KÜÇÜKKAYA, İNÖNÜ CADDESİ ESNAFININ MAĞDURİYETLERİNİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE GÜNDEME GETİRDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP’li meclis üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya, İnönü Caddesi esnafının yaşadığı mağduriyetleri dile getirerek, “Esnaf dükkânını kapatıp buraya geliyorsa, ciddi bir sorun vardır. Bu sorun ivedilikle çözülmeli, İnönü Caddesi eski şaşalı günlerine kavuşmalıdır” dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında, İnönü Caddesi esnafının yaşadığı mağduriyetler CHP grubu tarafından gündeme getirildi. Konuyla ilgili olarak bir konuşma yapan CHP’li meclis üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya, “İnönü Caddesi, yaklaşık 150 esnaf; aileleriyle birlikte 700 kişilik bir ekmek kapısı olan bir bölge. Gidiş dönüşlerle ilgili yalnızca esnaf mağduriyeti söz konusu değil. 50 metrelik hastaneye ulaşımını trafiğin yoğun olmasıyla 40-45 dakikaya ulaştığı oluyor.

“Hızlı Çözümler Gerekiyor”

Esnafın en fazla iş yapacağı zamanda onlar dükkânlarını kapatıp buraya geliyorlarsa burada ciddi bir sorun vardır. Esnafla yurttaşın buluşmasını sağlayacak hızlı çözümler gerekiyor. Mesela ölmek üzere olan Fethiye Caddesi bugün cıvıl cıvıl oldu. Kent Meydanı özellikle ara sokakları yeniden yapılandırıldığında gençlerin yaşam alanı, esnafın para kazanabileceği güzel bir alan oldu. İzmit merkezi eskidir.

“Eski Şaşalı Günlerine Kavuşmalı”

Sanırım şöyle söylenecektir: Bu bölge kentsel dönüşümle alakalı bir bölgedir. Trafik master planı yapılmıştır. Master planında küçük bir bölgeyi alamayız. Ekonomik nedenlerden dolayı kentsel dönüşümü gerçekleştirmek bize de nasip olmayabilir. O yüzden esnafla görüşüp bu durum ivedilikle düzeltilmeli ve o İnönü Caddesi o eski şaşalı günlerine kavuşabilir.

Kocaeli,İzmit Belediyesi

BAKAN YARDIMCISI KIRAN’DAN ÜNYE BELEDİYESİNE ZİYARET

BAŞKAN YILDIRIM’DAN SPOR LİSESİ’NE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE MORAL ZİYARETİ

BAŞKAN ALTAY: “İPEK YOLU, İKİ BİN YILDIR MEDENİYETLERİ BİRLEŞTİREN BİR KÖPRÜDÜR”