Tarih: 25.09.2024 01:23

Mardin’de Onlarca Kadının Katılımıyla Sağlık Eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile SES işbirliğinde, kadınlara yönelik gerçekleştirilen sağlık ve hijyen eğitimleri devam ediyor. Kırsal Kumlu Mahallesi’nde düzenlenen eğitime onlarca kadın katıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) işbirliğinde, kent genelindeki kadınlara yönelik başlatılan sağlık ve hijyen eğitimleri sürüyor. Büyükşehir Belediyesi ve SES’e bağlı sağlıkçıların katılımıyla, merkez Artuklu ilçesi Kumlu (Dukuk) Mahallesi’nde onlarca kadına eğitim verildi. Eğitimin ardından hijyenle ilgili broşürler ve hijyen setleri dağıtıldı.

Eğitimde; aile planlaması, rahim ağzı kanseri taraması ve kendi kendine meme muayenesinin hayati önemi üzerinde duruldu. Eğitim, soru-cevap bölümü ile devam etti. Proje kapsamında, kadın hastalıkları konusunda kadınların bilinçlenmesi ve erken teşhisin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Mardin,Mardin Belediyesi

Orjinal Habere Git