Tarih: 11.10.2024 01:44

Meclis Toplantısı İkinci Gününde Devam Etti

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı ikinci gününde devam etti.

2. Başkan Vekili Neyaz Yıldız’ın başkanlık ettiği meclis toplantısında açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Bugün görüşülen 5 maddenin ardından meclis toplantısına ara verildi.

Dün görüşülen 5’inci madde görüşmelerine bugün de devam edildi. 5’inci madde için hazırlanan komisyon raporu oylama sunuldu. DEM Parti meclis üyeleri raporu kabul ederken AK Parti üyeleri ise maddeye şerh koydu. Ardından görüşülen 7’nci madde de oy çokluğu ile kabul edildi.

8’inci madde olan  İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının 06.09.2024 tarih ve 153929 sayılı Boncuklu Tarla Neolitik Çağ Yerleşim Yeri ve Çevre Düzenleme Projesine ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için imzalama yetkisinin verilmesi ile ilgili teklifi ve bu konuda düzenlenen İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu ile Ekoloji ve İklim Değişikliği Komisyonu raporlarının görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

9’uncü madde olan Savur Belediyesinin ek bütçe talebi ile ilgili teklifi ve bu konuda düzenlenen Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

10’uncu madde olan Ulaşım Daire Başkanlığının 26.09.2024 tarih ve 156371 sayılı Mardin Toplu Ulaşım Sistemi  (MARTUS) ve Elektronik Ücret Toplam Sistemi (EÜTS) içerisinde faaliyet gösteren araçlara gelir desteği yapılması ile ilgili teklifinin görüşülmesi ilgili komisyonu gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi.


Mardin,Mardin Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —