Kepez’de sosyal yardımlar 10 kat arttı

CHP 5.10.2024 21:13:21 0
Kepez’de sosyal yardımlar 10 kat arttı
Kepez Belediyesi’nin, 2025 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Belediyenin 2025 tahmini bütçesi 4 milyar 200 milyon TL oldu. Başkan Mesut Kocagöz,meydanlarda verdiği sözü hatırlatarak,  “Kepez’de 7 milyon olan sosyal yardım ödeneğini 10 kattan daha fazla artırarak, 80 milyon seviyesine getirdik. Sözümüzü tutuyoruz”dedi.

Kepez Belediye Meclisinin, Ekim ayı toplantısının 2. Birleşimi Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün başkanlığında gerçekleştirildi.Başkan Kocagöz, 5 gündem maddesinin görüşüldüğü meclise, 2025 yılı performans programını ve bütçesini sundu. Mecliste grubu bulunan partiler, belediyenin 2025 performans programını ve bütçesini, Plan ve Bütçe Komisyonu doğrultusunda oy birliğiyle kabul etti. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, 2025 yılı bütçe ve performans programı ile ilgili şunları söyledi: “Bir önceki bütçemiz 2 milyar 750 milyondu. Yeni bütçemizi yüzde 53 oranında arttırarak 4 milyar 200 milyona çıkardık. Yatırım bütçemizi de bir önceki yıla göre yüzde 18 oranının da artırdık. Bu çok daha fazla olabilirdi. Ama biliyorsunuz ki; tasarruf tedbirleri var. Buna rağmen yüzde 18 gibi bir artış yaptık. Bütçemiz hayırlı olsun” dedi.

SOSYAL YARDIMLARA BÜYÜK PAY

Seçim döneminde vatandaşlara verdiği bir sözü hatırlatarak konuşmasını sürdüren Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, “Sosyal yardıma ayrılan ödenek, Kepez Belediyesi’nde sadece 7 milyon 291 bin liraydı. Meydanlarda söz vermiştik. Sosyal yardımları 10 kat artıracağız demiştik. Sözümüzü tutuyoruz. On kattan daha fazla artırarak, 80 milyon seviyesine getirdik” diye konuştu.

ÇEVRE DOSTU PAZARLAR

Kepez Belediyesi’nin Ekim ayı devam meclisinde belediye sınırları içinde yer alan kapalı pazar alanlarının çevreci pazarlara dönüştürülmesi ile ilgili karar Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi. Yeni yapılacak pazar yerlerinin yapımlarını da kapsayan bu gündem maddesi ile, güneş enerji sistemi kurulması doğrultusunda fizibilite raporları hazırlanacak, 2886 Devlet İhale Kanunu kapsamında yap-işlet devret modeli ile işletme hakkının 20 yıla kadar olmak üzere ihalesinin yapılabilmesi için 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15’nci maddesine istinaden Belediye Başkanına ve belediye encümenine yetki verildi. Kepez’de kapalı pazar alanlarına kurulacak güneş enerji sistemleri, sadece enerji üretimine katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda çevre dostu uygulamaların yaygınlaşmasına da önemli bir destek verecek.
 
 

Antalya,Kepez Belediyesi

BAŞKAN TEPE: ADIM ADIM TÜM SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ

İZELMAN Anaokulları’nın sayısı 18’e çıktı

İSTANBUL’U KOŞUYORUM AVRUPA ETABI YARIN

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ – 5 EKİM

ÜMRANİYE-ATAŞEHİR-GÖZTEPE METRO HATTI’NI İNCELEDİ

'SOKAK HAYVANLARININ UYUTULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA SÖKE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İBERYA ARIKAN’DAN ZİYARET

ALTIN PORTAKAL BAŞLIYOR

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu Sefa Pide İşletmesinin Açılışına Katıldı.

30°