KERVANSARAY MAHALLESİ'NE YAPILAN PARKIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

CHP 30.09.2024 23:13:40 0
KERVANSARAY MAHALLESİ

Kırşehir Belediyesi tarafından Kervansaray Mahallesi'nde Yapımı tamamlanan Parkın açılışı 27 Eylül 2024 Cuma günü saat 18.00’da gerçekleştirildi.

 

Ankara-Kayseri Karayolu üzerinde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün hemen arka kısmında 35 Bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan Park açılışına Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ile birlikte milletvekilimiz Metin İlhan, Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sefer, siyasi parti il başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyelerimiz, Kırıkkale Belediye Meclisi Üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, Kervansaray Mahallesi sakinleri ve çok sayıda Kırşehirli hemşehrimiz ile birlikte il dışından gelen çok sayıda misafir katıldı.
 
Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, açılışta yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:
“Park açılışımızı mitinge çeviren tüm katılımcılara öncelikte hoş geldiniz diyerek teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere bir kentin kimliğini altyapı ile birlikte üstyapı oluşturur. Kırşehir’de daha önceki dönemlerde ve yıllarda sürekli caddeler söküldü, yıkıldı. Biz, göreve geldiğimizde farklı bir bakış açısıyla ve ortak akılla şehri yönetmenin olanaklarını yarattık. Bu süreçte şehrin yönetilmesi noktasında öncelikle verileri topladık. Bu bağlamda mahalle toplantıları, sosyal medya anketleri yaparak; hemşehrilerimizle yüz yüze görüşmelerde bulunarak vatandaşımızın neleri istediğini belirledik. Sosyal Demokrat Belediyeler Birliğimizin araştırmalarından faydalandık. Bu programı belirli periyotlarla uyguladık ve uygulamaya da devam ediyoruz.

 

Biz, anlayış olarak hizmetlerden herkesin eşit oranda faydalanmasını sağladık ve tüm mahallelerimize eğildik. Sadece şehir merkezindeki yollar, parklar, kaldırımlar değil mahallelerin de bu tür hizmeti istediğini gördük ve şu an açılışını gerçekleştirdiğimiz 35,000m²’lik alanı mahallemizin ve halkımızın hizmetine sunduk. Toplumsal sorumluluğumuz gereği halkımızın faydalanacağı alanları, projeleri hayata geçirirken borçlarımızı bitirdik.

 

Belediyenin yapması gereken asli görevleri; suydu, çöptü, ihtiyaçlarıydı, ulaşımdı… Bunları çözdükten sonra da bu Park ve benzerlerini; kente kimlik kazandıran asfalt çalışmalarından tutun da park yeşil alanlara kadar hepsini bir bir çözmemiz gerekiyordu ve sonunda bu aşamaya da geldik. Hiçbir mahalleye siyasi görüşüne göre bana oy verdi vermedi diye hiç ayrım yapmadan 14 mahallenin hepsine de aynı eşit hizmeti götür götürdük. Şehir merkezinde toplanma yerine hizmeti çevreye de yayarak nüfus ve trafik yoğunluğunun artmasının da önene geçmeyi hedefledik.

 

Biz Kırşehir Belediyesi olarak ekonomik durumu zayıf olan kesimlerimizin de sosyalleşmesine katkı sunuyoruz ve yaptığımız çalışmalarla diğer belediyelere de rol model oluyoruz. Bütçeyi makam araçlarına değil, halkın itibarına, şehrin itibarına ayırdığınızda böylesi güzellikler ortaya çıkıyor. O nedenle halkımızın beklenti ve isteği ne ise biz de onu önceliyoruz.

 

Siyasi görüşü ne olursa olsun, kime oy verirlerse versinler bizim bakış açımız; Ahi Evran’ın, Hacı Bektaş'ın, Yunus'un torunları olarak herkesi kucaklayan “incinse de incitmeyen” anlayıştan gelir. Hoşgörünün merkezindeyiz ve vatandaşlarımızı da kucaklamaya devam edeceğiz. Çünkü halkı kucakladığınız zaman, kökünüzü-gücünüzü halktan aldığınız zaman ne olursa olsun, saldırılar ne olursa olsun halk arkanızda duruyor ve sonuç Türkiye'de olduğu gibi Kırşehir’de de 31 Mart 2024 sonuçları gibi oluyor. İnşallah bu anlayış önümüzdeki dönemde ülkenin yönetiminde de söz sahibi olacak.

 

Düşüncemizi ve halka bakış açımızı ülkenin, vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek, istihdamı artıracak hep birlikte projelere hayata geçirecek şekilde geliştiriyoruz. Bizim gidecek başka bir yerimiz yok. Bu topraklarda binlerce yıldır atalarımız yaşamış ve mücadele etmişler. Moğollar Anadolu’yu istila ederken Ahi Evran Malya Ovasında savaşarak ölmüş; biz de bu ülkeyi hiç kimseye bırakmayacağız, bu ülkenin bağımsızlığını, Cumhuriyetin geleceğini korumak için var gücümüzle çalışacağız. “Bağımsızlığımızı gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin boynunun borcu” diyorum.

 

Evet, biz kentin yeşil alanlarından tutun da yol, kaldırım, asfalt çalışmalarıyla kenar mahallelerimizi köy görünümden çıkardık. Hep birlikte bu şehre şehir kimliği kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz.

