Kaybolan Çoban İçin Seferber Olduk

DİĞER 16.06.2024 07:24:02 0
Kaybolan Çoban İçin Seferber Olduk

Van'ın Bahçesaray ilçesinde sürüsünü otlattığı kırsal bölgede 24 saati aşkın süre kendisinden haber alınamayan küçük Çoban için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Eş Başkanlarımız Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal'ın öncülük ettiği 20 kişilik İtfaiye ekibi, bölgede arama kurtarma çalışmasını sürdürüyor. 

Bahçesaray ilçesinde 14 Haziran Cuma günü Cevizbelen kırsalında İnek sürüsünü otlattığı sırada en son saat 16.00 civarında başka bir Çoban tarafından görülen 14 yaşındaki Yasin Aslan'dan bir daha haber alınamadı. Ailesi ve Cevizbelen mahallesi sakinleri, gece mahalleye dönmeyen çoban çocuğun kaybını İtfaiye ekiplerine bildirdi. Sabahın erken saatlerinde öncü bir ekiple arama tarama faaliyetlerine başlayan Büyükşehir Belediyesi Bahçesaray Grup Amirliği ekipleri, çevrede Aslan'ın izine rastlamadı. 

Daha sonra Van'dan hareket eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı uzman arama kurtarma ekipleri, bölgede detaylı çalışma başlattı. 

Eşbaşkanlar çalışmaları yerinde takip etti

Öğle saatlerinde Bahçesaray ilçesine ulaşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarımız Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip etti. 

Kırsal bölgede gün boyu süren arama kurtarma çalışmalarında küçük çobanın izine henüz rastlanmadı. Arama faaliyetleri İnsansız Hava Araçları ile devam ediyor.

Bu arada Eşbaşkan Şedal ve Zeydan, beraberindeki heyetle birlikte kaybolan Yasin Aslan’ın ailesini ziyaret etti. Eşbaşkanlar ziyaret sırasında çocuğun bulunması için tüm imkanlarını seferber edeceklerini aileye iletti.


Van,Van Belediyesi

Tüm Birimleriyle Yaraları Sarıyor

Yangının yaraları sarılıyor!

Eşbaşkanlarımız Şedal ve Zeydan Hanalp Ailesini Yanlız Bırakmıyor

Büyükşehir İtfaiyemiz Çarpanak Adasında Arama Çalışmalarını Sürdürüyor

SİVAS’TA ANTİKA PAZARI AÇILDI

DİSKİ deplase çalışmasından dolayı zorunlu su kesintisi yapacak

Eş Başkanımız Abdurrahim Durmuş, Meclis üyelerimiz ile birlikte Mesire Alanı ve Melaye Ciziri parkında incelemelerde bulundu.

Eş başkanlar Çınar ve Mazıdağı'nda taziyelere katıldı

Eşbaşkanlarımız Şedal ve Zeydan Yangın Bölgesinde İncelemede Bulundu

34.8°