Manisa’da Gıda Hakkı ve Güvenilir Üretim Konuşuldu

CHP 20.10.2024 15:56:42 0
Manisa’da Gıda Hakkı ve Güvenilir Üretim Konuşuldu

Manisa’da 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla program düzenlendi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste ve Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç da katıldı.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında program düzenlendi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 100. Yıl Konferans Salonunda gerçekleşen programa Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Sağlık İl Müdürü Erol Karaca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, daire müdürleri, öğrenciler katıldı. Programda, gıdanın önemini aktaran sunumlar ve video gösterimleri gerçekleştirildi.

150’den Fazla Ülkede Kutlanıyor
Programın açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Her yıl Birleşmiş Milletlerin kuruluş günü olan 16 Ekim, Dünya Gıda olarak kutlanmaktadır. 50’den fazla dilde 150’den fazla ülkede 16 Ekim Dünya Gıda Günü bu yıl 44. kez kutlanıyor” dedi. Manisa Valisi Vahdettin Özkan da, “Tarladan soframıza gelen gıdanın her aşamasının izlenebilir olması,  vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya erişimi ve tüketici sağlığının korunması açısından önem arz ediyor. Ayrıca gıdanın izlenebilirliği, ülkemizde üretilen ürünlerin uluslararası pazarlarda daha çok talep görmesine de katkı sağlayacaktır. Sağlıklı gıdaya erişim her vatandaşımızın en doğal hakkıdır. Sürdürülebilir tarım ve güvenilir gıda için tarım üzerindeki risklerin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Bu amaçla Güvenilir Gıda Eylem Planı için çalışmalarımızı başlattık” diye konuştu.

Yöresel Ürünler Standı İlgi Gördü
Konuşmaların ardından Vali Özkan, Genel Sekreter Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç ve protokol üyeleri, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüklerinin hazırladığı coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret ettiler. Program, moderatörlüğünü Gıda Mühendisi Damla Bilgin’in yaptığı; İzmir Ekonomi Üniversitesinden Gastronomi Bölüm Bşk. Dr. Betül Öztürk, Şef, Menü Danışmanı Dilek Yetkiner, Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım, La Lorraine Unlu Mamüller Ürün Geliştirme Müdürü Serdar Meriç’in katıldığı “Daha İyi Bir Yaşam, Daha İyi bir Gelecek İçin Gıda Hakkı” konulu panel ile son buldu.


Manisa,Manisa Belediyesi

Başkan Seçer, ‘8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne Katıldı

Zülfü Livaneli ve İsmet Tekinalp “Taviloğlu Koleksiyonu” sergisini gezdi

MUHTARLARIMIZ, CUMHURİYETİMİZİN YEREL KAHRAMANLARIDIR

EBRU KEYVAN´IN "MUHTARLAR GÜNÜ" DOLAYISIYLA ANITKABİR ZİYARETİ

Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali başladı

Kepez’den okullara hizmet desteği

TOROSLAR’IN 2025 BÜTÇESİ 2 MİLYAR 220 MİLYON 570 BİN TL

ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİ’NDEN ALMANYA’DA TANITIM GURURU

AİLE YAŞAM BECERİLERİNE YÖNELİK EĞİTİMLERİMİZ SÜRÜYOR

17.1°