Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Sağlık ve Engelli Politikaları Çalıştayı’ Gerçekleştirildi

CHP 16.06.2024 13:24:02 0
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Sağlık ve Engelli Politikaları Çalıştayı’ Gerçekleştirildi

Sosyal belediyecilik anlayışı ile kentte yaşayan vatandaşların sağlık ve huzurunun yanı sıra talep ve ihtiyaçlarını gözeterek hizmetlerini hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda ‘Sağlık ve Engelli Politikaları Çalıştayı’ düzenledi.

Vatandaşların hayat kalitesini artırmak, farklı kesimlerin sesi olmak ve ihtiyaçlarına kulak verebilmek ve daha erişilebilir hizmetler sunmak hedefiyle gerçekleştirilen Çalıştayda; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin Tabip Odası, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Mersin Barosu, Mersin Üniversitesi, oda, dernek ve federasyondan temsilciler yer aldı.  Adnan Menderes Bulvarı’nda yer alan Nikah ve Etkinlik Salonu’nda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın hizmetlerini anlatan videonun izletilmesi ile başlayan Çalıştay, 2 oturumda gerçekleştirildi.

2025- 2029 yıllarını kapsayacak Stratejik Plan çalışmalarının temeli oluşturuldu

İlk oturumda oluşturulan yuvarlak masa etrafında katılımcılar; ‘Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği’‘Yerel Yönetimlerde Halk Sağlığı’‘Yerel Yönetimlerde Engelli Politikaları’  ‘Yerel Yönetimlerde Sağlık Hizmetleri’ ile  ‘Yerel Yönetimlerde Engelli Hizmetleri’ konu başlıklarını tartıştı. Sağlıklı yaşam ve koruyucu sağlık hizmetleri, erişilebilirlik, sosyal yardımlar, psiko-sosyal ve rehabilitasyon merkezlerinin yanı sıra farkındalıkların daha çok artırılması için ulaşım, istihdam, eğitim gibi alanlarda yapılması gereken öneriler konuşuldu. Büyükşehir Belediyesi’nin 2025- 2029 yıllarını kapsayacak Stratejik Plan çalışmalarının da temelini oluşturacak Çalıştayın ikinci oturumunda ise, katılımcılar konu başlıkları hakkında yapmış olduğu değerlendirmelerle ilgili sunum yaptı.

Dr. Atila: “Çalıştayda, toplumun farklı kesimlerinin görüşlerini aldık”

2025- 2029 yıllarını kapsayacak Stratejik Plan çalışmalarının temellerini oluşturmak için ‘Sağlık ve Engelli Politikaları Çalıştayı’ düzenlediklerini ifade eden Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, “Çalıştayımızı, şehrimizde yaşayan tüm toplum kesimlerinin görüşlerini almak, şeffaf, ulaşılabilir ve kaliteli belediyecilik hizmetleri sunmak hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdik. Bu yüzden kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını, üniversitelerimizi, akademisyenlerimizi, muhtarlarımızı, odalarımızı ve değerli Mersin halkını temsil etmek üzere katılımcılarımızı çağırdık dedi. Atila, sözlerinin devamında Çalıştaya emek veren ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Şaşmaz: “Büyükşehir’in hizmet politikalarını geri bildirimlerle oluşturması çok kıymetli”

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında Prof. Dr. Caferi Tayyar Şaşmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalıştayı oldukça olumlu karşıladığını söyleyerek, hizmet politikalarını bu çerçevede oluşturmasının oldukça kıymetli olduğunu dile getirdi. Kendi masalarında Büyükşehir Belediyesi’nin halk sağlığı ile ilgili çalışmalarını değerlendirdiklerini aktaran Şaşmaz, “Özellikle hasta transferleri, Onkoloji hastalarının transferleri ambulanslarla çok değerli olduğunu gördük. Belediyelerin yaptığı her hizmet bir halk sağlığı hizmetidir. İnsanların rahatlıkla egzersiz yapabileceği, yürüyebileceği alanların oluşturulması, kent içinde sağlıklı, hijyenik su içme noktalarının şebeke suyu içme noktalarının oluşturulması, umumi tuvaletlerin oluşturulması, kanalizasyon hizmeti, sağlıklı yaşam merkezlerinin ilçelerde yaygınlaştırılması. Çünkü değişen demografik yapıda hem ergenlerin hem erişkinlerin hem de yaşlıların sağlık tutum ve davranışları konusunda ihtiyacı olan danışmanlıklar var” dedi. Şaşmaz, sözlerinin devamında toplum ihtiyaçlarının belirlenmesi ve yeni ihtiyaçların tespit edilmesi için çalıştayların önem taşıdığını da belirtti.

Aslan: “Her kesimin sesini, taleplerini ve ihtiyaçlarını dile getirdiğimiz güzel bir çalıştaydı”

Büyükşehir Belediyesi’nin çok verimli bir organizasyon gerçekleştirdiğini söyleyen Silifke Özel Çocuklar Etkileşim Derneği Başkanı ve Türkiye Otizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Fulya Aslan, “Çok başarılı, harika ve güzel bir çalışmaydı. Bütün özel gereksinim ve engel gruplarından temsilciler buradaydı. Direkt, evden, birebir, çocukların ailelerin, sokağın sesini bizler buraya taşıdık. Onların bütün ihtiyaçlarını, beklentilerini, çözüm önerilerini sesli bir şekilde dile getirdik. Önlemler, politikalar her şey masaya yatırıldı. Muhteşem verimli bir toplantıydı” sözlerine yer verdi.

Altıntaş: “Çok başarılı bir çalıştay oldu”

Mersin Engelli Sanatçılar Derneği Başkanı Erol Altıntaş da çalıştayı oldukça başarılı bulduğunu dile getirerek, “Çalıştaya bizi de davet ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, STK’lara çok önem veriyor. Bizim de üstümüze düşen görevler var. Engelli grubu çok geniş bir grup. Eskiden ortopedi, görme ve duyma engellileri vardı. Bu kavram şimdi o kadar genişledi ki bizim masamızda konuşulan konular genelde bunlardı. Çok verimli bir çalışmaydı. Özellikle ekibe çok teşekkür ederiz çok iyilerdi” diye konuştu.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇANAKKALE’YE DESTEK

Çarşı Pazar Projesi Yenimahalle’de Başladı

Tarsus Doğa Parkı Yeni Üyelerine Kavuştu

Buca'da yangın riskine karşı kosa önlemi

Üretici pazarlarıyla hem çiftçi hem Nilüferli kazanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi yılda 15 bin trafik levhası monte ediyor

TARSUS BELEDİYESİ İLE KÖY YOLLARI YENİLENİYOR

GENÇ TİYATROCULAR ARANIYOR

Bayraklı'da yollar yenileniyor

35.6°