KUDÜS ÇALIŞMA GRUBU GAZZE’DEKİ KATLİAMIN 1. YILINDA FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ DÜZENLİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gönüllü üniversite öğrencileri tarafından faaliyet gösteren Kudüs Çalışma Grubu, Gazze'deki insanlık dramının birinci yılı dolayısıyla çeşitli etkinliklere imza atıyor. Kılıçarslan Meydanı’ndaki etkinliklerde; Filis

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Kudüs Çalışma Grubu, katil İsrail’in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamların birinci yılı dolayısıyla farkındalık çalışmaları düzenliyor.

Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda her kesimden insana ulaşma hedefiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında soykırımı belgeleyen görüntülerle Gazzeli şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi katılımcıları acı gerçekle bir kez daha yüz yüze getiriyor.

Kudüs Çalışma Grubu ayrıca Gazze’de yaşanan insanlık dramını ve İsrail’in politikalarını detaylandıran bir rapor hazırladı. “Soykırımın Perde Arkası” adlı rapor, İsrail’in son bir yıl içinde iç ve dış siyasetinde yaşanan gelişmelerin yanı sıra, Gazze ve Batı Şeria'da meydana gelen olayları kapsamlı bir şekilde gözler önüne serdi.

Farkındalık çalışmaları kapsamında üç çevrim içi ders düzenlendi. İlk ders, araştırmacı yazar Ahmet Faruk Asa tarafından "7 Ekim Sürecinin Siyasi ve Toplumsal Yansımaları" başlığıyla verildi. İkinci ders, Dr. Mehmet Rakipoğlu’nun "İsrail Soykırımları ve Gazze Diplomasisi" konulu sunumuyla gerçekleşti. Üçüncü ders ise Zahide Tuba Kor’un "Filistin Direnişi Ne Noktada? Bölgesel Güvenlik Sorunumuz İsrail" başlığıyla yapıldı.

Kudüs Çalışma Grubu’nun yüz yüze düzenlediği söyleşiler de ilgi görüyor. 8 Ekim Salı günü Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Gökalp, "İran ve İsrail Sarmalında Gerçekleşen Çatışmalar" başlıklı söyleşiye katılırken, 10 Ekim Perşembe günü Dr. Öğretim Üyesi Sami Bayrakçı, "Filistin Direniş Ruhu" üzerine konuşacak. Ayrıca 11 Ekim’de liseli erkek öğrencilerden oluşan gönüllü gruplar, 12 Ekim’de ise liseli kız öğrenciler için özel etkinlikler düzenlenecek.

Filistin ezgilerinin seslendirildiği etkinlikte ödüllü bilgi yarışmaları da düzenleniyor.

Konya,Konya Belediyesi

BAŞKANIMIZ, KÖSE BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZIN HAZIRLADIĞI KURU FASÜLYE VE PİLAVI VATANDAŞLARIMIZA İKRAM ETTİK.

Daha rahat ve bağımsız hareket edebilsinler diye yollarını yeniletti

Derik'te Temizlik Seferberliği

Büyükşehir en kritik güzergahlarda insan hayatını bu uygulamayla koruyor

BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSU OYUNCU SEÇMELERİ BAŞLIYOR

Oğlaklı TOKİ güzergâhında 42 yeni durak oluşturuldu

KONUKÇU: ÜNİVERSİTELER KENTE KATKI SAĞLAYAN DEĞERLİ KURULUŞLARDIR

VEKTÖRLE MÜCADELEYE EĞİTİM DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi’nden Yeşil Alanlara Bakım Seferberliği

‘ÇÖZÜYORUZ KARTAL’ EKİBİ ESENTEPE MAHALLESİ’NDEYDİ

TÜRKİYE DEPREM, SEL VE YANGIN ACİL İMAR PROJESİ (TEFWER) KAPSAMINDA İTFAİYE ARAÇLARI ALIMI

ÖZEL BİREYLER SİVRİHİSAR'DA KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİ

Nazilli Zabıta ekiplerine vatandaştan tam not

Meclis Toplantısı İkinci Gününde Devam Etti

Mahallelerde Yol ve Kaldırım Bakım Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir’in Otizm Aile Danışma Merkezi 1 Yaşında!

Başkan Büyükkılıç’tan Sağlık ve Spor İçin “Yüksek İrtifa” Vurgusu

ATSO 142’nci Yıl Vergi ve Ali Bahar Özel Ödülleri töreni

BAŞKANIMIZ UZUN, ‘SİVAS’I GELECEĞE HAZIRLIYORUZ’…

Başkan Bozbey, dernek ve STK’larla buluştu

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya Kayabaşı Mahallesinde Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

Sporcumuz Balkan Şampiyonası’nda Madalya İçin Tırmanacak

ÇOCUKLAR, HALİLİYE BELEDİYESİ İLE FUTBOLA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Kaymakam Özyiğit ve Başkan Büyükgöz Bayrak Töreninde

BAŞKANIMIZ, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİMİZ İLE BİRLİKTE VALİMİZ SAYIN AYDIN BARUŞ’U ZİYARET ETTİ

Başkan Topaloğlu öğrencilerle voleybol oynadı

KARAKÖPRÜ BELEDİYESİ MECLİS OTURUMLARINI CANLI YAYINLAMAYA BAŞLADI

HEP BİRLİKTE DAHA TEMİZ BİR MUŞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek'ten Başkan Erkek'e Ziyaret

Yükleniyor