 

Bu parkın ismiyle ilgili bir dilekçe geldi, önceki dönemde Demokratik Sol Parti İl Başkanlığı yapmış bir abimiz dilekçe verdi “Bülent Ecevit Parkı” olsun diye. Kendisine teşekkür ediyoruz tabii buna Belediye Meclisi karar verecek. Bazı arkadaşlar da sosyal medyada yazıyorlar isim “Türkan Saylan” diye. Tabii ki bizim için hepsi de büyük değer. Bu noktada Meclisin alacağı karara saygılıyız bu parkın ismini de inşallah hep birlikte ne olduğunu ne olması gerektiğini Belediye Meclisiyle karar vereceğiz. Bu konuda karar Meclisimizin ve Kırşehir halkının diyerek açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum.”

 

Milletvekilimiz Metin İlhan da konuşmasında Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ve Kırşehir Belediyesi ekibinin yaptığı çalışmaların Anadolu’da örnek olduğunu ve ilgiyle takip edildiğini dile getirerek Parkın Kervansaray Mahallesine ve Kırşehir’e hayırlı olmasını diledi.

 

 HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNULAN PARK ALANI İLE İLGİLİ BİLGİ:

 

27 Eylül 2024 Cuma günü açılışını gerçekleştirdiğimiz 35.000 m2’lik Park alanımızda hem mahalle halkına hem de tüm Kırşehir’e hitap eden örnek bir projemizi daha hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.

 

Park alanının orta kısmında geniş Kırçiçeği alanı ile doğal bir ortam oluşturuldu. Kırçiçeğinin etrafında 5 Bin 100 metre kare Kauçuk Yürüyüş Yolu ile rahat bir yürüyüş imkânı verildi.

 

Park alanının etrafında 2 Bin 300 metre karelik Bisiklet Yolu ve 2 Bin 300 metre karelik Yürüyüş Yolu bulunmaktadır.  Parkımızda yine 4 farklı konseptli ve her yaş grubu çocuğa hitap eden Çocuk Oyun Alanları yer almaktadır. 1000 metre karelik alana konumlandırılmış Sörvayvır (Survivor) Parkurunda çocukların keyifli vakit geçirmelerini amaçladık. Park alanımızda ayrıca 2 adet Basketbol Sahası ve 1 adet Satış Birimi ile Mescid de yer almaktadır.

 

Yeşil Kırşehir’imizde yapılan bu ve benzeri çalışmaların mutlaka korunması gerektiğini hatırlatmak isterim. Yapılan tüm hizmetler Kırşehir halkı içindir. Bizler bu şehre ve insanlarına hizmet etmek için göreve geldik. Göreve başladığımız günden beri de Kırşehir'in gelişmesi, kalkınması ve güzelleşmesi için tüm gayretimizle çalışmaktayız.

 

 Ana arterlerimizi, refüjlerimizi, park ve bahçelerimizi yeşillendirerek Kırşehir'i yaşayan bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Çağdaş ve modern bir kentin olmazsa olmazlarından olarak düşündüğümüz yeşil alan yaratma ve bu alanlardan faydalanma konusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak 2019-2024 yılları arasında ilimizin 37 farklı noktasında toplamda 874 Bin 263 metre kare yeşil alan yaratarak halkımızın kullanımına sunduk. Dezavantajlı gruplar için oluşturduğumuz ve Anadolu'da bir ilk olan Kır-Köy Kampüsü projesi kapsamında 60 yıllık çöp depolama alanında halkımızın faydalandığı bir piknik alanı oluşturduk.

2 Mart 2024 tarihinde Toplamda 6 bin 500 metrekarelik alan içerisine Yenice Mahallesi Kültürevi ve Parkı'nın açılışını yaptık. Yine Nisan ayında 7 Bin metrekarelik bir alanda Çukurçayır Mehmet Yılancı Parkı’nı halkımızın kullanımına sunduk.

            18 Mart 2024 tarihinde Çanakkale Zaferi'nin 109’uncu Yıldönümüne denk gelen ve kentimizin ana arterinde yer alan Mehmet Çavuş Cesarettepe Kahramanlık Parkı'nın açılışını gerçekleştirdik. Şehrimize kent kimliği kazandıran 5 Bin metrekarelik bir yeşil alan daha yarattık.

Göreve geldiğimizde kişi başına 8 metre kare yeşil alan düşerken bugün geldiğimiz noktada kişi başına düşen yeşil alan 10 metre kare olmuştur.

            Amacımız, göreve geldiğimizde de söz verdiğimiz gibi, tüm Kırşehir’de kişi başına düşen yeşil alan oranını arttırarak, daha yaşanılır bir kent oluşturmaktı ve yeşil alanlarımızı arttırmaya devam ediyoruz.

Modern Kent Mobilyaları ve modern Aydınlatmalarla alana farklı bir görünüm kazandırdığımız Parkımız tüm mahallemize ve Kırşehir’imize hayırlı olsun.

 

Park açılışı video linki:

https://www.youtube.com/watch?v=dokrl-iFuJw&t=5s


Kırşehir,Kırşehir Belediyesi

KERVANSARAY MAHALLESİ'NE YAPILAN PARKIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şampiyonlar sezona hızlı başladı

MANSUR YAVAŞ'TAN TARSUS BELEDİYESİ'NE ÖNEMLİ ZİYARET

Büyükşehir, AB Remedies-2 Programından Hibe Almaya Hak Kazandı

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKAN ZEYBEK, BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Balıkesir’de planlı kalkınma dönemi başladı

Ortahisar Belediyesi, Trabzon’un emektar sanatçılarını bir araya getirdi

Gastronomi Festivali renkli görüntülerle başladı

DEBBAĞLARIN PİRİ AHİ EVRAN DUALARLA ANILDI

16.3°