan bir belediye başkanıyım. Doğal olarak da Mersin’in bu normlara uygun, bu normların içerisindeki ilkelere, prensiplere uygun bir kent haline gelmesini sağlamak zorundayım. Bunlardan bir tanesi kültür ve sanattır. Önümüzdeki beş yılda da; emin olabilirsiniz, huzurlu olabilirsiniz; daha güzel bir sanat kenti yaratmak için maddi, manevi her türlü desteği vereceğiz” dedi.

“İnsanlara ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi; kültür, sanat, tiyatro ve müzik belediyesi’ dedirtebilelim”

Yapmış olduğu konuşmalarda Mersin’in kültür, sanat, çağdaşlık ve Atatürk’ün kenti olduğuna dikkat çektiğini hatırlatan Seçer, Ulu Önder’in sanata dair söylemlerinden söz ederek “Biz bu dünya görüşünü temsil ediyoruz. Benim Mersine halkına sorumluluklarım var. Ben oyla bu göreve geliyorum, bu benim için bir görev ve bunu hakkıyla yapmak durumundayız. Ben, vatandaşlarımızın bu konuda memnuniyetini istiyorum. İnsanlara ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi; kültür, sanat, tiyatro ve müzik belediyesi’ dedirtebilelim. Benim sizden istediğim bundan ibarettir” dedi.

“Kamu binalarının sivilleşmesi, demokrasinin katılımcı olması, toplumun sivilleşmesi çok önemli”

Yeni sezonda oyunları izlemeye gideceğini ve insanları tiyatro izlemeye teşvik edeceğini belirten Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet binası içerisinde yapımı tamamlanmak üzere olan temsil salonlarında çocuk oyunlarının sahnelenip, çocukların belediye binasına gelmesini çok önemsediğini söyledi. Seçer, “Bu çok önemli. Kamu binalarının sivilleşmesi, demokrasinin katılımcı olması, toplumun sivilleşmesi. Yani o çocuklar haftada 1-2 gün temsile belediye binasına girsin, okullardan getirelim” diye konuştu.

Ziyarette söz alan oyuncular da, Başkan Seçer’i provalarına davet ettiler. Ziyarette Başkan Seçer’e çiçek takdimi yapılırken, Şehir Tiyatrosu yazılı tabloya da Başkan Seçer imza attı ve Şehir Tiyatrosu heyeti bu tabloyu da kuruma asacaklarını belirtti. Ziyaret, aile fotoğrafı ile sona erdi.

Özdülger: “Sizin bize açtığımız bu yol ve verdiğiniz destek, bize gösterdiğiniz önderlik, bizim için çok kıymetli”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger de Başkan Seçer’e sanata ve sanatçıya verdiği önem ve destekten dolayı teşekkür ederek, “2020’den bu yana sizinle bu yolda yürürken yaşadığım gurur, onur, mutluluk ve sizin verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Sizin bize açtığımız bu yol ve verdiğiniz destek, bize gösterdiğiniz önderlik, bizim için çok kıymetli ve bizi gerçekten başarıdan başarıya ulaştıracak. Her şeyden öte sizin bu yaklaşımınız zaten bizi motive ediyor, inanın. Bu sezon çok mükemmel bir sezon geçireceğiz ve daha iyileri de olacak” ifadelerini kullandı.

Erdönmez: “Bu sezon toplam 12 eseri Mersin’li sanatseverlerle buluşturacağız”

Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Sanatçısı Ozan Erdönmez, sanata ve kendilerine verdiği desteklerden dolayı Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileterek yeni sanat sezonu ile ilgili bilgilendirme yaptı. Erdönmez, “Geçtiğimiz sezon çok güzel bir sezon geçirdik. Yaklaşık 180 temsil verdik ve 42 bine yakın seyirciye ulaştık. Bu sezon da 24. Yıl Sanat Sezonumuzu gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz sezonlardaki repertuarlarımızdan da aldığımız 2 çocuk oyunu, 2 yetişkin oyunu ve bir de gençlik oyunumuzla birlikte bu sezon toplam 12 eseri Mersin’li sanatseverlerle buluşturacağız. Yine aynı şekilde ulusal ve uluslararası platformlarda Mersin’i temsil ederek arenada bulunacağız. Bunun da yanında dijital platformlarda da yerimizi almak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi

Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesi Kursiyerleri ‘Kırkyama Çocuk Yorganı’ Sergisi Açtı

Bayraklı’da bitkisel atık yağ denetimi

“Dünya Temizlik Günü” Etkinliğine Davetlisiniz…

TEKNİK EKİP SAHADA İNCELEMEMELERDE BULUNDU

YUNUSEMRE’DEN PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

HAYRİ MUMCUOĞLU CADDESİ'NDE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

DAHA YEŞİL BİR MUDANYA İÇİN TEMİZLİK YAPTILAR

Başkan Bozbey, hemşeri dernekleriyle buluştu

Bandırma Belediyesi’nden Kurtuluş Gününe Özel Anlamlı Heykel Açılışı

21.1°