KARTAL BELEDİYESİ VE İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ İLE ‘EVLİLİK OKULU’ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Kartal Belediyesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi'nin iş birliği ile düzenlediği ‘Evlilik Okulu’ adlı eğitim programı devam ediyor. 4 hafta boyunca haftada bir gün uzman eğitmenler eşliğinde devam eden eğitimde evlilik ve evlilik süreçlerinin yanı sıra aile hayatına yönelik bilgiler aktarılıyor. Kartal Belediyesi Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın 2. haftasında da yoğun bir katılım sağlandı.

Kadın Sağlığı ve Aile Hayatında İletişim Konuları Öne Çıktı

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan ile Kartal Belediyesi meclis üyelerinin de katıldığı bu haftaki eğitimde; özellikle evlilik öncesinde kadınların dikkat etmesi gereken sağlık konuları ve aile hayatında iletişim becerileri üzerinde duruldu. Kadın doğum uzmanları, evlilik sürecinde sağlık konularına dair önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı. Ayrıca, evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, sevgi dilleri ile öfke kontrolü gibi aile içi ilişkilerin sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi için temel bilgilere yer verildi.

Hukuki ve Psikolojik Konulara Da Değiniliyor

Programın bir diğer dikkat çeken kısmı ise, aile hukuku ve medeni kanun çerçevesinde aile yapısının ele alınması oldu. Uzmanlar, aile içindeki sınırların belirlenmesi ve evlilik çatışmalarına sebep olabilecek faktörlerin nasıl yönetileceği konusunda katılımcılara bilgi sundu. Aile planlaması, öfke kontrolü ve stres yönetimi gibi önemli başlıklarla katılımcılar, evlilik yolculuklarında karşılaşabilecekleri zorluklara karşı bilinçlendirildi. Program, iki hafta daha devam edecek ve daha bir çok önemli konuya ışık tutmayı sürdürecek.

İstanbul,Kartal Belediyesi

Kamuoyuna Duyuru

EBRU KEYVAN´IN "MUHTARLAR GÜNÜ" DOLAYISIYLA ANITKABİR ZİYARETİ

Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali başladı

Kepez’den okullara hizmet desteği

TOROSLAR’IN 2025 BÜTÇESİ 2 MİLYAR 220 MİLYON 570 BİN TL

ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİ’NDEN ALMANYA’DA TANITIM GURURU

Erzincan Belediyesi, öğrencilere su tasarrufu eğitimi veriyor.

AİLE YAŞAM BECERİLERİNE YÖNELİK EĞİTİMLERİMİZ SÜRÜYOR

Potada muhteşem zafer

Eş Başkanlar Oğlaklı deprem konutlarında incelemede bulundu

'Cumhuriyet'in Öncü Kadınları Sergisi' Merkezefendi'de