Mardin’in İçme ve Kullanma Suyuna Bağımsız Kuruluştan Tam Not

Kenti besleyen içme suyu kaynaklarını 7/24 analizlerle takip eden Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU), yetkili ve tam donanımlı bağımsız bir laboratuvara yaptırdığı analizlerde içme ve kullanma suyunun A kalite olduğu belirlenerek tam not aldı.

MARSU Genel Müdürlüğü, su kalitesini sürekli kontrol altında tutmak amacıyla şehir genelinde günlük olarak su kaynakları, depolar ve terfi merkezlerinden numune alıyor. Bu numuneler, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerden geçiriliyor. Ayrıca, Halk Sağlığı Müdürlüğü de düzenli kontrollerle izlemelerini sürdürüyor.

Halk sağlığını korumak için suya otomatik dozajlama sistemi ile 7/24 klorlama işlemi gerçekleştiriliyor. Tüm bu önlemlere rağmen, suyun Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği standartları ile Sağlık Bakanlığı’nın İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliği’ne uygunluğunu sağlamak amacıyla akredite bağımsız laboratuvarlarda zaman zaman ek analizler yapılıyor.

Merkez Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin ve Midyat ilçelerini besleyen Beyazsu Ana İsale Hattı, Derik ilçesini besleyen Çukursu (Hanok) hattı, Ömerli ilçesini besleyen Dereyanı hattı, Dargeçit ilçesini besleyen Akbelen hattı ile Savur ve Yeşilli ilçelerini besleyen hatlar üzerinden toplam 7 farklı noktadan numuneler alındı.

Mardin’in içme ve kullanma suyu, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından denetlenen akredite bağımsız bir laboratuvarda, her numune kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik olarak 99 parametre üzerinden analiz edilerek değerlendirildi. Sonuçlar, suyun arıtma işlemine ihtiyaç duymadan içme ve kullanım için kaliteli ve güvenli olduğunu ortaya koyarak "A kalite" olarak sınıflandırıldı.

Mardin,Mardin Belediyesi

YETİŞKİN KIŞ SPOR KURSLARI DEVAM EDİYOR

‘Mavi Nefes’ otobüsü Bursa’da

BAŞKAN GENÇ: KATİL İSRAİL SOYKIRIMIN HESABINI VERECEK

3 İlde FETÖ’ye Yönelik Düzenlenen “KISKAÇ-29" Operasyonlarında 15 Şüpheli Yakalandı

Meme kanserine ‘pembe kurdele’ ile dikkat çekildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yangın tatbikatı

Başkan Mehmet Kuş Vatandaşlar, Muhtarlar ve STK Temsilcilerini Dinledi

Kurubaş AFAD evlerinin 10 yıllık su hasreti sona eriyor

Başkan Mutlu İzmir Tarihi Liman Kenti Panelleri’nde Konuştu

Atakum Belediyesi’nden 29 Ekim’e özel program

“TEMİZ ÇEVRE MUTLU DİNAR” ATATÜRK MAHALLEMİZDEYİZ..

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ – 24 EKİM

Diyarbakır'da gerçekleşen UCLG-MEWA toplantısı başladı

Kemer’de altyapı çalışmaları devam ediyor

Üniversiteyi İlk Kez Kazanan Gençlerin Hesabına 10 Bin TL Eğitim Desteği Yatırıldı

Büyükgöz’den ‘güzide’ gençlere tatlı sürpriz

KARTAL BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ CUMHURİYET’İN 101. YIL DÖNÜMÜNDE TOPLANDI

Kepez’den iki mahalleye drenaj kanalı

Mansur Yavaş’tan Başkan Gülpınar’a Ziyaret

Niğde Belediyesi Beklenen Müzikali Niğde Seyircisi İle Buluşturmaya Hazırlanıyor

Erzincan Pazarcılar Derneği’nden Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun’a ziyaret.

Hobi Bahçeleri Yeni Dönem Başvuruları Başladı

Uludağ’ın Eteğinden Türküler Osmangazi’de Yükseldi

Büyükşehir, Refüj ve Kavşakları Bir Bir Yeniliyor

Cumhuriyet Bayramı coşkusu Buca’yı saracak