KOKARCA BÖCEĞİ İSTİLASINA RİZE BELEDİYESİ'NDEN ÇÖZÜM

AK PARTİ 16.10.2024 15:49:03 0
KOKARCA BÖCEĞİ İSTİLASINA RİZE BELEDİYESİ

Rize Belediyesi çay lifinden üretmiş olduğu organik çay sirkesiyle kokarca böceğini bertaraf etmeyi başardı.

Hiçbir kimyasal madde kullanılmadan tamamen organik olarak üretimi gerçekleştirilen Çaydalı markalı Çay Sirkesi sayesinde karadeniz bölgesinde tarımı olumsuz etkileyen Kokarca böceği yok edilebilecek.

Rize Belediyesi'nin kurmuş olduğu Çay Lifinden Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisi'nde üretilen ürün, Prof. Dr. Metin Turan tarafından 4. Rize Gastronomi Günleri'nde tanıtıldı.

Doğaya ve ekolojik dengeye hiçbir zarar vermeden Kokarca Böceğini yok eden Çaydalı Çay Sirkesi, böceğin bulunduğu alanlara püskürtme yöntemiyle uygulanarak kullanılabilecek.

Rize Belediyesi'nin destekleriyle araştırma ve geliştirmesi yapılan Çaydalı Çay Sirkesi, Rize Gastronomi Günleri'nde yapılan sunumda izleyicilerin önünde böcekler üzerinde denendi ve başarılı oldu.

Prof. Dr. Turan, yapmış sunumda hazırladıkları araştırma raporunu da detaylı olarak katılımcılara aktardı.

Rize Belediyesi'nin destekleriyle oluşturulan projenin tarıma büyük katkı sunması hedefleniyor.

Rize,Rize Belediyesi

İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmeti Alınacaktır

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, "BÜTÜN GAYRETİMİZ EVLATLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİNDİR"

Yeni Doğan Sosyal Destek Paketi Alımı Yapılacaktır