Macar Günü Etkinlikleri Göz Doldurdu

CHP 16.06.2024 07:11:01 0
Macar Günü Etkinlikleri Göz Doldurdu

58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nin 3. günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Macar Günü organizasyonlarında yarışmalardan sergilere, açılışlardan konserlere birçok etkinlik vatandaşların beğenisini kazandı.

MACAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ MİKES KELEMEN KUPASI AÇIK DENİZ YÜZME ETKİNLİĞİ İLE BAŞLADI

58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali 3. günü etkinlikleri sabah saatlerinde Alkaya sahilinden “Mikes Kelemen Kupası” açık deniz yüzme etkinliği ile başladı.

Zeytinburnu Masterler Yüzme Grubu koordinasyonunda gerçekleşen 4 km uzunluğundaki parkurda yapılan etkinliğin startını Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku verdi. Start düdüğü ile denize giren sporcular yaklaşık 3 saat boyunca kulaç atıp yüzerken etkinlik Rumeli İskelesi’nde sona erdi.

Denizden çıkan sporcuları Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar ve CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli karşılarken tüm sporculara madalya verildi.

PRENS RAKOCZİ ANISINA YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

Günün bir diğer etkinliğinde Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü koordinasyonunda Rumeli İskelesi önünde Macar Halk Kahramanı Prens Rakoczi anısına yelken yarışları düzenlendi.

Yaklaşık 50 yelkencinin katıldığı yarışın başlangıcını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ve CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli birlikte verdi.

BRİÇ TURNUVASI’NI BAŞKAN VOLKAN NALLAR BAŞLATTI

58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen briç turnuvası Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde başladı.

Türkiye Briç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilciliği koordinasyonunda yapılan turnuvada Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar turnuvayı başlatıp sporculara başarılar diledi.

MACAR İKONLARI SERGİSİ VE MACAR ANITLARI FOTOĞRAF SERGİSİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

Macar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Macar İkonları Sergisi ve Macar Anıtları Fotoğraf Sergisinin açılışına Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı.

Sergi, açılış sonrası sanatseverler ve festival için şehrimize gelen misafirlerin ilgi odağı oldu.

RAKOCZİ ANITINA ÇELENK SUNULDU

58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali Macar Günü etkinlikleri Macar Bağımsızlık Hareketi’nin önderi II.French Rakoczi’nin Tekirdağ’daki müzeye dönüştürülen evinde çelen sunma töreni ile devam etti.

Saygı Duruşu ve her iki ülkenin milli marşlarının okunması ile başlayan törene Macaristan İstanbul Başkonsolosu Attila Pinter, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Csikszereda Belediye Başkanı Karodi Attila, Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken, Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç, Macar Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Gergö Kovacs ve protokol üyeleri katıldı.

VOLKAN NALLAR: “TEKİRDAĞ’DA MACARİSTAN’IN DEĞERİ ÇOK BÜYÜK”

Çelenk töreninin ardından bir konuşma gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar; Türk – Macar dostluğunun önemine değinirken;  “1923’te imzalanan Türk Macar Dostluk Anlaşması’nın 100. Yılı dolayısıyla bu yıl Türkiye ve Macaristan’da karşılıklı kültür yılı ilan edildi. Aslında bizim dostluğumuz çok daha eskilere de dayanıyor. Tekirdağ’ın Macaristan’da yeri çok başka. Tekirdağ’da da Macaristan’ın değeri çok büyük.” dedi.

“DOSTLUĞUMUZ HİÇ BİTMESİN”

Türk - Macar dostluğunun hiç bitmemesi gerektiğine vurgu yaparak konuşmasını sonlandıran Volkan Nallar; “18. yy. başlarında cereyan eden Macar Bağımsızlık Hareketi’nin önderi II.French Rakoczi’nin şehrimize gelişi, burada yaşaması ile başlayan bağlarımız günümüze kadar geldi. Yaklaşık 20 yıldır Tekirdağ Kiraz Festivali bünyesinde bir günü Macar Günü olarak kutluyoruz. Bu gelenek bundan sonra da devam edecek. Sergiler, yarışmalar, açılışlar, Macaristan’dan gelen müzik gruplarının konserleri ve çok daha fazlası ile bugün, 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalimiz bünyesinde Türk – Macar dostluğu adına unutulmaz bir gün daha yaşayacağız. Dostluğumuz hiç bitmesin. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” İfadelerini kullandı.

SERGİ AÇILIŞLARINA DEVAM EDİLDİ

Rakoczi Müzesi’nde gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından Mihaly Csaky Evi’ne geçen protokol üyeleri Türk Macar Dostluk Derneği tarafından hazırlanan Misafirperver Devlet ve Macar Genç Yetenekler Sergi’nin açılışını yaptı.

Rumeli İskelesi’nde de etkinlikler tüm hızıyla devam ederken Türkiye’nin İnşasına Destek Veren Macarlar Sergisi vatandaşların beğenisini topladı.

BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK PARKI RESTORE EDİLİP AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Türk - Macar dostluğunun 100. Yılı dolayısıyla Süleymanpaşa’da yer alan Barış ve Özgürlük Parkı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu restorasyon çalışması sonrası düzenlenen törenle tekrar hizmete açıldı.

SPOR TURNUVALARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Festivalin ile birlikte başlayan futbol, tenis, voleybol, judo, tavla ve satranç turnuvalarında dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli ve İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner, başarılı sporculara tebrik edip madalyalarını takdim etti.

YEREL SANATÇILARA DESTEK KONSERİNDE BERTOO, ATAKAN GENİŞ, SİS GRUBU VE UFUK ÖZLÜ SAHNE ALDI

58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali Türkiye’nin tanınmış sevilen isimlerini Tekirdağlılar ile buluşturmanın yanı sıra hazırladığı Alternatif Sahne’de Tekirdağ’ın genç yeteneklerini de sevenleri ile buluşturdu.

Yerel sanatçılar konserleri kapsamında Bertoo, Atakan Geniş, Sis Grubu ve Ufuk Özlü sahneye çıkarak sevilen eserlerini seslendirdi.


Tekirdağ,Süleymanpaşa Belediyesi

16-17 AĞUSTOS 2024 SILA FESTİVALİ'NDE BULUŞALIM

PAMUKKALELİ SPORCU MİLLİ FORMAYLA AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ

KARTAL BELEDİYESİ KREŞ KAYITLARI İÇİN NOTER HUZURUNDA KURA ÇEKİLDİ

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN KURBAN BAYRAMINDA MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKÂNI

BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL, BELEDİYE PERSONELİYLE BAYRAMLAŞTI

CHP Grup Başkanvekili Başarır’dan, Başkan Kocagöz’e ziyaret.

ODUNPAZARI BELEDİYESİ ÇOCUKLAR İÇİN HALK MERKEZLERİNDE ‘YAZ ATÖLYELERİ’ AÇIYOR

Bayraklı’da evde bakım hizmeti başladı

34.8°