MEKANİK BİYOLOJİK AYRIŞTIRMA TESİSİ ÇEVREYİ KORUYARAK EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İller Bankası iş birliğinde Avrupa Birliği’nce desteklenerek inşa edilen “Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi” sağladığı geri dönüşümle çevreyi koruyor, ekonomiye katkı sağlıyor.

Avrupa’da kendi türünde en büyük tesislerden biri olan, 10 milyon Amerikan Doları değeri ile UNDP tarihinde bu ölçekte bir hibe ile hayata gecen ilk tesis niteliğindeki Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi, yılda 100 bin ton atık işleyerek 9 bin 300 ton sera gazı salınımının engelleyecek.

Yıllık 100 bin ton atık işleme kapasitesiyle tesis tam kapasite olarak devreye alındığında yaklaşık 17 bin ton geri dönüştürülebilir atık kazanımı hedeflenirken yaklaşık 22 bin ton biyobozunur atık ise işlenecek. Elde edilen biyogaz, ko-jeneratör ünitelerine aktarılarak enerji üretilecek. Tesis sayesinde kentin atıkları hem çevreye zarar vermeyecek hem de temiz enerji sağlanacak. Biyogazın mevcut ko-jeneratör ünitelerine aktarılması ile üretilecek ve şebekeye aktarılacak olan enerji miktarı ilk aşamada tesisin iç ihtiyacı için kullanılacak.

TESİS DEPO SAHASININ ÖMRÜNÜ İLK AŞAMADA YÜZDE 10 ARTTIRACAK

Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi ilk etapta enerji ve gübre üretimi 22 bin ton, atıktan türetilmiş yakıt kapasitesi 23 bin 116 ton olarak hesaplandı.16 bin 785 ton geri dönüştürülebilir atığın piyasaya kazandırması beklenmekte. Tesis, depolanması gereken atık miktarını önemli ölçüde azaltarak depo sahasının ömrünü ilk aşamada yüzde 10'a kadar arttıracak.

PROJE İLHAM VEREN KAMU PROJE ÖDÜLLERİNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Yeşil ekonomiyle çevreyi ve şehri yeşillendiren Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi’, 2022 mart ayında Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yapmış olduğu "İlham Veren Kamu Proje Ödülleri" yerel yönetimler kategorisinde 39 kamu projesi arasında yarışarak ödüle layık görülmüştü.

Gaziantep,Gaziantep Belediyesi

Fethiye - Marmaris Deniz Otobüsü İlk Seferini Yaptı

Birinci Caddede Yol Çalışması

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri Kapıkule’de Uyuşturucuya Geçit Vermedi

Türkiye ve BAE arasında sosyal hizmetler alanında işbirliği mutabakatı imzalandı

Emine Erdoğan Hanımefendi ve Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Gönül Elçileri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi

BAŞKAN BOLTAÇ: “ENERJİMİZİ PROVOKASYONA DEĞİL, MİLLİ MAÇLARA AYIRALIM”

Merkezefendi'de Kaleci Eğitimi Başladı

KARAKÖPRÜ'DE KAPSAMLI TEMİZLİK VE BAKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER 2040 ATÖLYESİ DÜZENLENDİ

YILDIRIM'DAN BAŞKAN ATAÇ'A ZİYARET

CHP YOMRA İLÇE YÖNETİMİNDEN BAŞKANIMIZA ZİYARET

ÖZGÜNEŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİMİNDEN BAŞKANIMIZA ZİYARET

TMMOB TRABZON İL KOORDİNASYON YÖNETİMİNDEN BAŞKANIMIZA ZİYARET

YOMRA KAYMAKAMLIĞINDAN DUYURU

DAHA GÜZEL BİR YOMRA İÇİN DUYARLI OLALIM.

Osmangazili Kadınlar ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’

Yenimahalle’de Sokak Sokak İlaçlama Çalışması

Saadetdere Termal Kür ve Tedavi Merkezi Duyuru

Belediyemiz Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı