Mamak Markası “MAKKOP” Sofralarda

CHP 29.06.2024 18:00:59 0
Mamak Markası “MAKKOP” Sofralarda

Bu kış reçel ve marmelatlar Ayşe Şahin’den

Toprağın bereketini üretime dönüştüren, alın teriyle ekmeğini kazanan Mamak Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar,  kış hazırlıklarını yapmaya başladı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in eşi Ayşe Şahin, Mamak Kadın Kooperatifi’ni ziyaret ederek, kooperatif üyelerinin çalışmalarını inceledi. Şahin, kooperatifin üretim mutfağına girerek, kazan dolusu kiraz reçeli ve kayısı marmelatı yaptı.

Mamak’ta Kadın Emeği Değerleniyor

Emeği ile hayata sevgi ve merhamet veren, hem ilçe hem de aile ekonomisinde “Benim de katkım var” diyen Mamak Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar, iş gücüne büyük katkı sağlıyor. Kutludüğün ekmeğinden ravak yoğurduna, marmelattan salçaya kadar doğal ve lezzetli gıdaları hazırlayan kadınlar, ürünlerini kooperatif satış mağazaları ve E-Ticaret üzerinden satışa sunuyor.

Ayşe Hanım Kolları Sıvadı, Reçel ve Marmelat Yaptı

Mamak Kadın Kooperatif Üretim Mutfağı’nda kadınlar, kooperatif mağazalarında satılmak üzere birçok ürünle kış hazırlıklarına başladı. Kooperatifte, lavanta yastığı, kolonya, şampuan, duş jeli, lavanta kesesi, lavanta uyku yastığı, lavanta yağı, sabun, coğrafi tescil işaretli iki ürün olan ravak yoğurdu, Kutludüğün ekşi mayalı ekmeği, turşu, salça, marmelat, reçel, erişte, menemen ve mutfak önlüğü dikimi gibi mefruşat işleri kadınların hamaratlı ellerinde üretiliyor. Üretime geçerek, gücüne güç katan Mamak Kadın Kooperatifi’ni ziyaret eden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in eşi Ayşe Şahin, kooperatif üyesi kadınlarla sohbet etti, ürünleri ve üretim yerlerini gezdi. Kışlık gıda hazırlıklarına başlayan kadınlara kolaylık dileyen Şahin, kolları sıvadı, hem beyaz kiraz reçeli hem de kayısı marmelatı pişirdi. 50 şişe reçel ile 30 şişe marmelat pişiren Şahin, ardından şişeleri kadınlarla birlikte tek tek paketleyerek, MAKKOP etiketi yapıştırdı.

Ürünler İlçe Sınırlarını Aştı

Mamak Kadın Kooperartifi ürettiği ürünleri MAKKOP markası ile satışa sunuyor. Musiki Muallim Mektebi ve Kutludüğün’de bulunan satış merkezinin yanı sıra ürünler E-Ticaret üzerinden de satışa çıkıyor. Üretilen doğal ürünler, başka il ve ilçelerden de sipariş alıyor. Yine Kadın Kooperatifinin ürettiği ürünler, fuarlar ve festivallerin yanı sıra anlaşma doğrultusunda Alışveriş Merkezlerinde de Mamak markası ile satışa çıkıyor.
Ankara,Mamak Belediyesi

İTFAİYE EKİPLERİ SON 3 AYDA 3.485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

BAŞKAN ÜNLÜCE’DEN SİVAS KATLİAMI MESAJI

NALLIHAN’DA “LAVANTA HASAT ŞENLİĞİ” DÜZENLENDİ

Büyükşehir’in Kurs Merkezlerinin Başarı Oranı Her Yıl Artıyor

MİLLÎ TAKIMIMIZA CACABEY MEYDANI’NDA DESTEK VERİYORUZ

1 TEMMUZ KABOTAJ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

CHP Genel Başkanı Özel Selçuk’ta yanan ormanlık alanı inceledi

Yenimahalle’de Geleneksel Köylü Pazarları Kuruluyor

MİLLİ TAKIMIN MAÇI DEV EKRANDA İZLENECEK

34°