KARTAL BELEDİYE TİYATROSU ÖZEL YETENEK SINAVI YAPILDI

CHP 22.10.2024 15:55:55 0
KARTAL BELEDİYE TİYATROSU ÖZEL YETENEK SINAVI YAPILDI

Tiyatroya gönül vermiş gençleri ve yeteneği olan kişileri tiyatro dünyasına kazandırmak amacı ile kurulan Kartal Belediye Tiyatrosu Özel Yetenek Sınavı yapıldı. 

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi’nde yapılan sınava başvuranlar tiyatro edebiyatının klasik ya da çağdaş oyunları arasından seçtikleri bir dram ya da komedi tirat ile tanınmış şairlerin eserlerinden seçecekleri bir şiiri ezbere sunarak şarkı söyledi. Ayrıca adaylar duyuş (kulak, ritm) üzerinde de değerlendirildi. Bu yılda yüksek oranda başvurunun yapıldığı atölyeye 2024-2025 eğitim döneminde 48 başvuru yapıldı ve yapılan özel yetenek sınavı sonuçlarına göre 20 kişi sınavı geçerek eğitim almaya hak kazanacak. 

Katılımcıların kazanmak için büyük uğraş verdiği sınavın jürisi ise şu isimlerden oluşuyor;  Jüri Başkanı Merve Küpeli, Topkapı Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi Vecihi Ofluoğlu, Kartal Belediyesi Dramaturg Hocası Kubilay Yıldız, Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Eğitmeni Gökşin Aksan ve Kartal Belediyesi Sanat Akademisi Koordinatörü Yasin Kula. 

Sınavda katılımcıların ritim duygusu ses ve kulak dolgunlukları incelenerek, drama ile ilgili sorular sorularak şiir veya türkü okumaları istendi. Ayrıca adaylardan Türk veya Dünya klasiklerinden birer tirat oynamaları istendi. Kartal’da bugüne kadar pek çok oyun sahneleyen Kartal Belediye Tiyatrosu’na yeni yetenekler kazandıracak olan sınavın sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Oyunculuk, drama, diksiyon, sahne bilgisi, beden dili, Türk Tiyatrosu eğitimlerinin verildiği Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Atölyesi eğitimleri toplamda 2 yıl sürüyor. Her yıl Ekim ayından başlayarak Haziran ayına kadar eğitim gören öğrenciler 2. yılda ise oyun çıkarmaya başlıyor. 



İstanbul,Kartal Belediyesi

15. Uluslararası Bocce Turnuvası sona erdi

AYŞE DOĞU VEFAT İLANI

Büyükşehir’den ‘Çok Yaşa Cumhuriyet Sergisi’

MUHTARLARIMIZ TOPLUMUMUZUN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR

BAŞKAN YILMAZ’DAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE YANIT

Eyüpsultan'ın parklarını yeniliyoruz

Kemer Belediye Merkez Spor’dan Başkan Topaloğlu’na ziyaret

KARTAL BELEDİYE TİYATROSU ÖZEL YETENEK SINAVI YAPILDI

Büyükşehir’in Doyran zaferi

18.3°