Mamak Belediyesi 2025 Yılı Bütçesi Onaylandı

CHP 17.10.2024 09:50:27 0
Mamak Belediyesi 2025 Yılı Bütçesi Onaylandı

Denk bütçe oluşturuldu

Mamak Belediyesi 2025 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in başkanlığında yürütülen toplantı, CHP Mamak İlçe Başkanı Ali Rıza Erdek ve ilçe örgütü, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Başkan Şahin 4 Milyar 625 milyon 500 bin TL denk bütçe oluşturduklarını ve mevcut borçları yapılandırarak belediye kaynaklarını etkili ve verimli şekilde kullandıklarının altını çizdi. Yolsuzluğun siyaseti ve partisi olmadığını dile getiren Başkan Şahin: ”Yolsuzluk yapan hangi partiden olursa olsun; hepsine lanet olsun” dedi.

2025 Bütçesi oybirliği ile kabul edildi

Mamak Belediyesi 2025 yılı bütçesi Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in yaptığı sunumla başladı. Başkan Şahin, 6 aylık süre içinde mali yönden neler yaptıklarını anlatırken; bu güne kadar 300 milyon TL borç ödediklerini ve belediye alacaklarını sıkı bir şekilde takip ve tahsil ederek gelir bütçesini %95 oranında gerçekleştirdiklerini belirtti. Şahin ayrıca Mamak Belediyesinin yıl sonu gelir bütçesinin % 125 oranında gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Mamak Belediyesi 2025 mali yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

“İsrafın önüne geçtik”

Başkan Şahin görevde oldukları 6 aylık süre boyunca mali disiplinden ödün vermeden, israfın önüne geçerek çalıştıklarını, 2025 yılı için de aynı disiplin ve özveriyle çalışacaklarının altını çizdi. Belediye giderlerinde harcamaları kısarak kamu kaynaklarını en dikkatli ve verimli şekilde kullanarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Şahin: “Kiralanan araçların büyük bir kısmını iade ederek, araç kira ödemesi, bakım onarım ve akaryakıt giderlerinde önemli ölçüde tasarruf sağladık” dedi. 

“Belediyenin tek bir kuruşunu boşa harcamam” 

Başkan Şahin yaptığı projelerde ihale yapmadığını ve belediyenin öz kaynaklarını kullanarak çok daha düşük maliyetle gerçekleştirdiklerini belirtti. Kamu kaynaklarının tek kuruşunu bile boşa harcamayacağının altını çizen Başkan Şahin: ”İhaleci belediyecilik anlayışını terk ettik. Tüm çalışmalarımızı kendi personelimizle, kendi bütçemizle gerçekleştirdik” dedi. Başkan Şahin konuşmasını bütçe çalışmaları sırasında görev alan tüm personele ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek ve 2025 mali yılı bütçesinin Mamak Belediyesine ve tüm Mamaklılara hayırlı olmasını dilediğini belirterek tamamladı.
Ankara,Mamak Belediyesi

Nilüfer’de “Meme Kanseri Farkındalık” etkinlikleri

Başkan Volkan Nallar Altınova Kapalı Pazaryerinde Esnafla Buluştu

Nazilli’de kadınlar güne yogayla başlıyor

Kepez Kent Tiyatrosu perdelerini açıyor

ÜCRETSİZ TOPRAK ANALİZİ BU KEZ BEYLİKOVA’DA

Büyükşehir’de stajyerlere oryantasyon eğitimi

Korkma! Fark Et! Erken Tanıyla Yok Et!

-YEŞİLKENT BAĞLANTI KÖPRÜSÜ IŞIL IŞIL OLDU

Büyükşehir Belediyesi ile TRAC’tan iş birliği protokolü

18.3°