MARSU, Su Sayaçlarının Değişimini Sürdürüyor

DİĞER 4.10.2024 08:26:48 0
MARSU, Su Sayaçlarının Değişimini Sürdürüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, su sayaçlarında ölçüm hassasiyetinde yaşanabilecek olası sorunların önüne geçmek amacıyla su sayaçlarını değiştirme çalışmalarına devam ediyor.

MARSU Genel Müdürlüğü, 10 ilçede kesintisiz ve kaliteli hizmet sunmak için altyapı yatırımları yapıp, mevcut altyapıyı ve teknolojik cihazları yenileyerek vatandaşların mağduriyetini önlemeye çalışıyor. Bu kapsamda, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’na uygun olarak, 10 yıllık kullanım ömrünü tamamlayan su sayaçları değiştiriliyor.

1 Ocak 2024 – 30 Eylül 2024 tarihleri arasında, vatandaşlardan gelen taleplerin yanı sıra saha ekiplerinin yaptığı çalışmalarda hassasiyetini kaybetmiş, arızalı ve bozuk olduğu tespit edilen 3 bin 340 su sayacının değişimi gerçekleştirildi.

Su sayaçlarının değişimi ile hem abonelerin mağduriyet yaşamasının önüne geçiliyor hem de ekipler dışında yapılan fiziki müdahaleler sonucu zarar gören sayaçların değiştirilmesiyle olası kayıp ve kaçaklar önlenerek kurumun zarara uğraması engelleniyor.

Yürütülen yenileme çalışmaları kapsamında, 2024 yılı sonuna kadar 5 bin su sayacının değiştirilmesi hedefleniyor.

Mardin,Mardin Belediyesi

BAŞKANIMIZ AK PARTİ YOMRA İLÇE YÖNETİMİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU