Manisa BBSK Genel Menajeri Nihat Mala, Geçtiğimiz Sezonu ve Yeni Sezondaki Hedefleri Anlattı

MHP 4.06.2023 21:40:34 0
Manisa BBSK Genel Menajeri Nihat Mala, Geçtiğimiz Sezonu ve Yeni Sezondaki Hedefleri Anlattı

Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol takımı Genel Menajeri Nihat Mala, geride kalan sezonu ve 2023-2024 sezonunun değerlendirilmesi noktasında Basketfaul isimli internet sitesine röportaj verdi.

Potanın Tarzanlarında Genel Menajer olarak görev yapan tecrübeli isim Nihat Mala, Basketfaul isimli internet sitesine bir röportaj verdi. Mala, sezon başında sonuna kadar kulüp olarak yaptıkları çalışmalar ve yeni sezondaki hedeflerini içtenlikle yanıtladı.

İşte Nihat Mala’nın açıklamaları:

ÇOK SEVDİĞİM BİR SÖZ VARDIR; “BAZI ÇİÇEKLER BAZI TOPRAKLARDA YETİŞMİYOR”

Sezonun sizin için seyrinin değiştiği kırılma anı nasıl gerçekleşti?

Sezonun bizim için kırılma anı kesinlikle Hakan Demir’in göreve gelmesiydi. Bizim için kulübe 7 yıl boyunca emek vermiş bir antrenörle, Ceyhun Cabadak’la vedalaşmak kolay verilen bir karar olmadı ancak çok sevdiğim bir söz vardır; “Bazı çiçekler bazı topraklarda yetişmiyor.” Bu sezon başlangıcı da bizim için aynen öyle oldu. Ceyhun Cabadak ile kurulan yapıdan sezon başında beklediğimizi alamadık, durumu toparlamak adına iki önemli takviye de yaptık ancak günün sonunda gördüğümüz tablo karşısında değişim kararını almak zorundaydık. Bu değişimi daha erken yapabilir miydik? Yapabilirdik. Belki o zaman Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk sezonunda play-off’a kalmayı başaran bir Manisa Büyükşehir Belediye Spor izleyecektik…

MANİSA DÜŞTÜ, ACABA YANINDA KİMİ GÖTÜRECEK ŞEKLİNDE KONUŞULUYORDU

Sezonun başında küme düşmenin ilk adayı olarak gösteriliyordunuz ancak sezonu play-off’u son maçta kaçıran bir takım olarak tamamladınız. 8 hafta sonunda böyle bir tabloyu hayal edebiliyor muydunuz?

Sezon başında “Manisa düştü, acaba yanında kimi götürecek?” şeklinde konuşulduğunu duyuyorduk elbette. Bu psikoloji ile baş etmek, oyuncuların baş etmesini sağlamak, kulüpteki olumsuz havayı yönetmek tabii ki kolay olmadı ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki sezon başında da sekizinci haftanın sonunda da ligde kalacağımıza dair inancımızı bir an bile kaybetmedik. Hakan Demir hocamıza da bu inancı geçirebilmişiz ki 1/8 ile başlayan bir takımın yönetimini üstlendi kendisi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün de sporun içinden gelen, sporu çok iyi bilen ve seven bir yönetici olduğu için zorlu süreçte Kulüp Başkanımız Bora Çaylan ile birlikte bizden desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Hakan hocamıza değişim sürecindeki imkanları sağlayabilmiş olduk ve tabloyu tersine çevirmeyi başardık. Ligde kalacağımıza dair inancımızı her zaman korumuş olsak da 8. hafta sonunda sezonun son üç dakikasına play-off kapısında gireceğimiz tablo önümüze konmuş olsaydı herhalde yalnızca biz değil kimse inanmazdı. Türk Telekom ile birlikte sezonun en güzel hikayelerinden bir tanesini gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum.

HAKAN DEMİR, İMZAYI ATTIĞINDA BANA İLK SORDUĞU İSİM RICKY TARRANT’TI

Kadroya katılan Ricky Tarrant ve Cecil Williams, sezon ortasında lige gelen diğer oyuncular kadar büyük isimler olmasalar da çok önemli katkılar verdi. Yerli oyuncularda da durum öyle. Belki diğer takımların vazgeçtiği isimler burada çıkış yaptı. Bunu nasıl bir ortam yaratarak sağladı Manisa Büyükşehir Belediye Spor?

Bu ortamdan bahsederken öncelikle oturmuş kulüp yapımızdan bahsetmemiz gerekiyor. Basketbol takımlarının içinde bulunduğu şartlar düşünülünce maaşlarımızı günümüzde ödeyebilen maddi gücümüz, kulübümüzün sahip olduğu tesisler oyuncularımızın ve ekibimizin yalnızca takımı ve basketbolu düşündüğü bir ortam yaratmamızı sağlıyor. Oyuncularımızın günün her saatinde beraber yemek yiyebildiği ve vakit geçirebildiği kulüp tesislerimiz takım olma konusunda önemli bir mihenk taşı…

Tüm bunlarla birlikte tüm bu hamleleri yaparken Hakan hocanın kafasında net ve nasıl bir basketbol oynamak istediğini bildiği bir oyun şablonu vardı ve saha içerisinde rollerin net bir şekilde belirlenmiş olması yalnızca bu saydığınız isimleri değil herkesin verimini yukarı çekti. Ricky Tarrant, TBL’de oynayan bir oyuncu olmasına rağmen Hakan Demir’in kulübümüzle görüşme sırasında transfer ihtimalini sorduğu ilk oyuncuydu çünkü kendisi ile Romanya’da çalışmıştı ve son derece güvendiği bir isimdi. Ricky’nin kadroya katılmasıyla beraber John Roberson tabiricaizse resmen kabuğunu kırdı ve çok sayıda galibiyetimizde başrolü oynadı. Aynı zamanda Pako Cruz da saha içindeki üzerindeki baskıyı Ricky ile paylaşarak gerçek kimliğini ortaya koyma fırsatı yakaladı.

Cecil Williams’ı kadromuza katmadan önce aynı pozisyonda oynayabilen Michal Michalak ve Wayne Selden ile yollarımızı ayırdık çünkü Hakan Demir’in o pozisyonda istediklerini verebilecek isim Cecil Williams’tı. Cecil’in takıma katılmasıyla takım sertliğimiz Hakan hocanın istediği düzeye çıktı.

Troy Selim Şav için ise Manisa büyük bir şanstı. Rotasyonumuz ve Evan Bruinsma’nın sakatlığı gereği bir pozisyonu tamamen Türk oyuncularla geçmemiz gerekiyordu ve hem dört hem beş numaralı pozisyonlarda oynayabilen Troy, elindeki süreleri hiç de fena kullanmayarak bugüne kadar Süper Lig düzeyinde göstermediği bir performans ortaya koyabildi.

O DÖNEMDE BAŞKA BİR ANTRENÖR TAKIMI BÖYLESİNE YUKARI ÇEKİP CAMİAYI KENETLEYEBİLİR MİYDİ EMİN DEĞİLİM

Hakan Demir yerine başka bir koç gelse bunları yapabilir miydi sizce?

Sekizinci hafta sonunda geldiğimizde içerisinde bulunduğumuz durumu bizimle beraber tersine çevirebilme konusunda ilk adayımız kesinlikle Hakan Demir’di. Hakan hoca da göreve geldiği günden bu yana düşündüğümüz değişimi gerçekleştirerek hep birlikte ne kadar doğru bir iş birliği gerçekleştirdiğimizi göstermiş oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi, bulunduğu noktadan başka bir başantrenör ile çıkabilir miydi bunu söylemek basketbolun değişkenleri göz önünde bulunduğunda zor ancak Hakan Demir dışında bir antrenör o dönemde görevi kabul eder miydi, o andan itibaren takımı fiziksel ve mental anlamda bu kadar yukarı çıkarabilir miydi, camia ve taraftarı kenetleyebilir miydi gerçekten emin değilim…

FIBA’NIN PENCERE TAKVİMİ İLE AYNI ANDA MİLLİ TAKIM VE KULÜP TAKIMI ÇALIŞTIRMAK NEREDEYSE İMKANSIZ

Son derece başarılı geçen bir dönemin ardından Hakan Demir, İran Milli Takımı ile anlaştı ve Manisa Büyükşehir Belediye Spor ile yollar ayrıldı…

FIBA’nın milli maçlarını kulüp sezonu içerisine yerleştiren yeni pencere sistemi ile birlikte artık bir antrenörün hem milli takım hem bir kulüp takımını aynı anda çalıştırmasını neredeyse imkansız hale getiriyor. Hakan hoca ile yola devam etme isteğimiz olsa da iki tarafın da içerisinde bulunduğu şartlar nedeniyle böyle bir ayrılık gerçekleşme durumu oldu. Zira Dünya Kupası’ndan sonra İran Milli Takımı, lig sezonu içerisinde bir de Asya Kupası müsabakaları oynayacak…

AHMET KANDEMİR HEDEFLEDİĞİMİZ BAŞARILARI DEFALARCA YAŞAMIŞ RÜŞTÜNÜ İSPATLAMIŞ BİR ANTRENÖR

Hakan Demir’in ayrılığı sonrası başantrenörlük görevine Ahmet Kandemir getirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Spor’un Ahmet Kandemir ile hedefleri neler?

Ahmet Kandemir benim Pınar Karşıyaka’da ve Trabzonspor’da birlikte çalıştığım, çok tecrübeli ve çok iyi bir antrenör. Aynı zamanda çok da iyi bir dostumdur. Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olarak hedefimiz Ahmet hoca ile beraber küme düşme riski yaşamadığımız bir sezon geçirip zorlayabildiğimiz kadar play-off’u zorlamak. Avrupa kupalarına katılma durumumuz olması halinde ise Manisa’yı olabildiğince uzun bir süre Mart’a Nisan’a kadar Avrupa’da temsil etmek istiyoruz. Ahmet Kandemir ile hedeflerimiz doğrultusunda başarılı olacağımızı biliyoruz çünkü tüm bunları gerek birlikte çalıştığımız dönemde gerekse çalıştığı diğer takımlarda gerçekleştirmiş ve rüştünü ispatlamış bir antrenör…

EN BAŞINDAN BU YANA EN BÜYÜK HAYALİMİZ MANİSA’YA AVRUPA KUPASI OYNATMAK

Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olarak lig sıralamasına göre Avrupa kupalarına davet alma durumunuz bulunuyor. Davet gelmesi halinde bu hakkınızı kullanmayı düşünüyor musun?

Benim Manisa’da göreve başladığım günden bu yana hedefimiz ilk olarak takımı Basketbol Süper Ligi’ne çıkarmaktı ikincisi de Manisa şehrine bir Avrupa kupası oynatmaktı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün ve Kulüp Başkanımız Bora Çaylan’ın da en büyük hedefi ve hayali bu. Gerek şehir olarak gerek kulüp organizasyonu olarak Avrupa kupası oynamaya hazırız. Bir davet almamız halinde gerekli görüşmelerimizi gerçekleştiririz, şartların uygun olduğuna kanaat getirilmesi halinde elbette ki değerlendirmek isteriz.


Manisa,Manisa Belediyesi

Başkanımızdan Kabir Ziyaretleri...

Cumamız mübarek olsun

BAŞKAN BAŞER, İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

BAŞKAN BAŞER İLK NİKAHINI KIYDI.

Belediyemizde Geleneksel Bayramlaşma programı yapıldı

Belediyemizde Geleneksel Bayramlaşma programı yapıldı

Vatan İçin Yaşayıp Şehit Oldunuz,Siz Toprağa Değil Kalplere Gömüldünüz

İlçemizde Bayram Sevinci...

Tüm Halkımız Davetlidir...

29.1°