Tarih: 28.10.2024 19:03

Mamak Belediyesi'nden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Facebook Twitter Linked-in


Mamak’ta Cumhuriyet coşkuyla kutlanıyor

Mamak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor. 100.Yıl Cumhuriyet Millet Bahçesinde gerçekleşecek konserde "Sak Odeon Cumhuriyet Orkestrası" Cumhuriyetimizin 101. yılına özel bir repertuarla sahne alacak.

Çelenk bırakma töreni

Etkinlikler, sabah saat 09:00’da belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilecek törenle başlayacak. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşların katılımıyla yapılacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Ardından Başkan Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline çelenk bırakacak.

Mamak’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saat 17:30’da Tekmezar Parkı’ndan 100. Yıl Cumhuriyet Millet Bahçesine yapılacak Fener Alayı Yürüyüşü ile devam edecek.  Mamaklılar, ellerinde meşaleler ve Türk Bayraklarıyla 100. Yıl Cumhuriyet Millet Bahçesine kadar yürüyecek. Yürüyüş boyunca vatandaşlar, ellerinde bayraklar ve meşalelerle Cumhuriyete olan sevgi ve bağlılıklarını marşlar okuyarak gösterecek. 

Cumhuriyet kutlamalarına özel repertuar

Fener Alayı Yürüyüşünün ardından, Mamak Belediyesi Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlamaları çerçevesinde özel bir konser düzenleyecek. Sak Odeon Cumhuriyet Orkestrası, bu özel gün için hazırladığı özel repertuvarla Mamaklılara Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak. Konserde, Türk müziğinin klasikleşmiş eserlerinin yanı sıra Cumhuriyet dönemine ait marşlar da yer alacak.


Ankara,Mamak Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —